E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

7 σπουδαίοι καλλιτέχνες που μίσησαν τα δικά τους άλμπουμ

Από τους Beatles μέχρι τους U2 και τους Oasis

7 σπουδαίοι καλλιτέχνες που μίσησαν τα δικά τους άλμπουμ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Η ηχογράφηση έχει τελειώσει. Το άλμπουμ μοιάζει τελειωμένο, όμως αυτή είναι μόνο η αρχή.

Κάποιες φορές το αριστούργημα είναι μόλις μερικές πινελιές μακριά. Αρκετές φορές οι δημιουργοί των τραγουδιών δεν έχουν μείνει 100% ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και κοιτώντας στο παρελθόν, θα άλλαζαν αρκετά πράγματα ή σε ακραίες περιπτώσεις δεν θα το κυκλοφορούσαν καν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΤα άλμπουμ που περιμένει να ακούσει ο πλανήτης το 2021 4/1/2021

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 7 περιπτώσεις δημιουργών που έχουν - εκ των υστέρων - εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για το τελικό αποτέλεσμα, παρά παρά την επιτυχία των περισσότερων από αυτά τα άλμπουμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Oasis – Be Here Now (1997) και Standing on the Shoulder of Giants (2000)

Η άνοδος των Oasis στα μέσα της δεκαετίας του '90 ήταν εξωπραγματική και μπορεί να συγκριθεί μονάχα με τον τρέλα για τους beatles στα '60s. Έχοντας κυκλοφορήσει δυο άλμπουμ πέντε αστέρων που θα ακούγονται για πάντα και αφού πραγματοποίησαν τις δυο θρυλικές εμφανίσεις στο Knebworth με 125.000 κόσμου την κάθε βραδιά (η ζήτηση ήταν τέτοια που θα μπορούσαν να έχουν sold out για δυο εβδομάδες), οι Oasis αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το άλμπουμ "Be Here Now" το 1997.

O Noel Gallagher παραδέχτηκε χρόνια αργότερα ότι αυτός ο δίσκος δεν έπρεπε ποτέ να γίνει. Παρόμοια ήταν η δήλωση του και για το "Standing On The Shoulders Of Giants" του 2000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

The Smiths – The Smiths (1984)

Το ντεμπούτο των Βρετανών πρωτοπόρων της indie σκηνής δεν ήρθε εύκολα. Το συγκρότημα αρχικά ηχογράφησε το άλμπουμ σε ένα υπόγειο του Ανατολικού Λονδίνου εν μέσω καύσωνα το 1983. Η ζέστη ήταν τόσο έντονα που δυσκολευόντουσαν να κρατήσουν τον ρυθμό στις κιθάρες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Smiths ήρθαν σε επαφή με νέο παραγωγό, τον John Porter και κατέληξαν να ηχογραφούν όλο το άλμπουμ ξανά. Παρόλα αυτά ο Morrissey δεν ήταν χαρόυμενο με το αποτέλεσμα, δηλώνοντας ότι "δεν είναι αρκετά καλό". Η δισκογραφική Rough Trade, που ξόδεψε χιλιάδες λίρες στο πρότζεκτ, διαφώνησε και το άλμπουμ κυκλοφόρησε παρόλες τις ανησυχίες του Morrissey.


The Beatles – Let It Be (1970)

Ακόμα και οι Beatles έχουν αναθεωρήσει για άλμπουμ τους. Το 12ο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ των "σκαθαριών", το ιστορικό "Let it Be" τους βρήκε να δουλεύουν με τον Phil Spector και την περίφημη τεχνική του "Wall Of Sound". Δεν ήταν λίγοι αυτοί που άσκησαν κριτική στην επιλογή του σπουδαίο κατά τα άλλα παραγωγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο John Lennon δήλωσε αργότερα ότι η όλη εμπειρία της ηχογράφησης ήταν 'μίζερη". Το 2003 ο Paul McCartney κυκλοφόρησε μια διαφορετική μίξη του άλμπουμ, με τίτλο "Let It Be... Naked", αφαιρόντας τα έγχορδα του Spector.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ5 αξιόλογα άλμπουμ από το 2020 που ίσως δεν έχεις ακούσει 24/11/2020

Prince – The Black Album (1987)

To 1987 o Prince αρνήθηκε να κυκλοφορήσει το "Black Album" χαρακτηρίζοντας το... διαβολικό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε ένα είδος "πνευματικής επιφοίτησης" και πίστευε ότι το άλμπουμ δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από... σκοτεινές δυνάμεις. Αντ' αυτού, o Prince κυκλοφόρησε το "Lovesexy", ένα πιο φωτεινό και ποπ άλμπουμ.

Το 1994, το label του καλλιτέχνη αποφάσισε να το κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα, ενώ το 2016 κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο Tidal.


U2 – Pop (1997)

Το άλμπουμ που ξεκίνησε την Popmart Tour (που έκανε στάση και στη Θεσσαλονίκη) ολοκληρώθηκε... με την ψυχή στο στόμα. Ο ντράμερ Larry Mullen έπρεπε να χειρουργηθεί στην πλάτη όταν ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις, κάτι που πήγε πίσω ολόκληρο τον προγραμματισμό. Το συγκρότημα πέρασε 3 μήνες πειραματισμών με διάφορους παραγωγούς, δουλεύοντας τα τραγούδια ξανά και ξανά. Εκτός αυτού, οι U2 είχαν ήδη κλείσει ημερομηνίες και στάδια για την παγκόσμια περιοδεία που ξεκινούσε τον Απρίλιο του 1997, παρόλο που το άλμπουμ δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί.

Η γρήγορη παραγωγή δεν άφησε ικανοποιημένα τα μέλη του γκρουπ με τα τραγούδια. "Το Pop δεν είχε ποτέ την ευκαρία να ολοκληρωθεί όπως έπρεπε", δήλωσε αργότερα ο Bono. "Ήταν το ακριβότερο demo στην ιστορία της μουσικής.

The Clash – Cut The Crap (1985)

Το έκτο και τελευταίο άλμπουμ στην καριέρα των Clash, όχι μόνο σηματοδότησε το τέλος της καριέρας τους, αλλά σχεδόν κατέστρεψε την κληρονομιά τους.

Το feedback ήταν τόσο κακό που το συγκρότημα αρνήθηκε να κάνει περιοδεία με σκοπό την προώθησή του. Μετά τις αρνητικές κριτικές ο frontman John Strummer μετακόμισε στην Ισπανία, ενώ πολύ σπάνια κάποιο τραγούδι από τον δίσκο κάνει την εμφάνισή του σε διάφορες συλλογές των Clash.

The Strokes – Angles (2011)

Το πρόβλημα με το να κυκλοφορήσεις ένα τόσο σπουδαίο ντεμπούτο άλμπουμ όπως ήταν το "Is This It?" (2001), είναι ότι πιθανότατα θα προσπαθείς σε όλη σου την μετέπειτα καριέρα να φτάσεις ή και να περάσεις αυτό τον πήχη.

Το άλμπουμ "Angles" ήρθε μετά από μια αποχή πέντε χρόνων από τη δισκογραφία , όμως δεν ήταν αρκετά ώστε το συγκρότημα να δημιουργήσει κάτι αντάξιο της φήμης και της αποδοχής που είχε δημιουργήσει το "Is This It?".

O τραγουδιστής των Strokes, Julian Casablancas δήλωσε πως δεν θα κυκλοφορήσει άλλο άλμπουμ αν πρόκειται να γίνει υπό τις ίδιες αυτές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

FYI Πριν 3 μέρες

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

FYI Πριν 5 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

FYI Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

FYI Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;»: Επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη

FYI Πριν 1 εβδομάδα

Με τη μορφή δύο ταινιών

par: 35
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.