E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

O άνδρας που μπήκε κρυφά στο δωμάτιο της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι

Ένα περιστατικό που δεν γίνεται να ξεχαστεί

O άνδρας που μπήκε κρυφά στο δωμάτιο της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι
@townandcountrymag.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Έχουν περάσει 38 χρόνια από όταν ο Michael Fagan κατάφερε να μπει αρχικά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και αργότερα στο υπνοδωμάτιο της βασίλισσας Ελισάβετ ενώ αυτή κοιμόταν.

Το περιστατικό αναφέρεται σε ένα από τα επεισόδια της 4ης σεζόν της σειράς «The Crown» και είναι ένα από αυτά που προκαλεί έκπληξη και δεν ξεχνιέται εύκολα. Ο 32χρονος τότε Fagan με κάποιο τρόπο που μάλλον ούτε ο ίδιος δεν περίμενε, πέρασε τα συστήματα ασφαλείας και βρέθηκε τόσο κοντά στη βασίλισσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2012 είχε διηγηθεί στον The Independent πώς κατάφερε να το επιτύχει. Το 1982 ήταν άνεργος διακοσμητής και ελαιοχρωματιστής. Ελαφρώς μεθυσμένος, κατάφερε να σκαρφαλώσει στον τοίχο ύψους τεσσάρων μέτρων και μετά έναν σωλήνα, μέχρι που βρέθηκε στο εσωτερικό του παλατιού.

«Δεν έχω φοβηθεί ποτέ τόσο πολύ στη ζωή μου», είχε πει στον δημοσιογράφος, όταν αναπολεί τη στιγμή που ξύπνησε την βασίλισσα την στιγμή που άνοιξε τις κουρτίνες στο δωμάτιό της. «Τι κάνεις εδώ;», τον ρώτησε η βασίλισσα Ελισάβετ με τσιριχτή φωνή. Ο Fagan είπε πως η βασίλισσα κοιμόταν μόνη της σε διπλό κρεβάτι και περιέγραψε γελώντας το νυχτικό που της έφτανε μέχρι τα γόνατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@elle.com

Στη σειρά ο Fagan μιλάει για ώρα με τη βασίλισσα. Ο ίδιος όμως λέει πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. «Με προσπέρασε και βγήκε έξω τρέχοντας». Πριν φτάσει στο δωμάτιο της, έκανε τη βόλτα του μέσα στο παλάτι και περιεργάστηκε την συλλογή γραμματοσήμων του βασιλιά Γεωργίου του Η’, που αξίζει εκατομμύρια. Αυτό έθεσε και σε λειτουργία τον συναγερμό. Και μάλιστα 2 φορές. Ωστόσο η αστυνομία δεν έδωσε σημασία, υποθέτοντας πως πρόκειται για λάθος. Αυτό αυτομάτως δημιούργησε σκάνδαλο, με τον υπουργό William Whitelaw, να παραιτηθεί από την κυβέρνηση Thatcher.

Μέχρι να φτάσι η βοήθεια που κάλεσε η βασίλισσα, τον «δράστη» φύλαξε ένα άοπλος υπηρέτης του παλατιού. Και μάλιστα τον κέρασε κι ένα ποτήρι ουίσκι. Έτσι έλαβε τέλος μια περισσότερο αστεία, παρά σοβαρή διάρρηξη. Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Fagan διέρρηξε το παλάτι. Μόλις έναν μήνα νωρίτερα, είχε καταφέρει πάλι να μπει και πέρασε ολόκληρο το βράδυ χαζεύοντας το εσωτερικό του. Αλλά τότε δεν είχε φτάσει στο υπνοδωμάτιο της βασίλισσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@vogue.com

Ο Fagan μπήκε από το παράθυρο του δωματίου μιας καμαριέρας. Η καμαριέρα έτρεξε στους υπευθύνους ασφαλείας που πήγαν στον δωμάτιο της. Όταν δεν βρήκαν εκεί κανέναν, θεώρησαν πως το φαντάστηκε. Έτσι ο Fagan μπορούσε ανέμελα να περιφέρεται στο παλάτι για το υπόλοιπο βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βρήκα δωμάτιο που έγραφαν από έξω ‘δωμάτιο της Νταϊάνα’ και ‘δωμάτιο του Καρόλου’, αλλα δεν βρήκα δωμάτιο που να γράφει ‘WC’. Μπήκα στο δωμάτιο του Καρόλου και ήπια το κρασί, ένα φθηνό Καλιφορνέζικο. Κάθησα στον θρόνο και σκέφτηκα ‘μαλακό είναι’. Γελούσα μόνος μου».

Μάλιστα ο Fagan παραδέχθηκε ότι δυσκολεύτηκε περισσότερο να βγει παρά να μπει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. «Τελικά ανακάλυψα μια πόρτα, έφτασα μέχρι τους κήπους, σκαρφάλωσα στον τοίχο και απομακρύνθηκα κοιτώντας πίσω μου. Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να κάνω κάτι τέτοιο μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήμουν σοκαρισμένος».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.