E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Grindr: Αντιμέτωπο με πρόστιμο 8,5 εκατ. λιρών για πώληση δεδομένων χρηστών

Η δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών της κοινότητας LGBTQI+ έχει περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να απαντήσει στην υπόθεση

Grindr: Αντιμέτωπο με πρόστιμο 8,5 εκατ. λιρών για πώληση δεδομένων χρηστών
@abc7news.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/1/2021 | 22:01

Το Grindr είναι αντιμέτωπο με πρόστιμο 8,5 εκατ. λιρών για παράνομη πώληση προσωπικών δεδομένων χρηστών σε διαφημιστικές.   

Η νορβηγική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχεδιάζει την επιβολή προστίμου 100 εκατ. κορόνων Νορβηγίας ή περίπου το 10% των εκτιμώμενων παγκοσμίων εσόδων.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών της κοινότητας LGBTQI+ έχει περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να απαντήσει στην υπόθεση.   

Σε δήλωση στους New York Times, εκπρόσωπος του Grindr είπε ότι απέκτησε «έγκυρη, νόμιμη συγκατάθεση από όλους» τους χρήστες του στην Ευρώπη σε διάφορες περιστάσεις και πως σίγουρα «η προσέγγιση στην ιδιωτικότητα των χρηστών είναι κορυφαία» ανάμεσα στις υπόλοιπες εφαρμογές. «Βελτιώνουμε συνεχώς τις πολιτικές προστασίας σε συνάρτηση με τους εν εξελίξει νόμους και κανονισμούς, και ανυπομονούμε για έναν γόνιμο διάλογο με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Νορβηγίας», πρόσθεσε.   

«Από το προκαταρκτικό μας συμπέρασμα προκύπτει πως οι παραβιάσεις είναι σοβαρές», σημείωσε από την πλευρά της η νορβηγική αρχή.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραβίαση στα προσωπικά δεδομένα αποκαλύφτηκε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν το νορβηγικό Συμβούλιο Καταναλωτών κατέθεσε τρεις καταγγελίες εναντίον του Grindr για κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών σε διαφημιστές, μεταξύ άλλων λεπτομέρειες για την τοποθεσία του χρήστη, την ηλικία, το φύλο και άλλες που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την σεξουαλικότητά του.   

Οι χρήστες θα μπορούσε να στοχοποιηθούν μέσω αυτών των πληροφοριών σε χώρες όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, σημείωσε τότε η NCC.   

«Αν κάποιος ανακαλύψει πως οι χρήστες είναι γκέι και γνωρίζει τις κινήσεις τους, μπορεί να πάθουν κακό», σχολίασε ο Tobias Judin, επικεφαλής του διεθνούς γραφείου της νορβηγικής Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Προσπαθούμε να κάνουμε αυτές τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες να κατανοήσουν πως η συγκεκριμένη προσέγγιση- να μην ενημερώνουν τους χρήστες, να μην αποκτούν έγκυρη συναίνεση για κοινοποίηση των δεδομένων τους- είναι εντελώς απαράδεκτη».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων της Ευρώπης (GDPR) ορίζει οδηγίες για την συλλογή, επεξεργασία και κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών στην Ευρωπαϊκή ένωση αλλά και στην «μη ευρωπαϊκή» Νορβηγία.   

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ψηφιακών Δικαιωμάτων υποστηρίζει πως η φερόμενη «συγκατάθεση» που απέκτησε το Grindr δεν ήταν έγκυρη επειδή οι χρήστες δεν ενημερώθηκαν σωστά και η συναίνεση δεν ήταν αρκετά σαφής.   

Το Grindr έχει βρεθεί ξανά στο επίκεντρο για τον τρόπο διαχείρισης της ασφάλειας των χρηστών του. Τον Οκτώβριο, αποκαλύφθηκε ένα κενό ασφαλείας που επέτρεπε την πρόσβαση μόνο με το email του χρήστη, ενώ το 2018 είχε γίνει γνωστό πως κοινοποιούσε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση HIV των χρηστών του σε τρίτους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.