E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η εντολή στα Windows που ο Bill Gates είπε πως ήταν «λάθος»

Είναι έτσι;

Η εντολή στα Windows που ο Bill Gates είπε πως ήταν «λάθος»
@adisolanot via Twenty20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το 2013 και το 2017, ο Bill Gates δήλωσε πως η διάσημη εντολή που έδινε ο συνδυασμός πλήκτρων Ctrl+Alt+Del ήταν λάθος, αποδίδοντάς το στην IBM και τον προγραμματιστή που σκέφτηκε να το συμπεριλάβει στις λειτουργίες του υπολογιστή. Θα προτιμούσε όπως είπε ένα πλήκτρο να έκανε την ίδια δουλειά. Ωστόσο, ο Gates είπε τα πράγματα από την δική του μεριά, βγάζοντας ουσιαστικά τον εαυτό του έξω από την εξίσωση.

Το 1980 ή το 1981, ο David Bradley εργαζόταν ήδη για μια πενταετία στην IBM. Το αντικείμενο πάνω στο οποίο δούλευε ήταν απλό αλλά και σύνθετο: να βοηθήσει την εταιρεία να «χτίσει» το νέο της PC. Η Apple και η Radioshack πουλούσαν ήδη, οπότε το εγχείρημα ήταν βιαστικό και αντί για 3-5 χρόνια έπρεπε να γίνει μέσα σε μόλις έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι προγραμματιστές ήταν πως αν ο υπολογιστής είχε πρόβλημα στον κώδικα, τότε θα έπρεπε να επανεκκινήσουν χειροκίνητα όλο το σύστημα. Και αυτό ήθελε χρόνο. Γι’ αυτό ο Bradley δημιούργησε μια συντόμευση στο πληκτρολόγιο, η οποία ενεργοποιούσε την επαναφορά του συστήματος. Αυτή η επινόηση, η οποία δεν του πήρε και πολύ, δεν περίμενε ποτέ ότι θα τον έκανε μέρος της ιστορίας της τεχνολογίας και θα γινόταν τόσο σημαντική για προγραμματιστές και χρήστες.

@melpaul199 via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τρία κουμπιά χρησιμοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας, αφού ένα και μοναδικό πλήκτρο θα μπορούσε να επανεκκινεί τον υπολογιστή κατά λάθος και έτσι θα χανόταν όλα όσα είχε κάνει μέχρι εκείνη την στιγμή. Οπότε τα τρία πλήκτρα και μάλιστα σε απόσταση το ένα από το άλλο, ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να γίνεται η επανεκκίνηση γρήγορα και με ασφάλεια.

Αρχικά η συγκεκριμένη εντολή ήταν για εσωτερική χρήση, αλλά τελικά έγινε μέρος των υπολογιστών για περισσότερο από 3 δεκαετίες. H Microsoft είχε ήδη ξεκινήσει την συνεργασία της με την IBM. Ο Gates κατηγόρησε έμμεσα της IBM για το «λάθος» λέγοντας πως «ο τύπος που το εφηύρε δεν ήθελε να μας δώσει την λειτουργία με ένα μόνο πλήκτρο.

Ο Bradley αρκετά χρόνια πριν, στην 20η επέτειο των υπολογιστών της IBM, είχε πει αστειευόμενος (σαν να είχε προβλέψει τι θα πει ο Gates), «Πρέπει να μοιραστώ τα εύσημα, εγώ το ανακάλυψα, αλλά ο Bill Gates το έκανε διάσημο». Πράγματι, ο συνδυασμός των συγκεκριμένων πλήκτρων έμεινε για πολύ καιρό στους υπολογιστές. Μάλιστα ήταν τα Windows τα οποία την έκαναν διάσημη, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Η εντολή με τα τρία πλήκτρα εκτός από ασφάλεια ήταν και ένα από τα κύρια σημεία που διαφοροποίησαν τους υπολογιστές που έτρεχαν DOS με εκείνους που έτρεχαν Windows, αλλά και τους υπολογιστές της IBM και της Microsoft από τους υπόλοιπους. Επίσης η Microsoft λάνσαρε τα δικά της πληκτρολόγια από το 1994. Ήταν η μόνη που θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την εντολή, έχοντας την δύναμη να την επιβάλλει. Αλλά επέλεξε να μην το κάνει. Μπορεί λοιπόν για τον Gates να ήταν λάθος, αλλά ένα λάθος που δεν διόρθωσε και ο ίδιος.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Πριν 11 ώρες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Πριν 11 ώρες

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Πριν 11 ώρες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

O πρώτος άνθρωπος που έφτιαξε τη δική του πιτσαρία

Πριν 11 ώρες

Είναι προφανώς Ιταλός

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.