E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μωρό γεννήθηκε με αντισώματα κορωνοϊού χωρίς να έχει προσβληθεί από τον ιό

Οι γιατροί στη Σιγκαπούρη ψάχνουν απαντήσεις

Μωρό γεννήθηκε με αντισώματα κορωνοϊού χωρίς να έχει προσβληθεί από τον ιό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/11/2020 | 16:15

Το ερώτημα εάν η λοίμωξη Covid-19 ή τα αντισώματα του κορωνοϊού μπορούν να μεταφερθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο έμβρυο και αν στην δεύτερη περίπτωση δημιουργείται μια αποτελεσματική ασπίδα κατά του ιού επιχειρούν να απαντήσουν οι ειδικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ένα μωρό που γεννήθηκε στη Σιγκαπούρη από μητέρα που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό. Το βρέφος έφερε αντισώματα χωρίς να έχει προσβληθεί από τη νόσο.

Η έρευνα αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη στα δημόσια νοσοκομεία της Σιγκαπούρης λειτουργεί συμπληρωματικά στις διεθνείς προσπάθειες που καταβάλλονται για να διευκρινιστεί αν η λοίμωξη ή τα αντισώματα μπορούν να μεταφερθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο έμβρυο και αν στην δεύτερη περίπτωση δημιουργείται μια αποτελεσματική ασπίδα κατά του ιού, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Γυναίκα στην Σιγκαπούρη, η οποία είχε προσβληθεί τον Μάρτιο από τον νέο κορωνοϊό όταν ήταν έγκυος, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Straits Times ότι οι γιατροί της είπαν ότι το μωρό της είχε αντισώματα κατά του ιού, αλλά γεννήθηκε χωρίς να έχει μολυνθεί από αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ακόμη παραμένει άγνωστο αν η παρουσία αυτών των αντισωμάτων σε ένα νεογέννητο παρέχει έναν βαθμό προστασίας κατά της λοίμωξης από COVID-19, πόσο μάλλον η διάρκεια της προστασίας» δήλωσε ο Ταν Χακ Κουν, πρόεδρος του τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο KK Women's and Children's Hospital.

Το νοσοκομείο αυτό είναι ένα από αυτά που μετέχουν στην έρευνα που γίνεται για τις έγκυες γυναίκες που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στην Σιγκαπούρη, λεπτομέρειες για την οποία ήρθαν στην επιφάνεια μετά την δημοσιοποίηση της περίπτωσης του βρέφους που γεννήθηκε με αντισώματα.

Το National University Hospital, ένα άλλο νοσοκομείο που μετέχει, ανακοίνωσε ότι η έρευνα επικεντρώνεται στην επίδραση της COVID-19 στις έγκυες, στα έμβρυά τους και στα αποτελέσματα μετά τον τοκετό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σημειώνει ότι μολονότι κάποιες έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα της COVID-19, ακόμη δεν είναι γνωστό αν μια έγκυος γυναίκα που έχει μολυνθεί από COVID-19 μπορεί να περάσει τον ιό στο έμβρυο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή στο μωρό κατά τον τοκετό.

Γιατροί στην Κίνα έχουν αναφέρει τον εντοπισμό και τη μείωση με την πάροδο του χρόνου αντισωμάτων για την COVID-19 σε μωρά που γεννήθηκαν από γυναίκες που είχαν την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο στην επιθεώρηση Emerging Infectious Diseases.

Αν και υπάρχουν στοιχεία ότι η μετάδοση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σπάνια, μια μικρή έρευνα στην Ιταλία δείχνει ότι είναι πιθανή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε επίσης τον Οκτώβριο στην επιθεώρηση Nature.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι αντισώματα για την COVID-19 μπορούν να περάσουν στο μωρό μέσω του θηλασμού, ενώ ο Ταν του νοσοκομείου KK σημείωσε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι αυτά μπορούν να περάσουν στο έμβρυο κατά την εγκυμοσύνη μέσω του πλακούντα.

Ο Πολ Τάμπια, ένας από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους της Σιγκαπούρης, δήλωσε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι υπήρχαν αντισώματα στο βρέφος αυτό που γεννήθηκε στη Σιγκαπούρη μήνες μετά την μόλυνση της μητέρας του με COVID-19, καθώς ενισχύει τα ευρύτερα στοιχεία ότι αυτά προσφέρουν κάποια προστασία από τον ιό.

«Παγκοσμίως εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ίσως χιλιάδες έγκυες γυναίκες, ενώ υπάρχουν πολύ λίγες αναφορές για λοίμωξη πολύ μικρών μωρών. Αυτό δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει κάποια προστασία από τα αντισώματα που παίρνουν από την μητέρα τους και τον θηλασμό» σημείωσε ο Τάμπια, ο οποίος είναι πρόεδρος της Asia Pacific Society of Clinical Microbiology and Infection.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλέξης Γεωργούλης: Θα είναι ξανά υποψήφιος Ευρωβουλευτής ‑ Με ποιο κόμμα

Σήμερα

Ο Αλέξης Γεωργούλης εκλεγμένο ευρωβουλευτής, θα διεκδικήσει μία νέα θητεία στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Κασσελάκης: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη» στο στρατό, να λέγεται «Κούλης»

Σήμερα

Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που θέλει να αποκαλείται η «διάσημη Καλλιόπη» στο στρατό.

Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή στα σχολεία

Σήμερα

Τι αλλάζει με τις απουσίες των μαθητών

Αϊτή: Χάος στη χώρα που θυμίζει πλέον «Mad Max»

Σήμερα

Εικόνες αποκάλυψης στους δρόμους

Εργασιακό bullying σε 60χρονη: Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί ‑ Ο λόγος

Σήμερα

Η υπόθεση του εργασιακού bullying βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Βίντεο με την φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ της Ερυθράς Θάλασσας

Χτες

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία

Πένθος στο Λασίθι – Απαρηγόρητη η οικογένεια του 33χρονου Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του

Χτες

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο νέο

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.