E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο λόγος που η Σκωτία ανακήρυξε προστατευόμενο το 30% των εδαφών της

Αντιμετωπίζει τα προβλήματα με φυσικό τρόπο

Ο λόγος που η Σκωτία ανακήρυξε προστατευόμενο το 30% των εδαφών της
@mind_of_Cy via Twenty20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Η Σκωτία είναι διάσημη για το ουίσκι, το χάγκις και τα όμορφα τοπία της. Τα τελευταία απαρτίζονται από καταπράσινες περιοχές, λόφους, βουνά και χιλιάδες λίμνες. Αυτές οι περιοχές είναι σπίτι για 90 περίπου χιλιάδες είδη ζώων, μικροοργανισμών και φυτών.

Η χώρα λοιπόν είναι έτοιμη να ανακηρύξει προστατευόμενο το 30 % των εδαφών της. Αν αυτό τελικά πραγματοποιηθεί, τότε ο νέος νόμος θα βοηθήσει στην προστασία της βιοποικιλότητας αλλά και της φυσικής οικονομίας, η οποία έχει αξία 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να «βάλει φρένο» στην κλιματική αλλαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπουργός Περιβάλλοντος Roseanna Cunnigham δήλωσε πως «Η αντιμετώπιση των δίδυμων κρίσεων της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις αυτής της γενιάς».

Το πλάνο προβλέπει πως το 30% της Σκωτίας θα είναι υπό καθεστώς προστασίας, ενώ η κυβέρνηση θα κοιτάξει να βρει τρόπο να το επεκτείνει ακόμα περισσότερο. Επίσης θα κοιτάξει να επικαιροποιήσει το Σχέδιο για την Κλιματική Αλλαγή, με λύσεις που βασίζονται στη φύση. Η χώρα πιστεύει πως υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ του φυσικού κόσμου και της παγκόσμια οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@reinasierra via Twenty20

«Επικονιαστές όπως οι μέλισσες, τα πουλιά και οι πεταλούδες εκτιμάται πως ευθύνονται για καλλιέργειες αξίας μεταξύ 235 και 577 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο» αναφέρει η WWF. Και συμπληρώνει πως ο συνδυασμός απειλών όπως η κλιματική αλλαγή, η απώλεια φυσικών κατοικιών, ασθενειών, ρύπανσης ασκούν πίεση σε αυτά τα είδη αλλά και πολλά ακόμα πλάσματα. Από τη δεκαετία του 1970, οι παγκόσμιοι πληθυσμοί αμφιβίων, πτηνών, ψαριών, θηλαστικών και ερπετών έχουν πέσει κατά περίπου 68%.

Η λίμνη του Λοχ Νες, το σπίτι του διάσημου μυθικού τέρατος, είναι μέρος ενός συνόλου σημαντικών οικολογικών τοποθεσιών. Διαθέτει 7.452 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, περισσότερες από όλες τις λίμνης της Αγγλίας και της Ουαλίας μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι λίμνες δημιουργήθηκαν μετά από διάβρωση των παγετώνων κατά την τελευταία μεγάλη εποχή των πάγων και είναι σημαντικοί βιότοποι άγριας ζωής. Παρά τις απομακρυσμένες τοποθεσίες τους αντιμετωπίζουν απειλές από δυο παράγοντες. Από την ρύπανση, που μπορεί να αλλάξει την ισορροπία των θρεπτικών ουσιών στο νερό. Το άλλο είναι η αύξηση του αριθμού των χωροκατακτητικών ειδών φυτών που εισέρχονται στο οικοσύστημα.

Η πρωτοβουλία Young Global Leaders του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ συνεργάζεται με την Εθνική Γεωγραφική Εταιρεία και άλλες κοινότητες για την αντιμετώπιση ορισμένων από αυτά τα ζητήματα. Όπως ανακοινώθηκε το 2019, η «Εκστρατεία για τη Φύση» επιδιώκει να προωθήσει τη βιοποικιλότητα και την οικολογική διαχείριση.

Ένας από τους στόχους της είναι να προστατέψει τουλάχιστον το 30% του φυσικού κόσμου μέχρι το 2020, κάτι που αντικατοπτρίζεται έμπρακτα και στα σχέδια για το φυσικό περιβάλλον της Σκωτίας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.