E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η χώρα όπου ένας στους δέκα είναι παρθένος μέχρι τα 40

Ο κοσμός εκεί το έχει πάρει κάπως περίεργα με το σeξ

Η χώρα όπου ένας στους δέκα είναι παρθένος μέχρι τα 40
Φωτογραφία από τον χρήστη Dainis Graveris στο Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Φαίνεται ότι στην Ιαπωνία το να είσαι 40 ετών παρθένος δεν είναι κάτι περίεργο, μιας και αρκετοί είναι οι άνθρωποι δεν έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις μέχρι και αυτήν την ηλικία, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω μελέτη αποκάλυψε ότι ένας στους δεκά ετεροφυλόφιλους πολίτες της Ιαπωνίας σεν έχει κάνει ακόμα σeξ στα 40 του. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσοστό ατόμων δείχνει να αυξάνεται μέσα στα χρόνια στηνν παραπάνω χώρα, με τον αριθμό τους να έχει διπλασιασθεί μέσα σε περίπου 15 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1987 είχαν δηλώσει παρθένοι το 6,2% των γυναικών και το 8,8% των αντρών, ηλικιάς 30 εως 34 ετών, ενώ το 2015 τα ποσοστά αυτά αυξήθηκαν σε 11,9% και 12,7% αντιστοίχως. Το 1992 δε, στις  ηλικίες 35-39 ετών, μόνο το 4% των γυναικών και το 5,5% των ανδρών ανέφεραν ότι δεν είχαν καμιά σeξουαλική επαφή μέχρι τότε, με τα ίδια ποσοστά να αυξάνονται μέχρι το 2015 σε 8,9% για τις γυναίκες και 9,5% για τους άντρες.

Για τις γυναίκες 18-39 ετών, το 2015 σχεδόν η μια στις τέσσερις και ο ένας στους τέσσερις άνδρες δεν είχαν κάνει ποτέ σeξ, ποσοστά μεγαλύτερα από εκείνα των μετρήσεων του 1992.

Η ίδια μελέτη, έδειξε ακόμα ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να κάνουν σeξ αν έχουν μόνιμη και πλήρες ωραρίου δουλειά και αν ζουν σε μεγάλη πόλη, σε αντίθεση με τους φτωχότερους, οι οποίοι έχουν 10-20 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μείνουν παρθένοι μέχρι τα 40 τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ερευνητής Σάιρους Γκαζναβί, η σeξουαλική απειρία είναι κατά ένα μέρος κοινωνικοοικονομικό ζήτημα για τους άνδρες, καθώς αν δεν έχουν λεφτά, δεν μπορούν να την έχουν.

Από την άλλη, οι γυναίκες είναι πιθανότερο  να κάνουν σeξ αν έχουν χαμηλά εισοδήματα, επειδή αφενός οι παντρεμένες άμισθες νοικοκυρές έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν εpωτικές σχέσεις. Η μελέτη θεώρησε ότι όλα τα παντρεμένα ζευγάρια στην Ιαπωνία κάνουν σeξ και άφησε απέξω τις σeξουαλικές επαφές μεταξύ των ομοφυλόφιλων ατόμων.

Πάντως η Ιαπωνία φαίνεται να έχει τα υψηλότερα ποσοστά παρθενιάς και στα δυο φύλα μέχρι και την ηλικία των 30 σε σχέση με άλλες χώρες όπως η ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία, που τα ποσοστά παρθένων στις συγκεκριμένες ηλικίες είναι το 1%-5% το πολύ. Βέβαια ανάλογες έρευνες έχουν δείξει ότι και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες το ποσοστό των παρθένων στις νεαρές ηλικίες αυξάνεται διαχρονικά, με την χώρα της Άπω Ανατολής να κρατά τα σκήπτα της πρωτιάς.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.