E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Παπούτσια του Σατανά» με ανθρώπινο αίμα και πεντάλφα: Η Nike κάνει μήνυση

666 ζευγάρια τροποποιημένων παπουτσιών με ανθρώπινο αίμα και πεντάλφα ζητά η Nike να καταστραφούν άμεσα

«Παπούτσια του Σατανά» με ανθρώπινο αίμα και πεντάλφα: Η Nike κάνει μήνυση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/3/2021 | 19:51

Τα «παπούτσια του Σατανά», 666 ζευγάρια τροποποιημένων Nike Air από την εταιρεία-κολεκτίβα MSCHF προκάλεσαν την οργή του πολυεθνικού κολοσσού αθλητικών ειδών, που κάνει μήνυση στην εταιρεία.

Χθες, η MSCHF άρχισε να πουλά τα αθλητικά παπούτσια που σχεδίασε με τον ράπερ Lil Nas X και τα οποία κυριολεκτικά περιέχουν αίμα εργαζομένων της και πεντάλφα στα κορδόνια. Η Nike καταδίκασε αμέσως το γεγονός, τονίζοντας πως δεν συνεργάστηκε για το τροποποιημένο προϊόν ούτε έδωσε ποτέ την έγκρισή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη μήνυση που ακολούθησε, η Nike διαμαρτύρεται πως το συγκεκριμένο παπούτσι «είναι πιθανό να προκαλέσει σύγχυση και να δημιουργήσει έναν εσφαλμένο συσχετισμό μεταξύ των προϊόντων της MSCHF και αυτών της Nike». Η πολυεθνική τονίζει επίσης πως το «παπούτσι του Σατανά» έχει ήδη προκαλέσει σημαντική βλάβη στην καλή εικόνα της εταιρείας καθώς, μεταξύ άλλων, καταναλωτές πιστεύουν ότι η Nike υποστηρίζει τον σατανισμό.

Εκπρόσωποι της Nike και της MSCHF δεν ανταποκρίθηκαν στις κρούσεις του περιοδικού Rolling Stone για κάποιο σχόλιο. Παρότι ο ράπερ Lil Nas X δεν συγκαταλέγεται στη μηνυτήρια αναφορά, ούτε ο δικηγόρος του μουσικού απάντησε στις ερωτήσεις του περιοδικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά το παρελθόν η MSCHF δεν είχε δεχτεί μήνυση από την Nike όταν είχε και πάλι μετατρέψει ζευγάρια Nike Air Max 97 σε «αθλητικά του Ιησού» με αγιασμό και σταυρούς στα κορδόνια. Στα καινούργια παπούτσια, ο σταυρός είναι αναποδογυρισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Να καταστραφούν όλα»

Η Nike μηνύει την MSCHF για παραβίαση εμπορικού σήματος, ψευδή ονομασία προέλευσης και βλάβη εμπορικού σήματος, ζητώντας από δικαστήριο να απαγορεύσει στην MSCHF την κατασκευή, διανομή, πώληση ή προώθηση οποιουδήποτε προϊόντος φέρει το εμπορικό σήμα της Nike. Παράλληλα, απαιτεί από την MSCHF να παραδώσει στη Nike όλα τα τροποποιημένα Nike Air «του Σατανά» για να καταστραφούν, μαζί με τις συσκευασίες και οποιοδήποτε άλλο προωθητικό υλικό σχετίζεται με προϊόντα της Nike. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την δημιουργία της νέας γραμμής υποδημάτων, έξι υπάλληλοι της MSCHF εκτός από τον χρόνο τους προσέφεραν κυριολεκτικά το αίμα τους, όπως επιβεβαίωσε ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας, ο Daniel Greenberg. Ερωτηθείς από τους New York Times για το πως συνέλεξαν το αίμα, ο Greenberg απάντησε: «ναι, χαχα, δεν το έκαναν επαγγελματίες υγείας, το κάναμε μόνοι μας, λολ». 

 

Το νέο προϊόν έχει προκαλέσει σάλο στο Διαδίκτυο, καθώς κάθε ένα από τα μαύρα παπούτσια περιέχει μία σταγόνα ανθρώπινου αίματος, εγκλωβισμένη μαζί με μελάνι σε μία φυσαλίδα αέρα των Nike Air Max 97. Η MSCHF σκοπεύει να πουλήσει 666 ζευγάρια για 1.018 δολάρια το καθένα, αρχής γενομένης από χθες.

Τα «παπούτσια του Σατανά» δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas X, μετά την κυκλοφορία του βίντεοκλιπ του "Montero (Call Me by Your Name)” που έχει αναφορές στον Παράδεισο και τον «άρχοντα του σκότους». Στο τραγούδι, ο Lil Nas X, κατά κόσμον Montero Lamar Hill, εμφανίζεται να παίζει κιθάρα στην Εδέμ, όταν παρουσιάζεται στο δέντρο της Γνώσης ο Σατανάς με σώμα φιδιού, με τον οποίον αρχίζει να ερωτοτροπεί στα γρασίδια του Παραδείσου και τα βράχια της Κόλασης. 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Minnie Driver: Με ποιον σταρ είχε μόλις χωρίσει, όταν τον είδε με άλλη στα Όσκαρ

Πριν 2 ώρες

Η ηθοποιός μίλησε στο «The Jennifer Hudson Show»

Αυτή ήταν η τελευταία τους φωτογραφία ως ζευγάρι, αφού χώρισαν λίγο μετά

Πριν 2 ώρες

Ο Christopher Lakkees και η Jessica Alba έχουν παρόλ`αυτά μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλο

Ήταν μόλις 20 ετών: O ηθοποιός που έσβησε στον ύπνο του

Πριν 2 ώρες

Πρωταγωνίστησε στο «Descendants» της Disney

Η on‑off σχέση αυτού του ζευγαριού που απασχόλησε πολύ τα tabloids

Πριν 2 ώρες

Ένα από τα πιο cute ζευγάρια του Hollywood που χώριζαν και τα ξαναέβρισκαν συνεχώς!

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Χτες

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Χτες

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Χτες

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Χτες

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.