E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σήφης Βαλυράκης: Καρέ – καρέ η μοιραία διαδρομή

Ο διάλογος – φωτιά ανάμεσα στον αδικοχαμένο πρώην υπουργό και τον άνθρωπο στο καΐκι

Σήφης Βαλυράκης: Καρέ – καρέ η μοιραία διαδρομή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/1/2021 | 12:50

Νέα νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη σορό του Σήφη Βαλυράκη. Ο διάλογος – φωτιά ανάμεσα στον αδικοχαμένο πρώην υπουργό και τον άνθρωπο στο καΐκι. Τι εξετάζουν τώρα οι αρχές. Όλα όσα είπε στο Tlive ο αυτόπτης μάρτυρας.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προήλθαν αρχικά από τις καταγγελίες της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη, αλλά και την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που κάνει λόγο για εμπλοκή αλιευτικού σκάφους το οποίο δεν αποκλείεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μοιραία πτώση του Σήφη Βαλυράκη στη θάλασσα το λιμεναρχείο της Ερέτριας σχημάτισε δικογραφία. Την ίδια ώρα είναι συγκλονιστική η περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα στο Tlive και την Τατιάνα Στεφανίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη έχουν καταθέσει τέσσερα άτομα, με το ένα από αυτά να αποκαλύπτει συνταρακτικά γεγονότα, ενώ την ίδια ώρα οι άνδρες του λιμενικού προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και το σκάφος που περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το αλιευτικό όπως είπε το συγκεκριμένο άτομο δημιούργησε κυματισμό γύρω από το φουσκωτό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που δεν αποκλείεται να συνέβαλε στην εξέλιξη του μοιραίου περιστατικού. Παράλληλα ανέφερε ότι υπήρξε λογομαχία μεταξύ του πρώην υπουργού και του ανθρώπου που επέβαινε στο αλιευτικό.

Όλη η μοιραία σκηνή όπως την περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας

«Την Κυριακή στις 10 το πρωί ήμουν σε αυτό το σημείο. Μέχρι τις 12.30 δεν κοίταξα ρολόι και είδα τον Σήφη Βαλυράκη να ξεκινάει με το φουσκωτό του. Στα μισά της διαδρομής είδα ότι είχε ένα πρόβλημα καθώς του έσβησε μια φορά. Μόλις έφτασε ανάμεσα στα νησιά, πάλι του ξαναέσβησε και προσπάθησε να βάλει μπρος. Από την άλλη πλευρά ερχόταν ένα καΐκι. Δεν μπορώ να πω τι είδους καΐκι ήταν, μάλλον δεν τον γνωρίζω δεν έδωσα σημασία. Το μόνο που έκανα και γύρισα και κοίταξα πιο έντονα ήταν αφού είχε βάλει ο Βαλυράκης την μηχανή του μπρος άκουσα μια λογομαχία. Το καΐκι του είπε: «φύγε θα φωνάξω το λιμεναρχείο» και ο Σήφης Βαλυράκης του απάντησε: «Θα μου κλ@σεις τ’ @ρχ@δι@». Από εκεί και πέρα βλέπω το καΐκι με δυνατές τις μηχανές, με τσίτα την μηχανή, γιατί κάποιοι είπαν ότι δεν γίνονται αυτά, τα πάντα γίνονται στην θάλασσα και τον έφερε δυο φορές σβούρα γύρω από το φουσκωτό. Το πιθανότερο είναι να έκανε μεγάλο κυματισμό. Και βλέπω μετά το φουσκωτό έφυγε προς την πλευρά που λέμε το «κολοκύθι» και το καΐκι έφυγε προς την άλλη πλευρά που ονομάζεται «λιοτρίβι». Εγώ ήδη είχα πάρει τα πράγματά μου και σηκώθηκα και έφυγα. Δεν είδα αν το σκάφος είχε επιβάτη, αν το καΐκι συνέχισε από πίσω του, δεν μπόρεσα να διακρίνω», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Tlive.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε ακόμα ότι η στεριά ήταν από 300 έως 500 μέτρα και άκουσε τον διάλογο γιατί όταν έχει πλήρη άπνοια ακούγονται τα πάντα. «Οι ομιλίες ακούγονται καθαρά. Το σκάφος ίσα ίσα που προχώραγε ήταν στο ρελαντί. Στις 19.30 όταν είδα στο ίντερνετ το περιστατικό πήρα έναν γνωστό μου στο Λιμεναρχείο και του είπα κάποια πράγματα και την άλλη μέρα νωρίς το πρωί ήμουν εκεί», κατέληξε.

Οι λιμενικές αρχές μετά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στρέφουν τις έρευνες τους και στο ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Το πόρισμα της πρώτης ιατροδικαστικής έκθεσης που πραγματοποίησε ο Νίκος Καλογριάς ανάφερε ότι ο θάνατος του πολιτικού προήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα οι οποίες πιθανόν να προήλθαν από προπέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέτα τα νέα δεδομένα σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη νεκροψία – νεκροτομή. Μάλιστα η οικογένεια του αείμνηστου πολιτικού όρισε και από την πλευρά της ειδικό πραγματογνώμονα ο οποίος θα γίνεται γνώστης κάθε περιεχομένου των επιστημονικών κι όχι μόνο στοιχίεων που προκύπτουν από τις έρευνες.

Την ίδια ώρα τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν γενετικό υλικό αλλά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.

Στόχος των διωκτικών αρχών είναι να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος του πολιτικού προήλθε από κάποιοι σημείο του φουσκωτού του του ή από το σκάφος που σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό. Οι καταιγιστικές εξελίξεις είχαν σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο κοιμητήριο του Παπάγου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κασσελάκης: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη» στο στρατό, να λέγεται «Κούλης»

Σήμερα

Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που θέλει να αποκαλείται η «διάσημη Καλλιόπη» στο στρατό.

Πύργος: Καταδικάστηκε και οδηγείται στη φυλακή για την κλοπή σε σουβλατζίδικο

Σήμερα

Ο Πύργος στο επίκεντρο για τη διάρρηξη σε σουβλατζίδικο

Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή στα σχολεία

Σήμερα

Τι αλλάζει με τις απουσίες των μαθητών

Αϊτή: Χάος στη χώρα που θυμίζει πλέον «Mad Max»

Σήμερα

Εικόνες αποκάλυψης στους δρόμους

Η Μαρία Καρυστιανού ξεσπά μετά τη συγκλονιστική ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο

Σήμερα

«Ζητάμε το αυτονόητο, να παραπεμφθούν σε δίκη οι υπεύθυνοι»

Εργασιακό bullying σε 60χρονη: Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί ‑ Ο λόγος

Σήμερα

Η υπόθεση του εργασιακού bullying βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Χτες

Υπήρξαν πληροφορίες ότι υπήρχαν καπνοί στο εσωτερικό του

Βίντεο με την φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ της Ερυθράς Θάλασσας

Χτες

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου ‑ Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Χτες

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

Πάτρα: Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν οι χιλιάδες επισκέπτες του καρναβαλιού – Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ

Χτες

Τα λεωφορεία αναχωρούν ανά δεκάλεπτο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.