E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οργισμένη ανάρτηση της Αλέξιας: «Ντροπή στους Ιθύνοντες τους ΡΙΚ»

Η τραγουδίστρια έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα με τη συμμετοχή της Έλενας Τσαγκρινού

Οργισμένη ανάρτηση της Αλέξιας: «Ντροπή στους Ιθύνοντες τους ΡΙΚ»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό της στο facebook θέλησε να αντιδράσει η Αλέξια για τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου, στον διαγωνισμό της Eurovision. Η Τραγουδίστρια που έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο δύο φορές στον διαγωνισμό, διαμαρτύρεται για τη συμμετοχή της ‘Ελενας Τσαγκρινού. Θα ήθελε όπως λέει, ένας Κύπριος καλλιτέχνης να είναι αυτός που θα τραγουδήσει στη σκηνή της Eurovision στο Ρότερνταμ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω η μακροσκελή ανάρτηση της:

Διευκρίνιση - το Θέμα το οποίο πραγματεύεται η δήλωση μου: Αγαπημένες και αγαπημένοι στην Κύπρο μας και στην Ελλάδα μας, Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη ανταπόκριση και γιά τα μηνύματα σας. Επειδή δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα σας ξεχωριστά, θέλω απλά να προσθέσω για διευκρίνιση τα εξής: Στις πλείστες/ους μουσικούς της Κύπρου, ειδικότερα στις νέες και στους νέους, δεν προσφέρεται καμμία ευκαιρία καμμία υποστήριξη γιά την ανάπτυξη και εξέλιξη της Μουσικής τους, τόσο ως πορεία / καριέρα (εάν το επιλέξουν), όσο και ως επάγγελμα. Δηλαδή δεν μπορούν να ζήσουν από αυτό. Άρα αφήνουν την Μουσική και κάνουν κάτι άλλο από το οποίο μπορούν να ζήσουν. Είναι γι’ αυτούς συγκεκριμένα που ένοιωσα την ανάγκη να εκφράσω αυτά που εξέφρασα. Αυτή μου η θέση δεν έχει σχέση με την Ελλάδα και τους ανθρώπους της που αγαπώ βαθειά και που υποστηρίζω πάντα και παντού. Σαν χώρα η Κύπρος με πληθώρα ταλέντων στη Μουσική, δεν έχει ακόμα καταφέρει να δομήσει μία πλατφόρμα, ένα οργανισμό, ένα θεσμό, πολιτιστικά κέντρα, εταιρείες δίσκων, και εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό, όπως έχει καταφέρει επιτυχώς η Ελλάδα μας. Η Ελλάδα υποστηρίζει τους μουσικούς της όχι μόνο στην χώρα αλλά και στο εξωτερικό κάτι στο οποίο η Κύπρος υστερεί σε μεγάλο βαθμό. Ο διαγωνισμός της Eurovision άνκαι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, παραμένει μία πλατφόρμα που μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες και εμπειρία σε νέους καλλιτέχνες που ποτέ δεν θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν, ειδικά εδώ στην Κύπρο. Παρακαλώ όσους από εσάς μοιράζεστε τη γνώμη σας μαζί μας, να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση των παιδιών αυτών και να συμβάλετε επικοιδομητικά στην αλλαγή όλων των θεμάτων που δεν προάγουν το καλό. Ευχαριστώ . . .

Μόλις πριν από λίγο μου έστειλαν ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ Φίλοι Μουσικοί τα νεότερα σχετικά με την φετινή συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision. Ως συμμετέχουσα στην πρώτη ever συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision το 1981, στην ηλικία των 16 ετών και ως εκπρόσωπος της χώρας μου γιά 2η φορά το 1987, η χώρα μου, η Κύπρος, πρέπει να πω ότι ήταν η πρώτη που πίστεψε σε μένα και που μου έδωσε την μεγάλη ευκαιρία την οποία και αξιοποίησα και έτσι ξεκίνησε η πορεία μου στην Μουσική.

Γι’ αυτό σήμερα, ειδικά κατ’ αυτή την περίοδο, που λόγω πανδημίας πλήγηκε σκληρότερα από πολλούς τομείς η Μουσική και οι Τέχνες, η δουλειά μας δηλαδή, χρειαζόμαστε εμείς οι καλλιτέχνες, τώρα πιό πολύ από ποτέ, πραγματική και ουσιαστική Υποστήριξη από όλα τα μέτωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι’ αυτό αρχίζω: Ντροπή στους ιθύνοντες στο ΡΙΚ, που αποκλείει και που στερεί από τα πάμπολλα Ταλέντα της Κύπρου μας, την ευκαιρία να εκφράσουν και να μοιραστούν μαζί με ολόκληρο τον κόσμο, την Μουσική και τα Ταλέντα τους, εκπροσωπώντας την χώρα τους, την πατρίδα τους αξιοπρεπώς, επάξια, σε αυτή την Παγκόσμια πλατφόρμα της Eurovision Song Contest κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει τον τελειότερο πρεσβευτή μας στο Εξωτερικό.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, το Κρατικό μας κανάλι όχι μόνο να μην έχει το επίπεδο που έχουν θέσει οι προγενέστεροι ποιοτικότατοι άνθρωποι του ΡΙΚ, που θυμούμαι και που αγαπώ, ΟΥΤΕ και να επιλέγει κεκλεισμένων των θυρών ποιός θα μας εκπροσωπήσει και να αποκλείει με εγκληματικό τρόπο τα παιδιά μας. Ποιός σας είπε κυρίες και κύριοι που αυτοχριστήκατε επιτροπή, ως άλλη επιτροπή «Πολιτισμού», ότι με βρίσκετε σύμφωνη να με αντιπροσωπεύει ένα τέτοιο δείγμα, το οποίο με θλίβει, με προσβάλλει ως καλλιτέχνιδα και ως πολίτη αυτού του τόπου. Που είναι η επιτροπή Πολιτισμού; Που ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ; Κάθε χρόνο, χρόνια τώρα, παρατηρώ αδιαμαρτύρητα να αποκλείονται οι Μουσικοί της Κύπρου, ο Πολιτισμός εν γένει και η Ταυτότητα μας. Ποιοί είμαστε; Και πως να εκφράσουμε αυτό που είμαστε αλλά και ΠΟΥ να εκφράσουμε αυτό που είμαστε; Φτάνει! Ως εδώ.

Απαιτώ να δοθεί η ευκαιρία στις ταλαντούχες/ους μας μουσικούς αμέσως και γιά ΠΑΝΤΑ. Είμαι και πάλι θυμωμένη. Θέλω να δω στην EUROVISION αλλά και στα ωραιότερα θέατρα της γης, αλλά και της Κύπρου (ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΤΙΣΕΙ ΕΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ;), ΟΛΑ τα ταλαντούχα μας παιδιά που δεν φτάνει που δεν τα ακούει κανείς, Δεν τα λαμβάνει και υπόψη κανένας. Ένας παραλληλισμός γι’ αυτούς που ακόμα να το καταλάβουν, αυτό ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, είναι σαν να κρατάτε δηλαδή, εσείς τα κλειδιά του γραφείου μας και να μην μας τα δίνετε, αλλά να τα δίνετε σε άλλους οι οποίοι έχουν ήδη το γραφείο τους ίσως και δύο γραφεία. Αλλά όχι, επειδή έτσι αποφασίσατε εσείς, τα κλειδιά θα τα πάρουν οι άλλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Α και κάτι άλλο αγαπητό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, εάν είχατε δυσκολία στο να βρείτε και να επιλέξετε ταλαντούχους μουσικούς της Κύπρου να μας εκπροσωπήσουν, θα έπρεπε να μας ρωτήσετε, θα ήταν χαρά μας να σας πληροφορήσουμε, μπορώ μάλιστα να σας αναφέρω χωρίς δεύτερη σκέψη 300 τουλάχιστον, παιδιά νέες και νέους, αυτή την στιγμή. Εάν δε, θα μου δίνατε και λίγο χρόνο, θα μπορούσα να σας προτείνω δεκάδες σελίδες από ονόματα. Ποιό είναι το μήνυμα που δίνετε στους νέους αλλά και στους πιό παλιούς Μουσικούς μας; Η πράξη σας έχει συνέπειες. Οι συνέπειες είναι η καταστροφή των θεμελίων που εσείς θέσατε, χτίσατε, οπότε το μήνυμα που με εμείς ως μουσικοί λαμβάνουμε, είναι ότι δεν μας θέλετε, και όχι μόνο δεν μας θέλετε, μας διώχνεται επίσης. Οπότε εμείς όσοι από εμάς μπορούμε, αναγκαζόμαστε να φεύγουμε, πάμε Ελλάδα Αμερικοί Εσθονία και κτίζουμε καριέρες σε άλλες χώρες, γιά τις άλλες χώρες αντί να κτίζουμε εδώ στην Κύπρο μας, ώστε να βρούν κάτι σταθερό και ασφαλές να πατήσουν πάνω, οι επόμενες γενεές. Ότι κάνω το έχω ξαναπεί, το κάνω ώστε να προετοιμάσω το έδαφος γιά να τα βρούν πιό εύκολα από όλους μας οι επόμενες γενιές.

Αγαπημένες και αγαπημένοι, νέες και νέοι αγαπημένα μας παιδιά, Μουσικοί μας, είμαι εγώ εδώ γιά σας, συν-Μουσικοί μου. Θέλω να ακούσω τη ΦΩΝΗ ΣΑΣ. Μιλήστε, ας Μιλήσουμε, γιά όλα όσα χρειάζεται να μιλήσουμε με ΔΥΝΑΜΗ αφού όλα πιά δείχνουν ότι τα αυτιά όλων αυτή τη στιγμή ΑΚΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Κάντε θόρυβο και με ειρηνικό τρόπο διεκδικείστε τα δικά σας. Με μιά σιγουριά ότι είναι Δικά σας άρα αυτό είναι το δίκαιο. Επίσης Γονείς, μιλήστε και εσείς! Και εσείς δικαιούστε. Περιμένω να δω και να ακούσω, είμαι εδώ. Δίπλα σας και Μαζί σας. Αλέξια .

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Minnie Driver: Με ποιον σταρ είχε μόλις χωρίσει, όταν τον είδε με άλλη στα Όσκαρ

Πριν 7 ώρες

Η ηθοποιός μίλησε στο «The Jennifer Hudson Show»

Αυτή ήταν η τελευταία τους φωτογραφία ως ζευγάρι, αφού χώρισαν λίγο μετά

Πριν 7 ώρες

Ο Christopher Lakkees και η Jessica Alba έχουν παρόλ`αυτά μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλο

Ήταν μόλις 20 ετών: O ηθοποιός που έσβησε στον ύπνο του

Πριν 7 ώρες

Πρωταγωνίστησε στο «Descendants» της Disney

Η on‑off σχέση αυτού του ζευγαριού που απασχόλησε πολύ τα tabloids

Πριν 7 ώρες

Ένα από τα πιο cute ζευγάρια του Hollywood που χώριζαν και τα ξαναέβρισκαν συνεχώς!

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Χτες

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Χτες

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Χτες

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Χτες

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.