E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορωνοϊό

Τι αποκαλύπτει σχετική έρευνα

Γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορωνοϊό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/12/2020 | 10:45

Τον γρίφο γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον Covid- 19 κατάφεραν να λύσουν Αυστραλοί επιστήμονες εντοπίζοντας τους παράγοντες που τα θωρακίζουν από σοβαρές επιπλοκές της νόσου.

Τα παιδιά έχουν πιο γερά αιμοφόρα αγγεία, υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D και ισχυρότερη ανοσοαπόκριση που τα προστατεύουν από την εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail που δημοσιεύει τα ευρήματα της έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Αυστραλοί ερευνητές, αφού εξέτασαν προηγούμενες μελέτες για το θέμα, εντόπισαν τους παράγοντες που δείχνουν γιατί τα παιδιά είναι λιγότερο ευεπίφορα στο νέο κορωνοιό απ' ότι οι ενήλικες. Το γεγονός ότι έχουν σαφώς υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D και μελατονίνης σε σχέση με τους ενήλικες λειτουργεί επίσης ως «ασπίδα» απέναντι στη νόσο.

Επιπλέον, τα παιδιά διαθέτουν ισχυρά, μη κατεστραμμένα κύτταρα στα αιμοφόρα αγγεία τους τα οποία τα θωρακίζουν από τυχόν φλεγμονές κι ένα ανοσοποιητικό σύστημα που λειτουργεί άριστα. Διαθέτουν επίσης λιγότερους υποδοχείς «ACE2», τους οποίους ο κορωνοϊός χρησιμοποιεί για να μολύνει κύτταρα.

Πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ εξέτασε τις περιπτώσεις νοσηλείας παιδιών και διαπίστωσε ότι, μόλις το 4% αυτών βρέθηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έρευνα επικεντρώθηκε στους ιατρικούς φακέλους πάνω από 135 χιλιάδων παιδιών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο για διάφορους λόγους πριν από τις 8 Σεπτεμβρίου.

Το συμπέρασμα ήταν ότι, μόνο 5.374 (το 4%) παιδιά βρέθηκαν θετικά στον ιό και από αυτά, ένα μικρό ποσοστό, μόνο το 6,7% νοσηλεύτηκαν, ενώ τα 99 διακομίστηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας .Οκτώ από τους ασθενείς (το 0,15%) υπέκυψαν από επιπλοκές της νόσου.

Έξι από τους θανάτους ήταν ασθενείς με «σύνθετες προϋπάρχουσες συννοσηρότητες», λένε οι επιστήμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα περισσότερα παιδιά με COVID-19 είναι ασυμπτωματικά ή έχουν μόνο ήπια συμπτώματα, συνήθως πυρετό, βήχα, πονόλαιμο και αλλαγές στην αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης», δήλωσε ο συντάκτης της τελευταίας μελέτης, καθηγητής Νάιτζελ Κάρτις.

«Ακόμη και τα παιδιά με τους συνήθεις παράγοντες κινδύνου για σοβαρές λοιμώξεις, όπως η ανοσοκαταστολή, δεν είχαν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου Covid-19», προσθέτει.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Archives of Disease in Childhood», διεξήχθη από ερευνητές του Ινστιτούτου Έρευνας για Παιδιά της Μελβούρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιστήμονες εξέτασαν όλες τις διαθέσιμες έρευνες επί του θέματος και ανέλυσαν τα αποτελέσματα για να αποκαλύψουν τους λόγους για τις διαφορές που σχετίζονται με την ηλικία στη σοβαρότητα και τα συμπτώματα του Covid-19.

Ένα βασικό εύρημα ήταν ότι σε πολλούς ενήλικες με σοβαρές επιπλοκές της νόσου Covid-19, τα λεγόμενα ενδοθηλιακά κύτταρα ήταν ήδη κατεστραμμένα.

Οι ασθενείς με ήδη κατεστραμμένα ενδοθηλιακά κύτταρα είναι γνωστό ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θρομβώσεων ,εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών. Το SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί τη νόσο Covid-19, μολύνει επίσης αυτά τα κύτταρα και προκαλεί φλεγμονή.

«Το ενδοθήλιο στα παιδιά έχει υποστεί πολύ λιγότερες βλάβες σε σύγκριση με τους ενήλικες και το σύστημα πήξης τους είναι επίσης διαφορετικό, γεγονός που τα καθιστά λιγότερο ευεπίφορα σε μη φυσιολογική πήξη του αίματος», υπογραμμίζει ο καθηγητής Κάρτις.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.