E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Από 21 Απριλίου τα ραντεβού των 55-59 ετών - Από 23 Απριλίου οι 50-54 ετών

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/4/2021 | 21:18

Ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και τις ομάδες πολιτών που παίρνουν τη σκυτάλη για εμβολιασμό, έγιναν στη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό, στο Υπουργείο Υγείας, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε ξανά εκτενώς στο εμβόλιο της AstraZeneca και τις περιπτώσεις θρόμβωσης και θρομβοπενίας που πιθανολογείται ότι συνδέονται με τους εμβολιασμούς. "Δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση των εκδηλώσεων αυτών, με προηγούμενο θρόμβωσης ή θρομβοπενίας", είπε για τα θρομβωτικά επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεοδωρίδου: Μόνο μία περίπτωση θρόμβωσης σε 380.000 εμβολιασμούς με AstraZeneca

Επίσης ανέφερε ότι πρόκειται για σπάνια περιστατικά και αναφέρθηκε στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Είπε ότι δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση με προηγούμενο ιστορικό θρόμβωσης, καθώς και με άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες. Πρόκειται για μία περίπτωση ανά 100.000. Τόνισε ότι το ενθαρρυντικό είναι ότι δεν υπάρχουν αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων με την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Πάνω από 380.000 δόσεις AstraZeneca έχουν γίνει στη χώρα μας και μόνο μία περίπτωση έχει αναφερθεί στον ΕΜΑ, σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου.

Επανέλαβε την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών για χορήγηση του εμβολίου σε άτομα άνω των 30 ετών και ότι δεν ενδείκνυται λήψη αντιπηκτικής αγωγής πριν τον εμβολιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρθηκε, επίσης, στον εμβολιασμό των παιδιών, θέμα που θα απασχολήσει στο μέλλον.

Τόνισε ότι οι ανακοινώσεις του ΕΜΑ κάνουν λόγο για "πολύ σπάνιες περιπτώσεις" τέτοιων επεισοδίων μετά από εμβολιασμό με Astrazeneca, λέγοντας πως η πιθανότητα -παγκοσμίως- να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία προς 100.000 δόσεις εμβολίου, ενώ η πιθανότητα θανάτου αντιστοιχεί σε 2 στο εκατομμύριο.

Ακολούθως, επανέλαβε τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με τα εμβόλια όλων των εταιρειών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεμιστοκλέους: Την Τετάρτη έρχονται τα εμβόλια της Johnson & Johnson, από Δευτέρα οι εμβολιασμοί

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 2.212.000 άνθρωποι και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης αγγίζει το 14%, σημείωσε από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

"1.468.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει την πρώτη δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 14% και 743.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 7%", είπε.

"Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναλύοντας και εκτιμώντας τα δεδομένα, αποφάσισε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Astrazeneca υπερτερεί σημαντικά έναντι των κινδύνων για τα θρομβωτικά επεισόδια κι έτσι συνέστησε να συνεχιστεί ο εμβολιασμός στους άνω των 30 στην Ελλάδα" ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Έχουμε ξεκινήσει τη δεύτερη φάση των εμβολιασμών με αυξημένες παραδόσεις", ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους και σημείωσε ότι την Τετάρτη παραλαμβάνουμε τις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson. Μάλιστα, τη Δευτέρα 19/4 ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Παρασκευή 16 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για τις ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β' (νοσήματα αυξημένου κινδύνου), ενώ στις 21 Απριλίου ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών και έπεται στις 23 Απριλίου η ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

Οι πολίτες ηλικίας 18 έως 30 ετών που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου θα εμβολιαστούν με Pfizer και Moderna, ενώ στα άτομα ηλικίας 31 έως 59 ετών θα χορηγηθούν όλα τα εμβόλια.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και για επαγγελματικές ομάδες κρίσιμες για τη λειτουργία του Κράτους, καθώς και για την ηλικιακή ομάδα 55-59.

Ακολούθως, την Παρασκευή 23 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Σήμερα

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Στο νοσκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.