LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 παλιά (και ένα καινούριο) σουβλατζίδικα της Αθήνας, που πρέπει να δοκιμάσεις

Επειδή το σουβλάκι ήταν, είναι και θα είναι, το εθνικό μας ... street food!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 2/3/2021 | 14:19

6 παλιά (και ένα καινούριο) σουβλατζίδικα της Αθήνας, που πρέπει να δοκιμάσεις
Φωτογραφία από το instagram @ souvlakiavolvi

Σουβλάκι αυτός ο έρωτας! Η "δε μαγείρεψα σήμερα, θα παραγγείλω" αγαπημένη συνήθεια ολόκληρης της Ελλάδας. Το σήμα κατατεθέν της ελληνικής γαστρονομίας και αυτό για το οποίο οι τουρίστες μας ζηλεύουν. Ποιος δεν έχει αδυναμία στα σουβλάκια; Εγώ δεν ξέρω, κανέναν! Οι επιλογές δεκάδες σε κάθε γειτονιά, και οι διανομείς φαγητού ακόμα περισσότεροι, ειδικά τώρα με την πανδημία.

Και πως διαλέγεις σουβλάκι στην Αθήνα ρε παιδί μου; Χάνεσαι σε τόσες επιλογές και μπορεί τελικά να είναι μάπα το καρπούζι. Εκτός αν πας στα παλιά κλασσικά σουβλατζίδικα της Αθήνας, που έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν ποιοτικά σουβλάκια και γιαυτό αντέχουν στο χρόνο! Και ποια είναι αυτά; Συνέχισε να διαβάζεις γιατί έχουμε 6 παλιά σουβλατζίδικα της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις. Προσθέσαμε και ένα καινούριο, που είναι μια ωδή στο oldstyle greek souvlaki και είναι και αυτό -τεσταρισμένα- φουλ ποιοτικό και πεντανόστιμο!

Ο Λευτέρης, στη Νέα Σμύρνη

Το παλιότερο σουβλατζίδικο της περιοχής μιας και πάνω από 60 χρόνια, ο Λευτέρης είναι εκεί με τα πιπεράτα σουβλάκια του, που χαλάνε κόσμο! Καυτερά τόσο όσο, επιλογές λίγες και καλές, τιμές αυτές που περιμένεις και ποιότητα σίγουρα υψηλή. Μπείτε μέσα, χαμογελάστε, παραγγείλετε σουβλάκάρες και απολαύστε υπεύθυνα! 

Ειρήνης 2, Νέα Σμύρνη

Ο Κώστας, στο Σύνταγμα

Θα έχεις λογικά την ουρά που πολλές φορές φτάνει μέχρι τη Μητροπόλεως, και ξεκινάει από το μικρό και παραδοσιακό μαγαζί του Κώστα! Αυτή η ουρά, μαζί με τους 1200 ανθρώπους που έχουν αφήσει θετική κριτική στο google είναι η απόδειξη, πως ο Κώστας αξίζει τα λεφτά του! Βάλτο στο πρόγραμμα την επόμενη φορά που θα βρεθείς προς τα εκεί, και πίστεψέ μας θα σου αρέσει πολύ! 

Πεντέλης 5, Αθήνα

Aχιλλέας στον Νέο Κόσμο

Είναι εκεί από 1980 σε μικρό μαγαζάκι στην οδό Σπινθάρου, και είναι γνωστός για πολλά πράγματα. Το ένα είναι τα καταπληκτικά του κρέατα, και το άλλο είναι ότι ο Αχιλλέας από τότε μέχρι και σήμερα δουλεύει με δικό του ωράριο. Είναι αυστηρά Δευτέρα με Παρασκευή και μπράβο του που τα Σαββατοκύριακα ξεκουράζεται. Αυτό δείχνει ότι όνως είναι ένας άνθρωπος με μεράκι και αυτός, αλλά και οι γιοί του που έχουν τηρήσει το έθιμο και συνεχίζουν σε αυτήν τη λογική.

Σπινθάρου 18, Αθήνα 

Κοτ Κοτ Κυψέλη

Αυτό που λέει το όνομα του. Κοτόπουλα στα φόρτε τους, και καταπληκτικά μαγειρευτά φαγητά σε ένα από τα πίσω βίντατζ σημεία της Αθήνας, την πλατεία Κυψέλης. Εδώ, όταν με το καλό μπορέσεις, να έρθεις να κάτσεις και στην όμορφη μικρή αυλίτσα του που θα σε μεταφέρει σίγουρα σε άλλη εποχή! 

Πλατεία Κανάρη, Κυψέλη

Λευτέρης ο Πολίτης, στο Μοναστηράκι

Παλαιάς κοπής μυρωδάτο κεμπάπ που είναι ξεκάθαρα πολίτικο. Κρατάει για δεκάδες χρόνια την ίδια συνταγή, το ίδιο σημείο, την ίδια όμορφη εξυπηρέτηση και αξίζει να είναι στη λίστα μας με τα παλιά σουβλατζίδικα της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις. Γιατί πραγματικά, πρέπει! 

Σατωβριάνδου 20, Αθήνα

Ο Κώστας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Άλλη μια γνωστή ουρά που έχουμε πετύχει πολλές φορές στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Το συγκεκριμένο μαγαζί το έχει εκθειάσει το BBC Travel και όλο και κάτι θα ξέρει. Για όσους θυμόσαστε το μαγαζί πάνω στην πλατεία με τη χαρακτηριστική ταμπέλα "Κώστα", να ξέρετε είναι λίγα βήματα πιο πέρα, πίσω από το Throubi. Εδώ να σημειώσω, ότι έχω φάει τις πιο νόστιμες τηγανιτές πατάτες, και σε καλώ να κάνεις το ίδιο! 

Βασιλικής 1, Αθήνα 

Η Βόλβη στη Βαρβάκειο

Η Βόλβη έχει πολλούς λόγους να είναι στη λίστα μας τα παλιά παραδοσιακά σουβλατζίδικα της Αθήνα αν και άνοιξε μέσα στο πρώτο λοκ ντάουν. Είναι σε ένα σημείο κατατεθέν για την Αθήνα, στην είσοδο της κρεαταγοράς και το μενού έχει μόλις δύο βασικά είδη: καλαμάκι χοιρινό, και σουτζουκάκι. Από εκεί και πέρα διαλέγεις αν το θες σε πίτα, διπλό, τριπλό κ.ο.κ Η ποιότητα εδώ είναι εγγυημένη, και αυτό το μαγαζί και οι γεύσεις του, θα σου θυμίσουν αυθεντική Ελλάδα από τα παιδικά σου χρόνια. Έφυγες για Μοναστηράκι αμέσως!

 Ευριπίδου 24, Αθήνα 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets 18.04.2024
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind 18.04.2024
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια 18.04.2024
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style 18.04.2024
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind 18.04.2024
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Body+Mind Χτες
Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Ταξίδια Χτες
Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Δεν λέει ποτέ συγγνώμη: Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτούς τους συντρόφους

Σχέσεις Χτες
Ο θυμός και η λύπη μπορεί να κυριαρχήσουν, οδηγώντας τη σχέση σε χωρισμό

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Ραδιόφωνο Χτες
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind Προχτές
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω