E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κόλαση πυρός στη Γάζα: «Βροχή» από ρουκέτες και παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Νεκροί και από τις δύο πλευρές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/5/2021 | 08:21

Άλλη μια νύχτα κόλαση στη Γάζα, με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να μαίνεται. Οι νεκροί τις τελευταίες ώρες (και από τις δυο πλευρές) είναι τρεις, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι.

Η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας έριξε πάνω από 200 ρουκέτες στο Ισραήλ. Στην πόλη Λοντ η κατάσταση ήταν τόσο εφιαλτική που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σειρήνες αεράμυνας ήχησαν στο Τελ Αβίβ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (12.05.2021) και οι σφοδρότερες συγκρούσεις ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να προκαλούν παγκόσμια ανησυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια από τις ρουκέκτες που εκτόξευσαν παλαιστινιακές δυνάμεις στο Ισραήλ είχε στόχο την πόλη Λοντ. Ένας άνδρας κι ένα κορίτσι σκοτώθηκαν καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από μια από τις ρουκέτες αυτές…

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε επεισόδια με τον ισραηλινό στρατό στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Κατά το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, θύμα είναι ο 26χρονος Χουσέιν Αλ Τίτι. Τα επεισόδια που του κόστισαν τη ζωή έγιναν στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Φαουάρ, κοντά στη Χεβρόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βροχή» από ρουκέτες

Τα ξημερώματα ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στο Τελ Αβίβ, μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση της Χαμάς ότι ο ένοπλος βραχίονάς της εκτόξευσε 110 ρουκετών εναντίον της πόλης σε αντίποινα για τα πολύνεκρα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι εκτόξευσε περισσότερες από 200 ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ, σε αντίποινα για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, μια από τις οποίες προκάλεσε την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου. Εκτός από τις 110 ρουκέτες στο Τελ Αβίβ, εκτοξεύτηκαν, σύμφωνα πάντα με τη Χαμάς, και άλλες 100 στην πόλη Μπερσέβα «σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον ακινήτων κατοικημένων από αμάχους».

Εκτός από τη Χαμάς, και ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, η δεύτερη ισχυρότερη ένοπλη οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός του βραχίονας εκτόξευσε 100 ρουκέτες από τον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ. «Ως τις 05:00, καταφέραμε ισχυρό πλήγμα στον εχθρό (στο Ισραήλ), εκτοξεύοντας 100 πυραύλους σε αντίποινα για πλήγματα σε κτίρια και αμάχους», ανέφερε η οργάνωση, δύο διοικητές της οποίας σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα.

Εξαιτίας της «βροχής» από ρουκέτες, έκλεισε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τέλος Αβίβ και οι πτήσεις κατευθύνονταν στην Κύπρο και τη Λάρνακα.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τα πλήγματα εναντίον θέσεων των παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων. «Τις τελευταίες ώρες ο ισραηλινός στρατός έπληξε μεγάλο αριθμό σημαντικών στόχων των τρομοκρατών σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας και αυτή τη στιγμή, τα πλήγματα συνεχίζονται», ανακοινώθηκε από το γενικό επιτελείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόλαση πυρός στη Λοντ

Η πόλη Λοντ, κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα επεισόδια ανάμεσα σε Άραβες και Εβραίους αλλά και εξαιτίας των πληγμάτων από ρουκέτες που εκτόξευσαν παλαιστινιακές οργανώσεις.

Υπάρχουν τουλάχιστον δυο νεκροί, ένα κορίτσι κι ένας άνδρας που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο που δέχτηκε πλήγμα από ρουκέτα. Το κοριτσάκι σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο θάνατος του 40χρονου άνδρα διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο.

Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε πέντε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ εξαιτίας των ρουκετών που εκτοξεύουν από το βράδυ της Δευτέρας ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, συναγωγή στη Λοντ παραδόθηκε στις φλόγες εν μέσω επεισοδίων. Άραβες φέρονται να σύλησαν συναγωγή στην πόλη που απέχει 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ και στη συνέχεια να την πυρπόλησαν. Δεκάδες αυτοκίνητα επίσης πυρπολήθηκαν, ενώ καταστράφηκαν βιτρίνες καταστημάτων.

Ο δήμαρχος της Λοντ, ο Χαΐρ Ρεβίβο, μίλησε για «εμφύλιο πόλεμο».

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν επίσης στις κατά πλειονότητα αραβικές πόλεις Άκο (βόρεια) και Γιάφα (κοντά στο Τελ Αβίβ).

Ένας 25χρονος Άραβας έπεσε νεκρός από πυρά στην πόλη Λοντ. Συνελήφθη ένας 35χρονος Εβραίος ως ύποπτος για τη δολοφονία.

Μετά τα όσα έγιναν στη Λοντ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέβαλε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη.

ΟΗΕ: Σταματήστε αμέσως

Και ενώ για άλλη μια φορά η Μέση Ανατολή φλέγεται, ο ΟΗΕ ζητά από τις δυο πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.

Το Ισραήλ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς οδεύουν προς «έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας», προειδοποίησε απόψε ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ, καλώντας όλες τις πλευρές να βάλουν «αμέσως» τέλος στις συγκρούσεις μεταξύ τους.

«Σταματήστε αμέσως τα πυρά. Αυτή η κλιμάκωση οδεύει προς έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας. Οι επικεφαλής όλων των πλευρών πρέπει να δεσμευτούν για την αποκλιμάκωση. Ένας πόλεμος στη Γάζα θα ήταν καταστροφικός και αυτοί που θα πλήρωναν το τίμημα είναι οι απλοί άνθρωποι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νορβηγός διπλωμάτης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κουτσούμπας, Καινούργιου, Μπάρκα, Τούνη και Σάττι στο ίδιο βίντεο

Πριν 11 ώρες

Αυτό είναι το τεστ επικαιρότητας από το Μπες Στο Πλάνο

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το λάθος που κάνουν όλοι και καταστρέφουν το αυτοκίνητό τους

Πριν 1 εβδομάδα

Δες πως καταστρέφεται η μίζα

Κωνσταντίνα Μιχαήλ, τι φινάλε θα έδινες εσύ στο Love Sorry;

Πριν 4 εβδομάδες

Η αγαπημένη ηθοποιός απαντά σε E-Daily Διλήμματα και άλλες ερωτήσεις

Το κορίτσι της διπλανής πόρτας που δημιουργεί περιεχόμενο στο OnlyFans

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Πριν 4 εβδομάδες

Αποκαλύψεις γύρω από την καθημερινότητα μιας content creator εpωτικού περιεχομένου

Κωνσταντίνος, ο φωτογράφος των βουνών: Αφησε τη ζωή στην πόλη και ζει σε ένα χωριό 17 κατοίκων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πριν 6 εβδομάδες

Πώς περνά τις μέρες του και πώς βγάζει τα προς το ζην

Τι είδους ποpνό βλέπουν οι Έλληνες;

Πριν 6 εβδομάδες

Και τι θα κάνατε αν ο/η σύντροφός σας ήταν στο Onlyfans

Πόσο βαθύς είναι ο ωκεανός στην πραγματικότητα

Πριν 8 εβδομάδες

Αν νομίζετε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τη θάλασσα, τότε θα εκπλαγείτε

Γιάννη Μπέζο, τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει φίλος σου;

Πριν 11 εβδομάδες

Ο αγαπημένος ηθοποιός απαντά σε E-Daily Διλήμματα

Χριστουγεννιάτικο Μπες στο Πλάνο: Εσύ ανοίγεις όταν σου χτυπάνε για κάλαντα;

Πριν 12 εβδομάδες

Πόσα λεφτά πρέπει να δίνουμε στα παιδια που μας λένε τα κάλαντα;

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.