E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Charles Geschke: Πέθανε ο «πατέρας» του PDF

Ο ένας από τους δυο ιδρυτές της Adobe «έφυγε» σε ηλικία 81 ετών

Charles Geschke: Πέθανε ο «πατέρας» του PDF
@twitter.com/Lord_Arse/
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/4/2021 | 13:48

Ο Charles Geschke (“Chuck”), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Η εταιρεία δημοσίευσε μια ανακοίνωση, γνωστοποιώντας την είδηση.

«Είναι μια τεράστια απώλεια για ολόκληρη την κοινότητα της Adobe και τη βιομηχανία της τεχνολογίας, για την οποία υπήρξε οδηγός και ήρωας εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Adobe, Shantanu Narayen, σε ένα email προς τους υπαλλήλους της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ως συνιδρυτές της Adobe, ο Chuck και ο John Warnock ανέπτυξαν πρωτοποριακό λογισμικό που έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δημιουργούν και επικοινωνούν», είπε ακόμα ο Narayen. «Ο Chuck έδινε μια ατελείωτη ώθηση για καινοτομία στην εταιρεία, οδηγώντας σε μερικές από τις πιο καινοτόμες εφευρέσεις software, συμπεριλαμβανομένων των PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro και Photoshop», όπως αναφέρει το theverge.com.

Ο Charles Geschke απέκτησε διδακτορικό από το Carnegie Mellon University στο Pittsburgh και, έπειτα, έπιασε δουλειά στο Xerox Palo Alto Research Center. Εκεί γνώρισε τον John Warnock, τον άλλο ιδρυτή της Adobe. Οι δυο τους έφυγαν από την Xerox το 1982 και ίδρυσαν την Adobe τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Το πρώτο τους προϊόν ήταν η γλώσσα προγραμματισμού Adobe PostScript.

Ο Charles Geschke υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της Adobe από τον Δεκέμβριο του 1986 έως τον Ιούλιο του 1994 και πρόεδρος της εταιρείας από τον Απρίλιο του 1989 έως τον Απρίλιο του 2000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου με τον Warnock από τον Σεπτέμβριο του 1997 έως τον Ιανουάριο του 2017 και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου έως τον Απρίλιο του 2020, όταν έγινε ομότιμο μέλος.

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα είχα έναν καλύτερο, πιο ευχάριστο ή πιο ικανό επιχειρηματικό συνεργάτη», δήλωσε ο Warnock σε δήλωση. «Χωρίς τον Chuck στη ζωή μας θα υπάρχει ένα τεράστιο κενό και όσοι τον γνώριζαν θα συμφωνήσουν μαζί μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Geschke δεν είναι γνωστός μόνο για τις συνεισφορές του στον τεχνολογικό κόσμο, αλλά και για την επιβίωσή του από μια δύσκολη εμπειρία. Ένα πρωινό του 1992, δύο άνδρες τον απήγαγαν την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του και τον κράτησαν όμηρο για τέσσερις ημέρες, απαιτώντας λύτρα. Τελικά διασώθηκε από το FBI.

Μια σημαντική διάκριση για τον Charles Geschke και τον συνέταιρό του John Warnock ήταν η απόκτηση του Εθνικού Μεταλλίου Τεχνολογίας (National Medal of Technology) το 2009.

«Ήταν ένας διάσημος επιχειρηματίας, ο ιδρυτής μιας μεγάλης εταιρείας στις ΗΠΑ και τον κόσμο, και φυσικά ήταν πολύ περήφανος για αυτό και ήταν τεράστιο επίτευγμα στη ζωή του, αλλά δεν ήταν το επίκεντρο – πραγματικά, η οικογένειά του ήταν το επίκεντρο», είπε η σύζυγός του, Nancy Geschke, 78 ετών, στο Mercury News. «Πάντα αποκαλούσε τον εαυτό του τον πιο τυχερό άνθρωπο στον κόσμο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.