E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τέλη Μαΐου ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για 30άρηδες και 40‑44

Δείτε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για το πρόγραμμα εμβολιασμών

Τέλη Μαΐου ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για 30άρηδες και 40‑44
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/5/2021 | 18:25

Οι ανακοινώσεις από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέου

Astrazeneca… και αναταράξεις

Τον λόγο πήρε ξεκινώντας η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στις αναθεωρήσεις των συστάσεων για εμβολιασμούς σε Γερμανία και Βρετανία με το εμβόλιο της Astrazeneca.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Βρετανία, η σύσταση ήταν από 30 ετών και άνω και «ανέβηκε» στο 40+, ενώ στην Γερμανία η σύσταση ήταν να γίνεται το εμβόλιο της Astrazeneca σε πολίτες έως 60 ετών και πλέον συστήνεται στους 18 και άνω.

«Μετά από αυτές τις τροποποιήσεις και τις αναταράξεις λόγω των σπανίων θρομβωτικών επεισοδίων, ένα από τα ερωτήματα που περιμέναμε ξεκάθαρη απάντηση, ήταν η συνέχεια του εμβολιασμού με την δεύτερη δόση», είπε ακόμα και συνέχισε: «Η μόνο χώρα που θα μπορούσε να δώσει τεκμηριωμένα αποτελέσματα για την ασφάλεια της β’ δόσης ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο και ο υπεύθυνος Οργανισμός παρουσίασε δεδομένα και την σύσταση ότι η β’ δόση είναι ασφαλής και πρέπει να συνεχίζεται».

Μίξη… εμβολίων και παιδιά

Ακολούθως, αναφέρθηκε σε μελέτη στην Βρετανία αναφορικά με το ενδεχόμενο… mix and match, δηλαδή διαφορετικό εμβόλιο σε α’ και β’ δόση, τονίζοντας πως για να ειπωθεί κάτι με σιγουριά, θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της μελέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κι ενώ όλες οι χώρες πασχίζουν να εμβολιαστούν οι ενήλικες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό των παιδιών», είπε ακόμα, αναφέροντας επίσης πως διενεργούνται ήδη μελέτες για το κατά πόσο είναι ασφαλή τα εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω.

«Ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι μικρός. Άρα ο στόχος είναι διαφορετικός. Πρώτον ότι τα παιδιά αποτελούν το 25% του πληθυσμού μιας χώρας και δεύτερον ότι ο εμβολιασμός μπορεί να μειώσει την διασπορά στην κοινότητα. Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν καλή αποτελεσματικότητα και μάλιστα στον Καναδά ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 12 – 15 ετών. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί. Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες. Η εφαρμογή του εμβολιασμού σε παιδιά πρέπει να γίνει με προσοχή και μόνο αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείξουν ότι πρέπει να γίνει. Το τείχος ανοσίας χτίζεται από τους ενηλίκους κι όσο έχουμε κενά εκεί, καλό θα είναι να δώσουμε εκεί βάση».

Πόσα εμβόλια έχουν ήδη γίνει

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε πως σήμερα έχουν γίνει ήδη πάνω από 90.000 εμβολιασμοί και η μέρα αναμένεται να κλείσει ξανά κοντά στους 110.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πρώτη μέρα, έχουν γίνει συνολικά 3.740.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 2.500.00 με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 23,7% και 1.245.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 12%.

Τι αλλάζει με την… είσοδο του Johnson & Johnson

Στην συνέχεια, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως με την ένταξη του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, από σήμερα θα καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία τρεις δείκτες:

  • Το σύνολο των εμβολιασμών
  • Οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση
  • Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.
  • Το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα προσμετράται και στους εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους ηλικίας 30-44 ετών

Σε μια εξέλιξη που ενδιαφέρει πάρα πολλούς συμπολίτες μας, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως η πλατφόρμα με όλο το… πακέτο επιλογών σε εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 ετών θα ανοίξει το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε ακόμη πως αυτό θα γίνει «σπαστά» ανά… πενταετία και θα προηγηθούν οι 40 έως 44 ετών. Θα ακολουθήσουν οι 39-35 ετών και μετά οι 30-34 ετών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.