E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη φίλη του, την τεμάχισε & την έριξε σε σόμπα

Τον πρόδωσαν οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη φίλη του, την τεμάχισε & την έριξε σε σόμπα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/4/2021 | 14:47

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται με βούλευμα ο 39χρονος που κατηγορείται ότι τον Δεκέμβριο του 2018 δολοφόνησε, στη Θεσσαλονίκη, την 40χρονη φίλη του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περσινό Μάιο, ενάμιση χρόνο μετά την εξαφάνιση της γυναίκας, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν έρευνας, συνέλαβαν τον 39χρονο και τον παρέδωσαν στη Δικαιοσύνη. Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος την τεμάχισε με κοπίδι και ηλεκτρικό πριόνι, ρίχνοντας τα μέλη του σώματός της στη σόμπα του σπιτιού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι αναφέρει το βούλευμα

Με βάση το βούλευμα τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, o κατηγορούμενος παραπέμπεται να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δικαστές του Συμβουλίου συμπεραίνουν ότι ο δράστης «με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, με χρήση αντικειμένου ή με κρούση τής ιδιαίτερα αδύνατης και μικρόσωμης παθούσας σε συμπαγές αντικείμενο, προκάλεσε σε αυτήν πολλαπλές βαριές κακώσεις, εξαιτίας των οποίων επήλθε ακαριαία ο θάνατός της». Όπως περιγράφεται στις σελίδες του βουλεύματος, κατά τον χρόνο θανάτου, ο ίδιος προκάλεσε ζημιά στη λεκάνη της τουαλέτας, «οπότε παρίσταται πολύ πιθανόν να χτύπησε στη λεκάνη της τουαλέτας την άτυχη γυναίκα, όταν αυτή βρισκόταν ανυποψίαστη στο μπάνιο του σπιτιού του».

Το Συμβούλιο απορρίπτει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι ο θάνατος της παθούσας προήλθε από ενδοφλέβια χρήση κοκαΐνης, όπως επίσης ότι προέβη στην καύση του άψυχου σώματος, επειδή δήθεν τού είχε πει σε προγενέστερο διάστημα ότι μετά τον θάνατό της επιθυμεί να αποτεφρωθεί αντί να ταφεί. «Οι μετέπειτα ενέργειές του έλαβαν χώρα προκειμένου να συγκαλύψει το διαπραχθέν έγκλημα», καταλήγει το βούλευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πότε αρχίζει η σήψη ενός νεκρού»: Οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο πριν από τη δολοφονία

Καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης φαίνεται πως έπαιξαν τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας σε δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος, αλλά κι από την άρση του τραπεζικού απορρήτου της θανούσας. Από το ιστορικό περιήγησης στις ιστοσελίδες που επισκέφθηκε ο 39χρονος μέσω των κινητών τηλεφώνων φέρεται να αναζητεί τις εξής πληροφορίες: «Πότε αρχίζει η σήψη ενός νεκρού», «τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αφού πεθάνεις», «λεκάνες τουαλέτας», ενώ βρέθηκε φωτογραφία, με χρόνο αποθήκευσης ένα 24ωρο μετά την εξαφάνιση της γυναίκας, αποτυπώνοντας τραύμα από κάψιμο στον δείκτη του δεξιού χεριού του.

Μετά το έγκλημα που τού αποδίδεται, φαίνεται να προβαίνει και σε διαδοχικές αναλήψεις χρημάτων (συνολικά πάνω από 3.500 ευρώ) από ΑΤΜ, χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα της 40χρονης, ενώ με δεύτερη κάρτα της ίδιας πραγματοποιεί συναλλαγές σε ψιλικατζίδικο και βενζινάδικο, παρότι εκείνη δεν διέθετε μηχανοκίνητο μέσο. Ίχνη αίματος που ταυτοποιούνται γενετικά με γυναίκα εντοπίστηκαν, εξάλλου, στο δάπεδο της μπανιέρας του και στο ηλεκτρικό πριόνι (τύπου σέγα) που φέρεται να χρησιμοποίησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιο το κίνητρο του κατηγορούμενου

«Πιθανό κίνητρο για την αφαίρεση της ζωής της ήταν τα χρήματά της, καθώς όπως ο ίδιος ισχυρίζεται αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και γνώριζε ότι η θανούσα διέθετε χρήματα», σημειώνεται στην εισαγγελική πρόταση που υιοθετήθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Το έγκλημα, σύμφωνα με τη δικογραφία, τελέστηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018 -ημέρα κατά την οποία η γυναίκα εθεάθη τελευταία φορά- στο σπίτι όπου διέμενε ο φερόμενος δράστης, στον οικισμό «Δραμινών», στο Φίλυρο. Η 40χρονη παρακολουθούσε μαζί του πρόγραμμα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ και έδειχνε να σημειώνει πρόοδο, ενώ αναζητούσε δουλειά, όπως επισημαίνουν στο βούλευμα οι δικαστές, ξετυλίγοντας το χρονικό της υπόθεσης. Καθώς ζούσε μόνη της σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, έχοντας χάσει προ καιρού τους γονείς και την αδελφή της, δεν την αναζήτησε κανείς επισήμως, παρά μόνο όταν ένα εξάμηνο αργότερα ο 39χρονος επισκέφθηκε το διαμέρισμά της, δήθεν για να το φροντίσει όσο εκείνη θα απουσίαζε στο εξωτερικό. Αυτό προκάλεσε εντύπωση σε γείτονα αστυνομικό, με τον οποίο η γυναίκα είχε κοινωνικές επαφές, οπότε εκείνος απευθύνθηκε στις αρχές και ξεκίνησε η έρευνα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

ΕΚΤΑΚΤΟ Σήμερα

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Στο νοσκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.