E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 serial killers που δεν πιάστηκαν ποτέ

Εκτός από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη και τον Ζόντιακ

5 serial killers που δεν πιάστηκαν ποτέ
@juanton via Twenty20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Οι serial killers είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της εγκληματολογίας. Κι αυτό γιατί πρέπει να μελετηθεί ο λόγος που τους οδήγησε στα εγκλήματα, ο τρόπος και η όλη προσωπικότητα του δολοφόνου. Σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, οι κατά συρροή δολοφόνοι, δεν βρέθηκαν ποτέ. Οι πιο γνωστές περιπτώσεις είναι εκείνες του Τζακ του Αντεροβγάλτη και το Ζόντιακ. Οι 5 παρακάτω serial killers που δεν συνελήφθησαν ποτέ έχουν πίσω τους λιγότερο γνωστές ιστορίες...

Ο δολοφόνος του Αλφάβητου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φόνοι του Αλφάβητου έλαβαν χώρα στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης την δεκαετία του 1970. Ονομάστηκαν έτσι επειδή το όνομα και το επώνυμο και των τριών θυμάτων, όλα νεαρά κορίτσια, ξεκινούσε από το ίδιο γράμμα (Carmen Colon, Wanda Walkowicz, Michelle Maenza). Τα τρία κορίτσια ήταν ηλικία 10 και 11 ετών, οι οποίες βιάστηκαν και έπειτα στραγγαλίστηκαν. Υπήρξαν διάφορα στοιχεία αλλά η υπόθεση δεν λύθηκε ποτέ. Ο μεγαλύτερος ύποπτος ήταν ο Joseph Naso ο οποίος είχε καταδικαστεί για παρόμοιους φόνους στην Καλιφόρνια, αλλά το DNA του δεν ταίριαζε με εκείνο που βρέθηκε στα θύματα.

O Bible John

Οι έρευνες για να βρεθεί ο Bible John αποτελούν το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Σκωτίας. Τρεις γυναίκες ηλικίας από 25 έως 32 ετών, ξυλοκοπήθηκαν και βιάστηκαν πριν δολοφονηθούν άγρια. Και οι τρείς τους συνάντησαν τον δολοφόνο στην ίδια παμπ της Γλασκώβης. Η αδελφή ενός εκ των θυμάτων ήταν εκείνη που έδωσε τις περισσότερες πληροφορίες, αφού βρέθηκε με την αδελφή της και τον δολοφόνο στο ίδιο ταξί την νύχτα του φόνου. Η αστυνομία κατάφερε να φτιάξει ένα προφίλ και να δώσει στον δολοφόνο το όνομα «Bible John» λόγω των πολλών αναφορών του στη Βίβλο. Ωστόσο, αν και προέκυψαν πολλοί ύποπτοι, δεν υπήρξαν ποτέ αρκετά στοιχεία ώστε να γίνει η σύλληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αυτοκινητόδρομος των δακρύων

Μπορεί ο Καναδάς να θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κι αυτός δεν έχει τις μαύρες σελίδες του. Κάποια μάλιστα εγκλήματα παραμένουν άλυτα, όπως αυτά που συνέβησαν στον Αυτοκινητόδρομο 16, που πλέον έχει ονομαστεί «Αυτοκινητόδρομος των Δακρύων». Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί σε ένα διάστημα 720 χιλιομέτρων (κάποιοι αναφέρουν ότι τα θύματα είναι 40) από το 1969 μέχρι και το 2011. Η αστυνομία, λόγω της μεγάλης περιόδου των φόνων, πιστεύει πως δεν πρόκειται μόνο για έναν δολοφόνο. Αλλά διάφοροι επίδοξοι serial killers έχουν βρει ένα σημείο να διαπράττουν άγρια εγκλήματα γνωρίζοντας πως η έρευνα περάσει από πολλά στάδια. Μόνο ένας ύποπτος έχει αποδειχθεί πως αναμίχθηκε με κάποιον από τους φόνους. Το DNA του serial killer Bobby Fowler, ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 2006, βρέθηκε σε ένα από τα θύματα, αλλά είναι αδύνατο ο Fowler να διέπραξε όλους τους φόνους.

Ο εξολοθρευτής υπηρετριών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τους πρώτους serial killer των ΗΠΑ, έδρασε στο Τέξας από το 1884 μέχρι το 1885. Τα γνωστά θύματά του ήταν 8 και ονομάστηκε έτσι επειδή έβαζε στο στόχαστρο νεαρές υπηρέτριες, αν και ανάμεσα στα θύματά του ήταν και ένας άνδρας. Καθένα από τα θύματα δέχθηκε επίθεση ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι του, με τα περισσότερα να δολοφονούνται εκτός του σπιτιού. Οι δολοφονίες προκάλεσαν παράνοια στο Τέξας με 400 άνδρες να συλλαμβάνονται μέσα σε έναν χρόνο. Οι φόνοι δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ με τους περισσότερους να πιστεύουν πως η αναταραχή οδήγησε τον δολοφόνο στη φυγή. Ο κύριος ύποπτος ήταν ένας Αφροαμερικανός μάγειρας, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά λίγο μετά τον τελευταίο φόνο, επειδή επιτέθηκε σε μια γυναίκα με μαχαίρι. Αλλά πολλοί θεωρούν πως φορτώθηκε τους φόνους για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Σκιτσογράφος

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε από που πήρε το παρατσούκλι του ο συγκεκριμένος serial killer. Ο συγκεκριμένος δολοφόνος έκανε πρώτα τα σχέδια ανδρών σε χαρτί, αργότερα έκανε σeξ μαζί τους, πριν τους μαχαιρώσει μέχρι θανάτου. Έδρασε στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο από το 1974 μέχρι το 1975 και είχε στο στόχαστρο την gay κοινότητα, σκοτώνοντας 14 και τραυματίζοντας άλλους 3. Λόγω όμως της ευαίσθητης φύσης παραδοχής της ομοφυλοφιλίας εκείνη την εποχή, οι 3 επιζώντες δίστασαν να μιλήσουν στην αστυνομία υπό τον φόβο του στιγματισμού τους, κι έτσι δεν υπήρξαν πολλές πληροφορίες ώστε να οδηγήσουν στην εύρεση του δολοφόνου. Ένας νεαρός άνδρας ήταν ο κύριςο ύποπτος, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες αφού κανείς από τους τρείς δεν ήταν πρόθυμος να καταθέσει στο δικαστήριο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.