E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έρχονται αλλαγές στη μοναρχία: Το «μυστικό συμβούλιο» που συγκάλεσε η Ελισάβετ

Τα σενάρια διαδοχής

Έρχονται αλλαγές στη μοναρχία: Το «μυστικό συμβούλιο» που συγκάλεσε η Ελισάβετ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/4/2021 | 09:29

Ποιο θα είναι το μέλλον της Firm από εδώ και στο εξής; Τι και αν η Βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει τυπικά στα καθήκοντά της, ο θάνατος του πρίγκιπα Φιλίππου, αλλά και το Megxit επιφέρουν αλλαγές. Αλλαγές που απαιτούν αναδιοργάνωση, διαμοιρασμό καθηκόντων και ίσως αναβάθμιση και άλλων μελών της οικογένειας, μηδέ εξαιρουμένου του προφίλ της μοναρχίας εν γένει…

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Κάρολος, ο Ουίλιαμ και η Ελισάβετ θα παραβρεθούν τις επόμενες ημέρες σ΄ ένα συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το μέλλον της οικογένειας και της βρετανικής μοναρχίας. Η επικεφαλής της οικογένειας και του στέμματος θα συζητήσει με τους δύο διαδόχους για το ποιοι θα εργαστούν για το παλάτι, αλλά και ποιες ακριβώς θα είναι οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους. Πρόκειται για μία συνάντηση που έχει εξάψει το ενδιαφέρον των Βρετανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί αναρωτιούνται μήπως βρίσκονται προ ρηξικέλευθων αλλαγών. Κυριαρχεί η υπόθεση ότι δεν πρόκειται απλώς για μία ανακατανομή ρόλων, αλλά και ίσως για μία ουσιαστική συζήτηση διαδοχής.
Αν μη τί άλλο, σε αυτή την περίπλοκη περίοδο για τη μοναρχία αλλά και τη βρετανική κοινωνία, θα συζητηθεί η ανάγκη ενός rebranding του θεσμού. Η δημιουργία μιας «καινούργιας, ανανεωμένης εικόνας της μοναρχίας που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της εποχής».

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας Deltapoll αποτύπωσε την προτίμηση των Βρετανών στο πρόσωπο του Ουίλιαμ έναντι του πατέρα του Καρόλου. Η πλειονότητα της βρετανικής κοινωνίας θα προτιμούσε ο εγγονός της Ελισάβετ να τη διαδεχτεί, παραβλέποντας τον Κάρολο.

Όσοι, όμως, παρακολουθούν εδώ και χρόνια τη μοναρχία στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζουν ότι ο γιος της βασίλισσας είναι αυτός που ενδέχεται να χριστεί βασιλιάς και ίσως κάτι τέτοιο δεν αργεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κάρολος είναι, άλλωστε, εδώ και χρόνια «σκιώδης» βασιλιάς. Η μητέρα του, του έχει παραχωρήσει πολλές από τις αρμοδιότητές της. Και πάλι, όμως, χρειάζονται περισσότερα άτομα. Ο Δούκας του Εδιβούργου είχε εδώ και τρία χρόνια αποχωρήσει τυπικά από τα καθήκοντά του. Παρ’ όλα αυτά, η παρουσία του και οι δημόσιες εμφανίσεις δεν έπαψαν ποτέ.

Η αποχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ περιπλέκει περαιτέρω τα πράγματα, μειώνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων ατόμων για να βοηθήσουν τον μονάρχη σε ρόλους υψηλού προφίλ. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η πριγκίπισσα Ευγενία θα είναι από τα ονόματα που θα συζητηθούν, καθώς αναμένεται να έχουν περισσότερο ενεργό ρόλο. Μία απρόσμενη νέα πρωταγωνίστρια ίσως βρεθεί στο πρόσωπο της Σοφίας, Κόμισσα του Wessex.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για την 55χρονη σύζυγο του πρίγκιπα Εδουάρδου και αγαπημένη νύφη της βασίλισσας. Είναι από τα άτομα που κρατάει παρέα και στηρίζει την Ελισάβετ στην περίοδο του πένθους.

Εν τω μεταξύ,τόσο ο Κάρολος, όσο και ο Ουίλιαμ έχουν αλλάξει την εικόνα τους, απέχουν δηλαδή από τον σιωπηλό μονάρχη του παρελθόντος. Ο Χάρι, τέλος, είναι επίσης στο μενού! Με αφορμή την παρουσία του στην κηδεία και την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται προσπάθειες επανασύνδεσης μεταξύ του άσωτου... εγγονού και της υπόλοιπης οικογένειας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.