E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτοί οι δυο ποδοσφαιριστές θα είναι οι νέοι Μέσι ‑ Ρονάλντο

Όπως όλα δείχνουν

Αυτοί οι δυο ποδοσφαιριστές θα είναι οι νέοι Μέσι ‑ Ρονάλντο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

O Λιονελ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν μονοπωλήσει την κορυφή σε ατομικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο για κάτι περισσότερο από μια δεκαετία. Εδώ και χρόνια δεν έχει τεθεί θέμα για το ποιος μπορεί να μπει μαζί τους στην δυάδα. Πολλοί ήταν υποψήφιοι κατά καιρούς, όπως ο Νειμάρ, ο Λεβαντόφσκι, ο Ιμπραήμοβιτς, αλλά όσο καλοί κι αν είναι όλοι τους, στα μάτια του κόσμου δεν έφτασαν ποτέ τον Αργεντίνο και τον Πορτογάλο.

Ωστόσο έχει έρθει η ώρα αυτό να αλλάξει. Όχι απαραίτητα γιατί βρέθηκαν κάποιοι καλύτεροι, σε καμία περίπτωση. Άλλωστε δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα. Αλλά γιατί ο Μέσι και ο Ρονάλντο βρίσκονται στην δύση της καριέρας τους. Και σίγουρα όλοι θα ψάξουν που να στρέψουν τα βλέμματά τους. Ποιοι θα είναι οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο το προσεχές διάστημα και που θα μονοπωλήσουν της συζητήσεις αλλά και τις φανέλες που θα φορούν οι πιτσιρικάδες, που θα ονειρεύονται να μπουν κάποια στιγμή κι αυτοί στα δικά τους παπούτσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα τωρινά δεδομένα, δυο απίκτες θα μπορούσαν να πάρουν τις θέσεις των Μέσι – Ρονάλντο και να φτιάξουν μια καινούργια διαρχία στο ποδόσφαιρο: ο Γάλλος Κίλιαν Εμπαπέ και ο Νορβηγός Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο πρώτος έκλεισε μόλις τα 22. Γιος μεταναστών από το Καμερούν, στα 11 δοκιμάστηκε στην Τσέλσι και λίγο πριν κλείσει τα 17 έκανε ντεμπούτο με την Μονακό, σπάζοντας τον ρεκόρ του Τιερί Ανρί. Την επόμενη χρονιά έκανε χατ-τρικ, και πέτυχε συνολικά 26 γκολ οδηγώντας την Μονακό στο πρωτάθλημα. Κόστισε στην Παρι, όπου και αγωνίζεται μέχρι και τώρα, 180 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, είναι ήδη πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δεύτερος γεννήθηκε στο Λιντς της Αγγλίας, πριν από 20 χρόνια και κάτι μήνες. Ο Νορβηγός πατέρας του αγωνιζόταν ως αμυντικός και μέσος τότε για την Λιντς Γιουνάιτεντ. Συνολικά ο πατέρας του πέρασε 10 χρόνια αγωνιζόμενος στην «γηραιά Αλβιώνα». Ο Έρλινγκ Χάαλαντ γεννήθηκε στο Λιντς αλλά έζησε τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του στο Μάντσεστερ. Στα 3 μετακόμισε με την οικογένειά του στο Μπρινε. Από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του, όπως και ο πατέρας του. Η Μόλντε τον έκανε δικό της στα 17 του και μέσα σε δυο χρονιές πέτυχε 14 γκολ, που ήταν αρκετά για να τραβήξουν τα βλέμματα των ανθρώπων της Σάλτσμπουργκ. Εκεί σκόραρε μεγαλύτερο αριθμό γκολ από τις εμφανίσεις του. Το ίδιο κάνει και στην Ντόρτμουντ στην οποία αγωνίζεται τώρα και που πρόλαβε να τον αρπάξει.

Ο Κίλιαν Εμπαπέ είναι ένας ταχύτατος, άρτιος τεχνικά παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους από το πουθενά σε κάθε αντίπαλη άμυνα. Έχει ήδη πετύχει 100 γκολ με την φανέλα της Παρί, όντας 4ος σκόρερ στην ιστορία της. Πολλοί τελευταία λένε πως έχει φτάσει στο ταβάνι του. Αλλά μάλλον ο Εμπαπε έχει φτάσει στο ταβάνι του στην Παρι. Για να δείξει και να εξελίξει τις απεριόριστες δυνατότητές του, θα πρέπει μέσα στο επόμενο διάστημα να φύγει από τον παριζιάνικο σύλλογο και να κοιτάξει πιο ψηλά. Κυρίως από πλευράς ανταγωνιστικότητας πρωταθλήματος. Μην αμφιβάλλετε για τον Εμπαπέ, απλά θέλει λίγα περισσότερα φώτα και ελαφρώς καλύτερες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι κι αυτός ταχύτατος, αν και δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και έχει δυο χαρακτηριστικά που μπορούν να σε κάνουν κορυφαίο επιθετικό: ξέρει που να βρίσκεται όταν έρχεται η μπάλα και πως να τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο την φάση. Η κίνησή του μέσα στην περιοχή αλλά και τα τελειώματά του δεν φαίνονται να είναι προϊόν ενός 20χρονου. Κι όμως ο Χάαλαντ πάνω απ’ όλα φαίνεται πως ευχαριστιέται κάθε λεπτό που αγωνίζεται και αυτό είναι πάντα αυτό που κάνει την διαφορά.

Οι δυο τους, όπως όλα δείχνουν, θα είναι οι κορυφαίοι των επόμενων ετών. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι και οι δυο δεν θα μείνουν σε ολόκληρη την καριέρα τους στις ομάδες που βρίσκονται τώρα. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν οι καριέρες τους τα νούμερά τους και η επιρροή τους στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πάντως, είναι ήδη απολαυστικοί.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.