E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης

Στις 22 Ιανουαρίου του 2019

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Σήμερα συμπληρώνονται δυο χρόνια από τον θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον δημοσιογραφικό, και όχι μόνο, κόσμο, με τον γνωστό δημοσιογράφο να είναι γνωστός σε όλο το πανελλήνιο μετά από την πολύχρονη παρουσία του στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο αλλά και τις εφημερίδες.

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα με καταγωγή από το Κουκούλι Ιωάννινων. Ο πατέρας του ήταν στέλεχος της Royal Dutch Shell, με την οικογένεια να μετακομίζει συχνά σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Στα 15 του, ο θάμος συμμετείχε μαζί με τους συμμαθητές του στις διαδηλώσεις της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και αμέσως έγινε μέλος της ΚΝΕ, μαζί με τον συγκάτοικό του Ανδρέα Λοβέρδο. Η πρώτη του δημοσιογραφική δουλειά ήταν στο περιοδικό «MotoGP». Υπήρξε λάτρης των μοτοσικλετών και αποφάσισε να γράψει γι’ αυτές. Ακολούθησε κάποια χρόνια μετά, η χιουμοριστική «Μαύρη Τρύπα» στην Ελευθεροτυπία.

Εργάστηκε ως οικονομικός και πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Εξπρές, Καθημερινή, στην οποία υπήρξε και διευθυντής. Έκανε ένα πέρασμα και από την ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους δημοσιογράφους που εργάστηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 του Δήμου Αθηναίων. Το 2005 μαζί με τους δημοσιογράφους Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και Τάσο Καραμήτσο άρχισε την έκδοση της κυριακάτικης εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Η εκπομπή που τον έκανε γνωστό σε όλο το πανελλήνιο, ήταν η εκπομπή «ΟΛΑ» που έκανε πρεμιέρα το 2001 στο κανάλι του Alpha και από το 2006, προβαλλόταν στο κανάλι του Ant1. Στην εκπομπή παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγορήθηκε πολλές για το δημοσιογραφικό του ύφος, κυρίως για μη ηθικές τακτικές. Το 2009 καταδικάστηκε σε 19 μήνες φυλάκισης με αναστολή για τη δημοσίευση φωτογραφιών του Χρήστου Ζαχόπουλου σε προσωπικές στιγμές. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το εφετείο τον αθώωσε.

Από το 2017 κι έπειτα άρχισε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας. Τον Απρίλιο εκείνου του έτους, σταμάτησε την εκπομπή «ΟΛΑ» για ένα πρόβλημα στα μάτια του. Έχασε την όρασή του από το ένα μάτι, αλλά κατόρθωσε να σώσει το δεύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγους μήνες μετά, διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στον θώρακα, μια σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου των οστών. Έκανε θεραπεία στην κλινική Ντάνα Φάρμπερ της Ζυρίχης και θεραπεύτηκε προσωρινά, αλλά ο καρκίνος επανεμφανίστηκε μετά από λίγους μήνες. Έχασε την μάχη για την ζωή στις 22 Ιανουαρίου του 2019, λίγες μέρες μετά τα 61α γενέθλιά του. Η ταφή του έγινε στις 28 Ιανουαρίου και σε στενό οικογενειακό κύκλο στον Γερολιμένα της Μάνης, που ήταν ο αγαπημένος τόπος παραθερισμού του. Ηταν παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Η τελευταία του εκπομπή

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.