E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για τα εμπορικά κέντρα, το click inside και τα κέντρα αισθητικής

Ανακοινώσεις το απόγευμα

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για τα εμπορικά κέντρα, το click inside και τα κέντρα αισθητικής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/4/2021 | 13:49

Ξεκινάει σε λίγη ώρα η συνεδρίαση της "μικρής" επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών ανά περιοχή, την πορεία των ενεργών κρουσμάτων και του δείκτη μεταδοτικότητας του κορωνοϊού.

Η συνεδρίαση γίνεται με φόντο την εισήγηση του υπουργείου ανάπτυξης για τα επόμενα σήματα ανοίγματος της αγοράς, όπως των κέντρων αισθητικής, των εμπορικών κέντρων αλλά- αν το επιτρέψουν τα δεδομένα- και την κατάργηση του click inside. Οι πληροφορίες θέλουν τους ειδικούς να εισηγούνται την κατάργηση των περιορισμών στο λιανεμπόριο να ξεκινούν από τις 26 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συμπεράσματα των επιδημιολόγων θα τεθούν υπόψη της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων που θα κάνει την τελική εισήγηση προς την κυβέρνηση την Παρασκευή.

Η εισήγηση του Αδωνι Γεωργιάδη

Το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων -τόσο αυτών που λειτουργούν σε ανοικτούς χώρους όσο και αυτά σε κλειστούς- και η πλήρης απελευθέρωση του λιανεμπορίου, ώστε να μην χρειάζεται καν το click inside (παρά μόνο οι υπόλοιποι περιορισμοί για αριθμό πελατών μέσα στο κατάστημα, μάσκες κλπ), όπως σημείωνε το ρεπορτάζ του TheTOC είναι τα επόμενα μεγάλα βήματα που θέλει να κάνει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς.

Το "όπλο" που θα χρησιμοποιηθεί για να πειστούν οι λοιμωξιολόγοι, θα είναι τα self test. Εφόσον υπάρξουν οι σχετικές προμήθειες, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και από την επόμενη εβδομάδα να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα με την υποχρέωση όμως των εργαζομένων να κάνουν δύο self test ο καθένας ανά εβδομάδα. Στα ατομικά τεστ η κυβέρνηση έχει "ποντάρει" πολύ, προκειμένου να κερδίσει χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λογική είναι η εξής: εμπιστευόμαστε τους πολίτες, ανοίγουμε σταδιακά τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες ώστε να αποσυμπιεστεί η κατάσταση ύστερα από έξι μήνες περιορισμών και ζητάμε από όσους εντοπίζονται θετικοί να αυτοπεριορίζονται προκειμένου να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας μέχρι να φτάσουμε στον επιθυμητό αριθμό εμβολιασμών και την ανοσία της αγέλης.

Προτεραιότητα τα εμπορικά κέντρα

Η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, αποτελεί προτεραιότητα για λόγους ελεύθερου ανταγωνισμού. Όταν μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή έχει κλειστά τα μαγαζιά, ο καταναλωτής απλώς δεν έχει τη δυνατότητα να καταναλώσει. Όταν όμως σε μια γεωγραφική περιοχή ανοίγουν κάποια καταστήματα και κάποια άλλα υποχρεούνται να μείνουν κλειστά, τότε έχουμε μετατόπιση αγοραστικής δύναμης και μεριδίων αγοράς. Ως εκ τούτου, το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων αντιμετωπίζεται ως νούμερο ένα προτεραιότητα ειδικά που βρισκόμαστε πλέον λίγες ημέρες πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα.

Για το λιανεμπόριο, οι πρώτες ημέρες από το άνοιγμα έχουν κυλήσει ομαλά και τώρα σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί το self test για να δοθεί η δυνατότητα να επιτραπεί και η αγορά χωρίς ραντεβού. Σε πρώτη φάση, θα εξακολουθήσουμε να στέλνουμε μήνυμα στο 13032 -παρά την ευκολία καταστρατήγησης και αυτού του μέτρου εκτιμάται ότι λειτουργεί ως μια δικλείδα περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων- ενώ θα υπάρχει ο περιορισμός του αριθμού των πελατών εντός των καταστημάτων.

Η διαφορά θα είναι ότι δεν θα χρειάζεται να κλείσουμε ραντεβού (αν και σε πολλές γειτονιές το πρόβλημα έχει… ξεπεραστεί με τους καταστηματάρχες και τους πελάτες, να κλείνουν το ραντεβού τους επί τόπου). Η χαλάρωση του περιορισμού όσον αφορά στον αριθμό των επισκεπτών μέσα στο κατάστημα δεν αναμένεται να γίνει παρά μετά το Πάσχα προκειμένου να δοθεί χρόνος για να γίνει ρουτίνα το τεστ αυτοδιάγνωσης και να έχουν προστεθεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη στη λίστα των εμβολιασμένων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.