E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απόψε η μεγάλη βραδιά των Οσκαρ 2021

Ολα όσα πρέπει να ξέρουμε, η ιδιαίτερη τελετή και τα φαβορί

Απόψε η μεγάλη βραδιά των Οσκαρ 2021
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/4/2021 | 11:06

Οσκαρ 2021. Πέρυσι ήταν ένα από τα τελευταία κόκκινα χαλιά που στήθηκαν υπό κανονικές συνθήκες. Μια τελευταία ένδειξη κανονικότητας, μια βραδιά που τίποτα δεν προμήνυε ότι λίγες ημέρες μετά θα έρχονταν τα πάνω κάτω σε όλο τον πλανήτη.

Ο συγκινητικός λόγος, γεμάτος μηνύματα του Χόακιν Φίνιξ, η ανεπανάληπτη φωτό με την σύντροφό του Μάρα Ρούνεϊ, τα μπέργκερ και το Οσκαρ μετά την τελετή, η τεράστια ανατροπή που έκαναν τα Παράσιτα η ταινία απο τη Νότια Κορέα που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, η εμφάνιση του Εμινεμ, η Billie Eilish και πολλά άλλα παραλειπόμενα μιας συνηθισμένης οσκαρικής βραδιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο αργότερα ωστόσο τα πάντα ανατράπηκαν από την πανδημία. Και τώρα ένα χρόνο και κάτι μετά τα Οσκαρ επιστρέφουν ως το πρώτο κόκκινο χαλί με… σημάδια κανονικότητας. Η απονομή δεν θα γίνει livestreaming, θα υπάρχουν φυσικές παρουσίες και απονομές. Η τελετή δεν θα γίνει βέβαια στην κλασική αίθουσα του Dolby Theater αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Οι σταρ του Χόλιγουντ θα βάλουν τα καλά τους και δεν θα πάνε μέχρι τον κήπο του σπιτιού τους αλλά θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί. Για ένα τρίωρο το Χόλιγουντ και όσοι ανά τον κόσμο παρακολουθήσουν την απονομή θα ξεχαστούν για λίγο από τη δίνη του τελευταίου χρόνου, ευελπιστώντας ότι του χρόνου τα πράγματα θα έχουν επανέλθει σε πλήρη κανονικότητα και θα απολαύσουμε και τα Οσκαρ όπως τα έχουμε συνηθίσει. Η τελετή θα γίνει σε χώρο που επιτρέπει φυσικές παρουσίες, φυσικά τηρουμένων των αποστάσεων, με μάσκες στα διαλείμματα, με διαφορετικά οργανωμένες τελετές πριν και μετά, αντί του κλασικού κόκκινου χαλιού και των περίφημων πάρτι. Και όλα αυτά μόνο για τους κατοίκους... Λος Αντζελες, καθώς την ίδια ώρα θα έχουν στηθεί ακόμη 12 hub ανά τον κόσμο για τους ηθοποιούς εκτός LA.

Η ιδιαιτερότητα των φετινών Οσκαρ έγγυται ακόμη στο γεγονός ότι σε πολλές χώρες οι ταινίες δεν προβλήθηκαν σε αίθουσες! Κατά τα διάρκεια μιας πανδημικής χρονιάς που οι κινηματογράφοι άνοιξαν για ελάχιστα αν όχι καθόλου, οι ταινίες έκαναν πρεμιέρα στις μικρές οθόνες μας, μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες και έγιναν η απόλυτη διέξοδος για όλους τα ατελείωτα βράδια της καραντίνας, της ελλείψεις εξόδων και διεξόδων.

Πού θα γίνει η τελετή

Tο κύριο μέρος της τελετής θα παρουσιαστεί από το Λος Αντζελες, ως συνήθως. Η τελετή θα γίνει στο Union Station, 12 χλμ. μακριά από το Dolby Theater όπου διεξάγεται συνήθως. Ο Ντέιβιντ Ρούμπιν, ο πρόεδρος της Ακαδημίας, ανακοίνωσε ήδη από το Μάρτιο ότι η τελετή θα διεξαχθεί σε έναν ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό στην καρδιά του Λος Άντζελες, περίπου 12 χιλόμετρα από το Dolby Theater όπου διεξάγονται παραδοσιακά οι τελετές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σταθμός Union Station, διάσημος για την αρχιτεκτονική του ισπανικού αποικιακού στυλ, αναμένεται να επιτρέψει στην πλειάδα των αστέρων να συμμετάσχουν στο γκαλά, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας. Θα επιτρέψει ακόμη να στηθεί ένα τύπου κόκκινο χαλί, μικρότερο και διαφορετικό από τις άλλες χρονιές.

Το κοινό που θα βρίσκεται ζωντανά στο Λος Άντζελες δεν θα είναι αναρίθμητο αλλά το πολύ ως 170 άτομα, με όλους τους προσκεκλημένους να υποβάλλονται σε θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους στον χώρο της απονομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο BFI του Λονδίνου θα μαζευτούν οι υποψήφιοι για Οσκαρ Βετανοί ενώ ένα άλλο στούντιο θα δημιουργηθεί για τους Γάλλους υποψηφίους.

Στόχος είναι να αποφευχθεί να δούμε τους περισσότερους υποψηφίους μέσω Zoom, με τους παραγωγούς της απονομής να δηλώνουν ότι έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες για να παρέχουν ένα ασφαλές και ευχάριστο βράδυ για τους συμμετέχοντες που θα παραστούν στην τελετή αυτοπροσώπως.

Η τελετή θα παρουσιαστεί στις 3 τη νύχτα ώρα Ελλάδος.

Τη βραδιά της απονομής των Όσκαρ 2021 θα σκηνοθετήσει για έκτη φορά ο Γκλεν Γουάις, μετρ σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, με την παραγωγή να αποδίδεται στον Στίβεν Σόντερμπεργκ,σκηνοθέτη της ταινίας Contagion. «Το σχέδιό μας είναι, για φέτος, τα Όσκαρ να μοιάζουν σε μια ταινία, όχι σε ένα τηλεοπτικό θέαμα», εξήγησε ο Σόντερμπεργκ και οι άλλοι παραγωγοί σε δελτίο τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στροφή στα Οσκαρ μετά από χρόνια επικρίσεων

Φαίνεται πως τα φετινά Όσκαρ θα αποτελέσουν ωδή στη διαφορετικότητα, έπειτα από χρόνια επικρίσεων για περιθωριοποίηση γυναικών, μαύρων και ασιατών καλλιτεχνών από την αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως για πρώτη φορά δύο γυναίκες φιγουράρουν στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας, ενώ τα βραβεία υποκριτικής των Όσκαρ 2021 φαίνεται πως θα είναι αποκλειστικά αφροαμερικανική υπόθεση.

Ποια ταινία έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες

  • 10 υποψηφιότητες η ταινία Mank
  • 6  η ταινίαThe Father
  • 6  το Judas and the Black Messiah
  • 6  η ταινία  Minari
  • 6 το  Nomadland
  • 6 το Sound of Metal
  • 6  το The Trial of the Chicago 7

Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής

Το Nomadland αναμένεται να κερδίσει σε δύο μεγάλες κατηγορίες, την καλύτερη ταινία και την καλύτερη σκηνοθεσία για την Chloé Zhao.

Η ταινία διηγείται την ιστορία μιας γυναίκας ονόματι Φεντ, την οποία παίζει η Frances McDormand,  η οποία ταξιδεύει στη δυτική Αμερική κάνει περιστασιακές δουλειές για να κερδίσει χρήματα και συναντά νομάδες. Κάποιοι από του νομάδες που εμφανίζονται στην ταινία, μάλιστα, είναι στην πραγματικότητα νομάδες και όχι επαγγελματίες ηθοποιοί.

Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να δούμε την έκπληξη, που σύμφωνα με τους κριτικούς δεν είναι άλλη από την ταινία «Η δίκη των 7 του Σικάγο» που βρίσκεται επίσης υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης ταινίας των Όσκαρ.

Η Zhao είναι μία από τις δύο γυναίκες σκηνοθέτες που είναι υποψήφιες φέτος για Οσκαρ σκηνοθεσίας, μαζί με την Emerald Fennell του Promising Young Woman, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που δύο γυναίκες είναι υποψήφιες σε μια χρονιά για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας. Και ναι φαντάζει εξαιρετικά πιθανό απόψε η Zhao να φύγει με το Οσκαρ ανά χείρας.

Σε αυτή την περίπτωση, η σκηνοθέτις θα γίνει η δεύτερη, μετά την Κάθριν Μπίγκελοου που λαμβάνει το βαρύτιμο αγαλματίδιο για μια από τις σημαντικότερες κατηγορίες την βραδιά των Όσκαρ.

Ο Chadwick Boseman, που πέθανε το περασμένο καλοκαίρι, θα μπορούσε να κερδίσει το Οσκαρ καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στο Black Bottom του Ma Rainey. Έχει κερδίσει το ίδιο βραβείο στις περισσότερες άλλες τελετές φέτος - αν και όχι το Bafta (όπου το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Sir Anthony Hopkins) και στο Independent Spirit (όπου το κέρδισε ο Riz Ahmed).

Ο Daniel Kaluuya (από το Judas and the Black Messiah) και η Yuh-Jung Youn (από το Minari) είναι πιθανό να επιστρέψουν σπίτι τους με τα Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου και Β' Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα, κρίνοντας από την πορεία τους στα άλλα κινηματογραφικά βραβεία της χρονιάς.

Το Mank, το ασπρόμαυρο δράμα με πρωταγωνιστή τον Gary Oldman μπορεί να έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες αλλά είναι μάλλον απίθανο να κερδίσει κάποιο από τα Οσκαρ των μεγάλων κατηγοριών. Αντιθέτως θα μπορούσε να κερδίσει κάποιο από τα πιο τεχνικά βραβεία όπως το Οσκαρ σχεδιασμού παραγωγής.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να προβλέψει κανείς το Οσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού

Η κατηγορία Οσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού είναι μακράν η δυσκολότερη ως προς τις προβλέψεις για φέτος. Τέσσερις στις πέντε υποψήφιες έχουν ήδη κερδίσει ένα μεγάλο βραβείο στις υπόλοιπες διοργανώσεις της χρονιάς.

  • Η Andra Day κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για το  The United States vs Billie Holiday
  • Η Viola Davis κέρδισε το βραβείο Screen Actors Guild για το Black Bottom
  • Η Carey Mulligan για την ερμηνεία της στο Promising Young Woman κέρδισε το βραβείο στα Independent Spirit και το Critics' Choice award
  • Η Frances McDormand κέρδισε το βραβείο Α γυναικείου ρόλου στα Baftas για την ερμηνεία της στο Nomadland
  • Η Vanessa Kirby για τη συμμετοχή της στο Pieces of a Woman, κέρδισε το βραβείο Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Μπορεί να μην είναι ένα από τα μεγάλα βραβεία αλλά η Ολίβια Κόλμαν και η Εμμα Στόουν πριν πάρουν το Οσκαρ είχαν διακριθεί και σε αυτό το Φεστιβάλ.

Ολα δείχνουν επομένως, όπως επισημαίνει το BBC πως όλα είναι ανοιχτά για το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Θα γίνουν τελικά τα πάρτι;

Εν μέσω πανδημίας φυσικά και το κόκκινο χαλί και τα after πάρτι των Οσκαρ 2021 θα είναι πολύ διαφορετικά.

Πριν τα Οσκαρ θα προβληθεί το σόου «Oscars: Into the Spotlight» διάρκειας 90 λεπτών εστιάζοντας στο ταξίδι των υποψηφίων για Οσκαρ 2021 προς τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου. Ουσιαστικά θα είναι ένα μεγάλο πάρτι με μουσική και τραγούδι. Επίσης, 4 από τα 5 υποψήφια τραγούδια θα ερμηνευτούν στην ταράτσα του Μουσείου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών στο Λος Άντζελες, ενώ το πέμπτο στην Ισλανδία!

Της απονομής θα ακολουθήσει το after party «Oscars: After Dark» με μια ανασκόπηση στα καλύτερα στιγμιότυπα της τελετής και live προβολή της παραλαβής των αγαλματιδίων από τους νικητές, αφού έχουν χαραχθεί τα ονόματά τους πάνω σε αυτά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 30
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.