E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παλιά περιοδικά που σίγουρα είχες αγοράσει αν είσαι 30+

Ένα από αυτά, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1939 και συνεχίζει να κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα.

Παλιά περιοδικά που σίγουρα είχες αγοράσει αν είσαι 30+
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

Η εποχή που το έντυπο είχε απεριόριστη δύναμη έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα social media, το internet, τα άπειρα κανάλια στο youtube και η εύκολη και γρήγορη πληροφορία παντού, έχει αποδυναμώσει τα άλλοτε λαμπερά περιοδικά. Φυσικά, συνεχίζουν να υπάρχουν και έχουν το κοινό τους. Για κάποιους είναι μια καθημερινή συνήθεια, για κάποιους είναι απλά αδιάφορα (για τις νέες γενιές ίσως) και σε κάποιους θυμίζουν τον εαυτό τους στην εφηβεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε  που το "Αφισόραμα" κυκλοφορούσε μια φορά το μήνα και έδινε γιγάντιες αφίσες από αγαπημένους τηλε-σταρ της εποχής. Τότε που τα κορίτσια κάθε παρασκευή έτρεχαν στα περίπτερα να αγοράσουν το περιοδικό "Κατερίνα", και τότε που για να μάθουμε τα νέα singles που κυκλοφόρησαν στην Αμερική, περιμέναμε το "ΠΟΠ ΚΟΡΝ".

Πόσοι από εσάς βρήκατε τον εαυτό σας στις παραπάνω γραμμές; Συνεχίστε να διαβάζετε γιατί ετοιμάσαμε μια λίστα με παλιά περιοδικά που σίγουρα έχεις αγοράσει αν είσαι 30+.

Μανίνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1972, και έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα περιοδικά για κορίτσια μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 90 που σταμάτησε να κυκλοφορεί. Στα εξώφυλλα του, έχουν φιγουράρει οι μεγαλύτερες προσωπικότητές της τότε Ελληνικής showbiz αλλά και ξένοι αγαπημένοι σταρς και όχι μόνο.

Ταχυδρόμος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε να κυκλοφορεί τη δεκαετία του 50, και αυτοπροσδιοριζόταν ως "εβδομαδιαία πολιτική, οικονομική, φιλολογική, εγκυκλοπαιδική εφημερίς". Μπορούσες να το αγοράσεις μόλις με 1.500 δραχμές και στις σελίδες του, μπορούσες να διαβάσεις lifestyle θέματα μέχρι τις αρχές του 90, που άρχισε να γίνεται πιο δημοσιογραφικό. 

Περιοδικό 01

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωστό για τα πιο ανατρεπτικά θέματά του, και ιδιαίτερα αγαπητό από τη νεολαία! Το περιοδικό 01 από τον εκδοτικό οίκο του Στάθη Τσαγκαρουσιάνος, παραμένει ακόμα και σήμερα φρέσκο και πρωτότυπο και αν έχετε ένα στο σπίτι σας, ανατρέξτε στις σελίδες του.

Αφισόραμα

Για όλους εμάς που θέλαμε οι τοίχοι στα δωμάτιά μας να έχουν αφίσες, η λύση ήταν μια φορά τον μήνα στα περίπτερα. Το λέγαμε "Αφισόραμα" και κυκλοφορούσε από το 1977.

ΠΟΠ ΚΟΡΝ

Ήταν το περιοδικό που σύστησε τα τηλεοπτικά Μουσικά Βραβεία ΠΟΠ ΚΟΡΝ, και που μας ενημέρωνε κάθε μήνα με όλα τα μουσικά νέα. Το πρώτο τεύχος του κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τη Μαντόνα το 1986 και το τελευταίο αρχές του 2000. Πόσοι το θυμόσαστε;

Κατερίνα και Σούπερ Κατερίνα

Η Κατερίνα ήταν το πρώτο εβδομαδιαίο περιοδικό σε μέγεθος τσέπης που ασχολούταν με πιο girly θέματα. Επίσης, είναι ένα από τα μακροβιότερα περιοδικό στον Ελληνικό τύπο. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε το 1973 και για 41 χρόνια δε σταμάτησε να τροφοδοτεί τους νέους με inspirational θέματα γύρω από τις σχέσεις, αλλά και με νέα από το star system. Σταμάτησε να κυκλοφορεί περίπου το 2014, και πάντα ευχόμαστε να ξανα - κυκλοφορήσει. 



Ρομάντζο

47 χρόνια κυκλοφορίας έχει στην πλάτη του και το θρυλικό Ρομάντζο, που όλοι έτυχε να έχουμε δει στο σπίτι μιας θείας, μιας γιαγιάς ή μιας φίλης. Ένα από τα πιο όμορφα εξώφυλλα του είναι αδιαμφισβήτητα αυτό:

Φαντάζιο

Από το 1969 μέχρι το 1984 φιλοξένησε εξώφυλλα που άφησαν εποχή. Το "Φαντάζιο" ήταν ο ανταγωνιστής του "Ρομάτζο" στην αισθητική και στη θεματολογία. Επίσης, εδώ, είδαμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στο πιο προκλητικό εξώφυλλο της καριέρας της!

Ποπ & Ροκ

Ξεκίνησε στα late 70s και στις σελίδες του, μπορούσες να διαβάσεις για τη διεθνή και εγχώρια μουσική σκηνή. Pop είδωλα σε πολυσέλιδα αφιερώματα, και rock στιγμές που έμειναν αξιομνημόνευτες. Πόσοι το είχατε αγοράσει και το έχετε στο συρτάρι με τα συλλεκτικά αντικείμενα;

Δίφωνο

Ένα από τα πιο σύγχρονα μουσικά περιοδικά. Φιλοξένησε στις σελίδες το μεγάλο μέρος της πιο ποιοτικής ελληνικής σκηνής και έδωσε χώρο και σε πολλούς νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Ραδιοτηλεοραση

Το περιοδικό της ΕΡΤ που κυκλοφορεί ακόμα αν και με μια μικρή διακοπή. Κυκλοφόρησε συνεχόμενα από το 1939 μέχρι το 2013 όπου και σταμάτησε για 4 χρόνια. Το 2017 βγήκε ξανά, αυτή τη φορά με τη μορφή free press, και κυκλοφορεί ακόμα. Όπως λέει και το όνομα του, έχει να κάνει με το πρόγραμμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, αλλά και με διάφορα καλλιτεχνικά θέματα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Πριν 3 μέρες

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 5 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 35
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.