E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πως είναι να ζεις στην πόλη όπου ο κόσμος έχει εμμονή με το πρωινό γεύμα

Οι κάτοικοι ξυπνούν χαράματα για να το απολαύσουν, σχεδόν ψυχαναγκαστικά

Πως είναι να ζεις στην πόλη όπου ο κόσμος έχει εμμονή με το πρωινό γεύμα
Φωτογραφία από τον χρήστη Ponyo Sakana στο Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Υπάρχει μια πόλη στην Ταϊλάνδη όπου οι κάτοικοι της ξυπνούν από τις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να φάνε πρωινό και να απολαύσουν τον καφέ τους. Από πολύ νωρίς το πρωί τα μαγαζιά που σερβίρουν αντίστοιχα γεύματα και καφέ είναι γεμάτα, ενώ οι πωλητές των δρόμων δεν προλαβαίνουν να πουλάν τα καλούδια τους.

Στην Τρανγκ λοιπόν – όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη πόλη – ο κόσμος έχει αυτήν την παράδοση, να τρώει συνέχεια και να ξεκινά τα γεύματα του από πολύ νωρίς κάθε μέρα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι κάτοικοι της είναι σχεδόν εμμονικοί με το πρωινό, καθώς το θεωρούν κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Όσο για τα φαγητά που τρώνε στην αρχή της ημέρας τους, αυτά ποικίλουν από νουντλς και κουάκερ ρυζιού, μέχρι πατάτες, σούπες και κρέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφία από τον χρήστη Vicky Tran στο Pexels

Μάλιστα, αυτή η λατρεία με το φαγητό φαίνεται ότι επικρατεί μέχρι όλο το 24ωρο, καθώς τα εστιατόρια της περιοχής είναι πάντα γεμάτα και έτοιμα να σερβίρουν ένα σωρό πιάτα σε όποιον το ζητήσει.  Κοινώς, οι άνθρωποι στην Τρανγκ τρώνε συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, αυτή η τόσο πρωινή παράδοση, έχει να κάνει με έναν άλλον παράγοντα που την δημιούργησε. Φαίνεται ότι η καλλιέργεια καουτσούκ είναι η πιο σημαντική αγροτική δραστηριότητα στην περιοχή γύρω από την συγκεκριμένη πόλη, επομένως είναι πολύς ο κόσμος που δουλεύει στα χωράφια. Και μιας και εργάτες πρέπει να μαζέψουν πολύ νωρίς τον χυμό από το συγκεκριμένο πρωινό, κάπως έτσι εξελίχθηκε και καθιερώθηκε μια κουλτούρα, που τελικά εξελίχθηκε σε πολύ ισχυρή και επιβάλλει το πρωινό οπωσδήποτε. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργάτες μπορεί να έχουν φάει ήδη δυο φορές πριν την ανατολή του ήλιου.

Φωτογραφία από τον χρήστη Jonathan Borba στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα ένας παράγοντας που έκανε το πρωινό να τρώγεται τόσο νωρίς στην Τρανγκ ήταν η μετανάστευση, αφού από το 15ο αιώνα και έπειτα ένας τεράστιος αριθμός μεταναστών από την Κίνα εγκαταστάθηκε εκεί. Αυτοί οι άνθρωποι άλλαξαν για πάντα τον τρόπο που η πόλη έπαιρνε το πρωινό της. Φαίνεται ότι ενώ στην αρχή αυτοί έπιναν μόνο τσάι το πρωί, με το πέρασμα των δεκαετιών οι τσαγερί της Τρανγκ άρχισαν να προσφέρουν και κάποια πιάτα, ενώ τελικά με τα χρόνια μεταμορφώθηκαν σε πλήρη εστιατόρια.

Πλέον, αυτή η πόλη είναι ταυτισμένη με τις τεράστιες αίθουσες που προσφέρουν ψητά, τηγανιτά, ζυμαρικά και άλλες τόσες επιλογές για όποιον θέλει να τις δοκιμάσει. Υπάρχει ακόμα και η τοπική σπεσιαλιτέ που είναι πασίγνωστη παγκοσμίως, το ψητό χοιρινό, το οποίο έχει τις ρίζες του στις κινέζικες γιορτές και θα το βρει κανείς να πωλείται παντού, από πάγκους του δρόμου, μέχρι τα πιο ακριβά μαγαζιά.

🏠 ที่ตั้ง : 201/5 ถ.ห้วยยอด ต.ทับเที่ยง จ.ตรัง (เยื้อง บขส.เก่า) ⏰ เวลาเปิดปิด : 6.00 - 13.30 น. 💲 ราคา : กิโลละ 420 บาท ☎ โทร : 089-723-9328 ขอขอบคุณเพจ Chillpainai ด้วยนะครับ :D

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοσιεύτηκε από ร้านตรังหมูย่าง στις Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Όσον αφορά τα πρωινά γεύματα, ένα από τα πιο δημοφιλή είναι τα μπαστούνια τηγανισμένης ζύμης που πωλούνται στον δρόμο και εξαντλούνται αμέσως. Το καλό με αυτά, είναι ότι μπορούν να παραμείνουν για πολύ καιρό τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα, επομένως ο κόσμος τα λατρεύει.

Δεν είναι όμως μόνο κινέζικα τα πιάτα που πρωταγωνιστούν στο γαστρονομικό ταξίδι της Τρανγκ, καθώς η νότια Ταϊλάνδη είναι γνωστή για τον εξίσου μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό της που έχει την δική του κουζίνα.

Με τόση μεγάλη ποικιλία σε πιάτα και τεράστια παράδοση στο φαγητό, δεν είναι τυχαίο που οι κάτοικοι της Τρανγκ έχουν τη φήμη των καλοφαγάδων, ενώ μπορούν να τρώνε μέχρι και 9 γεύματα την ημέρα.

Φωτογραφία από τον χρήστη Jonathan Borba στο Pexels

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.