E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζάκυνθος: Βρέθηκε και 2o καλάσνικοφ στο όχημα των δολοφόνων του Κορφιάτη

Συνολικά στο χώρο του εγκλήματος βρέθηκαν 28 κάλυκες

Ζάκυνθος: Βρέθηκε και 2o καλάσνικοφ στο όχημα των δολοφόνων του Κορφιάτη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 8/5/2021 | 13:58

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του γνωστού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ένα δεύτερο καλάσνικοφ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν στην επίθεση ένα Fiat Panda, χρώματος ασημί με φιμέ τζάμια το οποίο έκαψαν στη συνέχεια πίσω από το νεκροταφείο των Αμπελοκήπων για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την Αθήνα στις 31 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το imerazante.gr, η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλέξει αρκετό υλικό από κάμερες ασφαλείας που θα βοηθήσει στον εντοπισμό τους. Συνολικά στο χώρο του εγκλήματος βρέθηκαν 28 κάλυκες. Η χαριστική βολή στον επιχειρηματία δόθηκε στο κεφάλι του. Ο 53χρονος επιχειρηματίας φέρεται να κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και με συνοδεία ασφαλείας. Φοβόταν για τη ζωή του και λάμβανε αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι θα γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης.

Οι φόβοι του Ντίμη Κορφιάτη

Για το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» έκανε λόγο ο Θόδωρος Μαντάς, αναφερόμενος στην δολοφονία του πελάτη του στην Ζάκυνθο, το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως είπε ο κ. Μαντάς «Τον Ιούνιο του 2020 ο εν λόγω επιχειρηματίας δέχθηκε δολοφονική επίθεση με πανομοιότυπο τρόπο, κατά την οποία τραυματίστηκε βαρύτατα και σώθηκε με μεγάλη προσπάθεια των γιατρών ως εκ θαύματος, ενώ σκοτώθηκε η γυναίκα του, αφήνοντας πίσω δύο παιδιά».

«Μέχρι τον Δεκέμβριο η έρευνα της Αστυνομίας για την υπόθεση καρκινοβατεί. Ο επιχειρηματίας έκανε μόνος του έρευνα για να μάθει τι συνέβη και ποιος ήθελε να τον σκοτώσει και είχε σκοτώσει την γυναίκα του, εισέφερε πλήθος στοιχείων στις αρμόδιες Αρχές, αλλά δεν υπήρξε πρόοδος στις έρευνες», ανέφερε ο κ. Μαντάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος στον ΑΝΤ1, «στις 23 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του, διαπιστώνοντας την υπέρμετρη καθυστέρηση στην πρόοδο των ερευνών, με έγγραφο που απέστειλε ενημερώνεται η αστυνομική Αρχή που κάνει την προανάκριση και παράλληλα η Εισαγγελία στην Ζάκυνθο. Με αυτό εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ολιγωρία στην έρευνα και λέει ότι δημιουργείται πλέον έντονη ανησυχία και διατυπώνει την αγωνία του για την εξέλιξη που θα έχει αυτή η ιστορία».

Ουσιαστικά, όπως ανέφερε ο κ. Μαντάς, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης ενημέρωσε δίνοντας στοιχεία, τόσο τον Δεκέμβριο όσο και πριν από λίγες ημέρες, ότι συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν πίσω από την επίθεση του Ιουνίου 2020 και ότι υπάρχει σε ισχύ «συμβόλαιο θανάτου» με στόχο τον ίδιο και ότι δεχόταν απειλές.

Πληροφορίες που προκαλούν προβληματισμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δολοφονημένος ξενοδόχος της Ζακύνθου Ντίμης Κορφιάτης, είχε προειδοποιήσει ανώτερο αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας, ότι έχει συνταχθεί νέο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του, με αφετηρία την κλοπή ταχύπλοου σκάφους, που έγινε μάλιστα δυο φορές και σε διάστημα μόλις δέκα πέντε ημερών.

Και αυτό επειδή και πέρσι που δολοφονήθηκε μπροστά του η σύζυγός του, οι άγνωστοι δολοφόνοι όπως αποκαλύφθηκε διέφυγαν απ’ το νησί με ταχύπλοο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα απέναντι παράλια της Κυλλήνης.
Θύμα κλοπής ο πλούσιος Βέλγος

Πιο συγκεκριμένα όπως επισημαίνει αξιόπιστη πηγή στο newsit.gr, ο Ντίμης Κορφιάτης είχε θορυβηθεί απ’ την κλοπή ταχύπλοου σκάφους που ανήκει σε πλούσιο Βέλγο επιχειρηματία ο οποίος και έχει χτίσει βίλα στο χωριό Βολίμες στην οποία και διαμένει όλους τους θερινούς μήνες. Η κλοπή έγινε ενώ το ταχύπλοο ήταν δεμένο στο λιμάνι, όμως για κακή τύχη των δραστών όταν ανέσυραν το ταχύπλοο για να το κρύψουν πιθανός σε κάποια αποθήκη, στην διαδρομή ο τράκτορας ντεραπάρισε με αποτέλεσμα οι δράστες να το εγκαταλείψουν. Επανήλθαν όμως πριν το Πάσχα όταν το ταχύπλοο ο Ελβετός το είχε τοποθετήσει πάνω σε τρέιλερ σε επαγγελματικό υπαίθριο πάρκινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 2η και τελευταία φορά…

Τότε ήταν που ο 54χρονος χτύπησε για 2η φορά την πόρτα του υψηλόβαθμου αξιωματικού ότι επίκειται η δολοφονία του, πλην όμως όπως μαρτυρά στενός φίλος του δεν ελήφθη κανένα μέτρο «αποτροπής» ή προστασίας του … Σήμερα το πρωί οι φόβοι του ξενοδόχου επαληθεύτηκαν αλλά ήταν ήδη πολύ αργά και για την δική του ζωή, όπως είχε γίνει και το περασμένο καλοκαίρι όταν δέχτηκε εν κινήσει καταιγισμό πυρών σε επαρχιακό δρόμο με το σκουτεράκι του, έχοντας ως συνοδηγό την σύζυγό του που ξεψύχησε επί τόπου και με τον ίδιο βαριά τραυματισμένο.

Η ληστεία στο δήμαρχο

Ο Ντίμης Κορφιάτης είχε αποκαλύψει στις αρχές πως ο Αλβανός που λήστεψε έξω απ’ την τράπεζα τις 550.000 ευρώ απ’ τον νυν δήμαρχο του νησιού Νικήτα Αρετάκη [άνοιξη του 2016] τελούσε υπό τα διαταγάς διεφθαρμένου αξιωματικού της Ασφάλειας Ζακύνθου, ο οποίος για τον λόγο αυτό προφυλακίστηκε και καταδικάστηκε.

Ο φόνος του πατέρα πριν από 28 χρόνια

Η πηγή του κακού όμως ήταν και άλλος ένας φόνος που σημειώθηκε στο νησί το καλοκαίρι του 2017 σε βενζινάδικο με θύμα τον ΓΣ, τον 37χρονο μπόντι μπίλντερ και δράστη Ζακυνθινό φίλο του Κορφιάτη. Ο δράστης φέρεται να είχε ανοιχτή βεντέτα με το θύμα καθώς ο πατέρας του 37χρονου ΓΣ το 1993 είχε σκοτώσει με μαχαίρι τον δικό του πατέρα μετά από λογομαχία στην πλατεία του χωριού.

Οι προσβολές για την γυναίκα του

Ανάμεσα στα παιδιά των δυο οικογενειών όμως είχε μπει τα τελευταία χρόνια και μια ερωτική σχέση. Ο συγχωριανός που σκότωσε τον ΓΣ, είχε παντρευτεί την γυναίκα με την οποία είχε παλαιότερα δεσμό ο μικρότερος αδελφός του 37χρονου. Και όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος για τον φόνο «ο 37χρονος, ως ο πιο εύσωμος απ’ τα τρία συνολικά αδέλφια του, όπου με έβλεπε με προκαλούσε συνεχώς στο νησί μπροστά σε κόσμο. Ήθελε να με ρεζιλεύει, μέχρι που δεν άντεξα και τον ξέκανα με την καραμπίνα, όταν πέρασε απ’ το βενζινάδικο του κουμπάρου μου…».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάνος Δασκαλάκης: Η αντίδρασή του μετά την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σήμερα

Ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν στο δικαστήριο για να ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Αυξήσεις έως και 90% στα διόδια της Εγνατίας

Σήμερα

Έως και 90% αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία οδό - Μειώνονται σε δύο σταθμούς

Με κινητό και γελάκια στα έδρανα της Βουλής ο Καραμανλής, την ώρα που δεχόταν «πυρά»

Σήμερα

Ο Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «προκλητικό και αμετανόητο»

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδρασή της στο άκουσμα της απόφασης

Σήμερα

Tο γεγονός ότι η υπεράσπιση της κατηγορούμενης δεν ζήτησε ελαφρυντικά καθιστούσε μονόδρομο τα ισόβια

«Είναι πολύ χαρούμενη», λέει η δικηγόρος 12χρονης στον Κολωνό για την ενοχή του Ηλία Μίχου

Σήμερα

«Το είχα πει από την πρώτη στιγμή, ήταν απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση», είπε ο Απόστολος Λύτρας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σήμερα

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας – Η αντίδρασή της στο άκουσμα της απόφασης

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίζεται αυτή την ώρα στη Θήβα

Σήμερα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ορκιστεί θα πάρει πενθήμερη άδεια ορκωμοσίας

Καιρός: Έρχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και νέο κύμα αφρικανικής σκόνης

Σήμερα

Η θερμοκρασία αναμένεται να είναι «έως και 16 βαθμούς υψηλότερη» από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Σήμερα

Στο δικαστήριο για την δολοφονία της Τζωρτζίνας

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Σήμερα

Η ανακοίνωση για την αλλαγή ώρας

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας

Σήμερα

Αισθητοί και στην Αττική

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.