E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χαροπαλεύει 9χρονη μαθήτρια που έπαθε αλλεργικό σοκ από γλυκό

Πανικός μετά το κέρασμα στην τάξη

Χαροπαλεύει 9χρονη μαθήτρια που έπαθε αλλεργικό σοκ από γλυκό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/1/2021 | 10:32

Η ζωή της κρέμεται κυριολεκτικά σε μία κλωστή, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Για το συμβάν στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση από το Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να μη «χαθεί» το παιδί.

Η 9χρονη βρισκόταν στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της. Γιόρταζε συμμαθήτριά της και είχαν όλοι χαρά. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το κέρασμα, που θα ακολουθούσε, θα προκαλούσε εφιάλτη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κοριτσάκι κατανάλωσε κομμάτι του γλυκού, που κεράστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά, όταν άρχισε να διαμαρτύρεται ότι αισθάνεται δυσφορία. Οι πληροφορίες λένε ότι το κοριτσάκι έχει ευαισθησία στις αλλεργίες. Μάλιστα επειδή οι εκπαιδευτικοί το γνώριζαν, τη ρώτησαν αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό και φέρεται να απάντησε πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, έντρομη η δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείου ειδοποίησαν τον πατέρα της 9χρονης, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο. Το παιδί διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου γιατροί και νοσηλευτές έπεσαν πάνω του, ενώ κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου έφτανε στο Βελεστίνο για τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του παιδιού, ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυνομίας, προκειμένου πλήρωμα περιπολικού να προπορεύεται του ασθενοφόρου και να ανοίγει τον δρόμο μέχρι την Πολυμέρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάχη επί τρεις ώρες από τους γιατρούς

Τα όσα διαδραματίστηκαν λίγο αργότερα στην αίθουσα αναζωογόνησης στο Αχιλλοπούλειο ήταν πραγματικά πρωτόγνωρα. Επί τρεις ώρες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, παθολόγοι έδιναν πραγματική μάχη για να σώσουν το παιδί.

Η προσπάθειά τους ήταν πράγματι συγκλονιστική. Μέχρι την είσοδο των Επειγόντων ακούγονταν οι φωνές και οι παρακλήσεις τους το παιδί να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Γιατρός με 25ετή προϋπηρεσία στο Αχιλλοπούλειο έλεγε ότι έχει πολλά χρόνια να θυμηθεί τόσο σοβαρό περιστατικό και μάλιστα να εκδηλώνεται σε τόσο μικρής ηλικίας παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωρες αγωνίας για τους γονείς της

Οσο υπεράνθρωπη ήταν η προσπάθεια των γιατρών, τόσο βασανιστικά κυλούσαν τα λεπτά έξω για τους γονείς της 8χρονης, που σε κατάσταση σοκ κρέμονταν από τα χείλη των γιατρών. Στον χώρο μπροστά από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου στην οδό Αθανασάκη άρχισαν να προσέρχονται δάσκαλοι και ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Βελεστίνου, στο οποίο φοιτά η μικρή μαθήτρια. Δίπλα στους γονείς και πολλοί συγγενείς, οι οποίοι προσπαθούσαν να τους δώσουν κουράγιο και να τους ενθαρρύνουν εκφράζοντας την ευχή ότι η μικρούλα θα ξεπεράσει τη δύσκολη δοκιμασία.

Διακομιδή στο Ιπποκράτειο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου βλέποντας την κρισιμότητα της κατάστασης πάλευαν να σταθεροποιήσουν την υγεία της για να μπορεί να γίνει διακομιδή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει ειδική μονάδα για νοσηλεία ατόμων που έχουν υποστεί αλλεργικό σοκ.

Οι διαδικασίες για τη διακομιδή έγιναν σε μηδέν χρόνο από τη στιγμή που δόθηκε εντολή να προετοιμαστεί ειδικά η σύγχρονη μονάδα του ασθενοφόρου. Αφού έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τους γιατρούς από το Ιπποκράτειο, το ασθενοφόρο αναχώρησε από τον Βόλο για τη συμπρωτεύουσα στις 3 το μεσημέρι, με τις ευχές όλων να συνοδεύουν τη μικρούλα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Σήμερα

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Σήμερα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Πρόταση δυσπιστίας: Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου – Κοκκίνισε ο Μπούρας

Χτες

Σκηνικό έντασης στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.