E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τζακ Μα: Ο ιδρυτής της Alibaba επανεμφανίστηκε μετά από «απουσία» μηνών

Τέλος στα σενάρια και τις εικασίες για την «εξαφάνισή του»

Τζακ Μα: Ο ιδρυτής της Alibaba επανεμφανίστηκε μετά από «απουσία» μηνών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/1/2021 | 12:06

Τέλος στις εικασίες και τα σενάρια γύρω από την πολύμηνη «απουσία» του από τη δημόσια ζωή έβαλε ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα, ο οποίος επανεμφανίστηκε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε σε διαδικτυακή σύσκεψη την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το CNN και το Time, ο συνιδρυτής της Alibaba και της Ant απευθύνθηκε στο μήνυμά του σε δεκάδες δασκάλους από επαρχίες της Κίνας που συμμετέχουν στο ετήσιο event με στοχο την αναγνώριση των προσπαθειών των εκπαιδευτικών. Βίντεο με την εμφάνισή του δημοσίευσε ο ιστότοπος Tianmu News, που ανήκει σε θυγατρική εταιρεία της επίσημης εφημερίδας της κυβέρνησης της Τσετσιάνγκ. Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της Alibaba σημείωσαν άλμα άνω του 10% μετά την είδηση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μα, πρώην δάσκαλος και ο ίδιος, έχει ορίσει την παιδεία ως προτεραιότητα του ιδρύματός του, και έχει αυξήσει τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. «Θα συναντηθούμε ξανά όταν τελειώσει η επιδημία», εμφανίζεται να λέει ο δισεκατομμυριούχος στο βίντεο, εξηγώντας στους εκπαιδευτικούς πως οι φετινοί εορτασμοί προς τιμήν τους ακυρώθηκαν λόγω Covid-19.
Σύμφωνα με το CNN, το βίντεο που πόσταρε το Tianmu News δείχνει επίσης πλάνα από την επίσκεψη του Μα σε ένα δημοτικό σχολείου στην Χανγκτσόου, που φέρεται να πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο πιο αναγνωρίσιμος επιχειρηματίας της Κίνας «αποσύρθηκε» για πολλούς μήνες όχι μόνο από δημόσιες εμφανίσεις αλλά και από τα social media, εν μέσω της κλιμάκωσης ελέγχων της κινεζικής κυβέρνησης όσον αφορά στους οικονομικούς «τιτάνες» Ant Group και Alibaba Group Holding. Ο μεγιστάνας κρατούσε «χαμηλό προφίλ» απέχοντας τελείως από τα φώτα της δημοσιότητας από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν οι αρμόδιες Αρχές της Κίνας τoρπίλισαν την IPΟ της Ant, με αποτέλεσμα εκατομμύρια επενδύσεων να βρεθούν στον αέρα, και το ίδιο διάστημα διέταξαν ενδελεχείς ελέγχους για τη λειτουργία όχι μόνο της Ant αλλά και της Alibaba.

Δεδομένου ότι ο Μα είχε ασκήσει κριτική στο παρελθόν στους χειρισμούς της κινεζικής κυβέρνησης όσον αφορά στην οικονομική της πολιτική και το Πεκίνο είχε περάσει για τα καλά στην αντεπίθεση, η «εξαφάνιση» του μεγιστάνα της τεχνολογίας πυροδότησε πλήθος σενάρια και θεωρίες. Σύμφωνα με το Time, η «επίθεση» στην «αυτοκρατορία» του Μα εντάσσεται σε μία γενικότερη εκστρατεία να «τεθεί υπό έλεγχο» μια γενιά τεχνολογικών γιγάντων που το Πεκίνο θεωρεί ότι έχουν υπερβολική ισχύ στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Οι ενέργειες που ελήφθησαν εις βάρος των δύο εταιρειών κατέστησαν σαφές ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει χάσει την υπομονή της με τους τιτάνες της τεχνολογίας, που πιστεύει ότι απειλούν την πολιτική και οικονομική σταθερότητα την οποία έχει ως προτεραιότητα ο Σι Τζινπίνγκ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Σήμερα

Ο δημοσιογράφος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός «ροκάς» Αλέξανδρος Πέρρος

Σήμερα

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό ‑ Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Σήμερα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο ‑ «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Σήμερα

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα στον Βόλο όπου θα γινόταν εκδήλωση για τη βία και τον εκφοβισμό

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Σήμερα

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Χτες

Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Χτες

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.