E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για τους Daft Punk

Με αφορμή τον τερματισμό της 28χρονης λαμπρής καριέρας τους

5 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για τους Daft Punk
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Η ανακοίνωση διάλυσης των Daft Punk σόκαρε τους φίλους της μουσικής σε όλο τον πλανήτη, οι οποίοι εκδήλωσαν στη συνέχεια την αγάπη τους για το όμορφο αυτό ταξίδι και τις εμπειρίες, τα συναισθήματα που προσέφεραν σε όλους μας.

Παρακάτω, θα βρείτε 5 facts που αφορούν την καριέρα τους και που ίσως δεν γνώριζες για το ντουέτο που έγραψε την δική του λαμπρή ιστορία στην ηλεκτρονική μουσική αφήνοντας παράλληλα, έντονα το αποτύπωμα και την επιρροή του στην ποπ κουλτούρα των τελευταίων 30 χρόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Ξόδεψαν 4 εκατομμύρια δολάρια από δικά τους χρήματα για να δημιουργήσουν την ταινία animation, η οποία χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Πρόκειται για την ταινία Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem, ένα φιλόδοξο πρότζεκτ τόσο για τους Daft Punk όσο και για τον Ιάπωνα σχεδιαστή Matsumoto. Η επικοινωνία μεταξύ τους γινόταν μέσω ενός φίλου που μιλούσε Ιαπωνικά, κάτι που έκανε την διαδικασία ακόμη πιο μακρά. 

Υπήρξε σπουδαίο επίτευγμα για τους Daft Punk να καταφέρουν να συνεργαστούν με τον Matsumoto. Ο 66χρονος, σε διάστημα 25 χρόνων, είναι ο υπεύθυνος για την δημιουργία παραγωγών όπως Galaxy Express 999, Arcadia, και Star Blazers.

Κάθε ένας από τους χαρακτήρες της ταινίας, αντιπροσωπεύει τα διαφορετικά στυλ animation που ο Matsumoto υιοθέτησε κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Οι Daft Punk πήραν το όνομα τους όταν ο δημοσιογράφος Dave Jennings "έθαψε" τις πρώτες τους δουλειές χαρακτηρίζοντας τις "daft punk trash" σε μια κριτική του στο περιοδικό Melody Maker. Εκείνη την εποχή το ντουέτο ονομαζόταν Darlin'.

΄Μάλιστα εκείνη την περίοδο υπήρχε κι ένα τρίτο μέλος, ο Laurent Brancowitz, ο οποίος τώρα είναι κιθαρίστας των Phoenix.



3. Τα κράνη της εποχής του άλμπουμ "Discovery" (2001) κόστισαν περισσότερα από 65.000 δολάρια, εξοπλισμένα με LED οθόνες για προβολή κειμένου και animation.



4. Ο πατέρας του Thomas Bangalter ήταν διάσημος παραγωγός της disco και υπήρξε καθοριστικός για τους Daft Punk, βοηθώντας τους να υπογράψουν το πρώτο μεγάλο δισκογραφικό συμβόλαιο με την Virgin Records.

O Daniel Bangalter (ή Daniel Vangarde όπως ήταν γνωστός) ήταν παραγωγός σε κλασσικά disco hits όπως "D.I.S.C.O." από τους Ottawan και "Cuba" από τους Gibson Brothers. Τους βοήθησε σημαντικά στο να παίρνουν αποφάσεις και στο να βλέπουν ξεκάθαρα τι είναι αυτό που τους προτείνουν. 



5. Φημολογούνταν ότι οι Daft Punk αμοιβόντουσαν με ένα εκατομμύριο δολάρια ανα εμφάνιση στην επική τους περιοδεία "Alive" του 2007.

Για περισσότερα από δυο χρόνια, το ντουέτο έδωσε 47 συναυλίες, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει το γεγονός ότι το 2017 έφτασαν να αξίζουν 70 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.