E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Kαταργούνται τα sms στο 13033, επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Από 1η Ιουνίου ενεργοποιείται το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιαστεί - Στις 00.30 θα ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας- Χωρίς ραντεβού το λιανεμπόριο

Kαταργούνται τα sms στο 13033, επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/5/2021 | 18:03

Δείτε την ενημέρωση απο το Υπουργείο Υγείας

Από 1η Ιουνίου ενεργοποιείται το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιαστεί - Στις 00.30 θα ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας- Χωρίς ραντεβού το λιανεμπόριο - Χωρίς μουσική η εστίαση έως το τέλος του μήνα -  Πάνω από το 50% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει κάνει έστω μια δόση εμβολίου έως το τέλος Ιουνίου - Με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson οι εμβολιασμοί σε 19 νησιά - Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σε 32 μικρά νησιά - Στο 97% η προσέλευση στα ραντεβού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην άρση περιοριστικών μέτρων προχωρά από την Παρασκευή η Κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε επίσημα ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος. Ετσι, από την Παρασκευή καταργούνται τα sms για τις μετακινήσεις και τα ψώνια, επιτρέπονται εκ νέου οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ οι μετακινήσεις στα νησιά θα γίνονται με αρνητικό τεστ κάθε τύπου (ράπιντ, σελφ ή μοριακό), με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με βεβαίωση νόσησης. Παράλληλα, ο κ.Σκέρτσος  έκανε γνωστό ότι το πράσινο πιστοποιητικό τίθεται σε ισχύ το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιασθεί.

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι η νέα πολιτική δημόσιας υγείας με τα σελφ τεστ λειτουργεί και υπάρχει συνεχής αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς και μείωση της πίεσης στο ΕΣΥ, παρά την αυξημένη κινητικότητα του πληθυσμού.

Συνολικά, διατέθηκαν 8 εκατομμύρια δωρεάν σελφ τεστ σε 2,9 εκατομμύρια πολίτες. Αξιοσημείωτο είναι ότι 11.532 πολίτες επιβεβαίωσαν ότι είναι φορείς του κορωνοϊού χάριν στα τεστ αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σημαντικότερος πυλώνας για αυτήν την πολίτικη είναι βεβαία τα εμβόλια. Η χώρα είναι πλέον κοντά στον πρώτο στόχο, ώστε στο τέλος Μαΐου να έχουμε το τείχος ανοσίας για τους 60 ετών και άνω. Τέλος Ιουνίου το 50% του ενηλίκου πληθυσμού της χώρας θα έχει εμβολιαστεί. Η χώρα μας είναι μάλιστα πρώτη σε ημερήσιους εμβολιασμούς σε επίπεδο G8 και G20.

Έτσι, προχωρά η περαιτέρω άρση περιορισμών. Συγκεκριμένα:

-Από την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μαΐου, η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια και στον τουρισμό. Από την ίδια ημερομηνία η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 00.30 το βράδυ. Καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032 όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

-Επίσης: το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14 Μαΐου στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη ανά 25 τμ, χωρίς πλέον click-in-a shop ή το click away.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Για λίγο αργότερα μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17 Μαΐου), των θερινών κινηματογράφων (21 Μαΐου), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28 Μαΐου)

-Από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

-Όλο το Μάιο θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή. Κάθε μέρα θυμόμαστε τους ανθρώπους μας που δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Μαζί με τους γιατρούς έχουν συντελέσει κάτι αξιοθαύμαστο και όχι αυτονόητο. Να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

Με απόφασή μου και μετά από έξι μήνες προσπάθειας, θα προχωρήσουμε από αύριο στην άρση της αναστολής των κανονικών αδειών του προσωπικού στις μονάδες Υγείας. Με ευθύνη των διοικήσεων, θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία.

Θέλω να πάω στους εμβολιασμούς. Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 106000 εμβολιασμούς. Έχουν ήδη γίνει 3.915.568 εμβολιασμοί και στο τέλος της ημέρας θα φτάσουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς. Τα 2,6 εκατ. με μία δόση και πάνω από 1,3 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 13%.

Το ποσοστό εμφάνισης στα ραντεβού αγγίζει το 97%. Το πρόγραμμα εμβολιασμού αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα για τον τρόπο που το ελληνικό δημόσιο προσεγγίζει τους πολίτες του.

Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση σε εμβολιασμούς ανά 100.000 πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, παράλληλα με το πρόγραμμα «Ελευθερία», οργανώνουμε το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», με τον καθολικό εμβολιασμό των νησιωτών, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς και να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν. Το πρόγραμμα αφορά τον καθολικό εμβολιασμό για όλους των άνω 18, με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Τα νησιά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» είναι τα εξής:

Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Σαλαμίνα, Κεφαλονιά, Κως, Λευκάδα, Σάμος, Νάξος, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος και Αίγινα

Τα συγκεκριμένα νησιά ενισχύονται με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Η Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» θα ενισχυθεί και από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αναγέννηση και Πρόοδος» - αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.

Έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά (Φούρνοι, Μεγανήσι, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Χάλκη, Αμμουλιανή, Οθωνοί, Κάλαμος, Ερεικούσσα, Καστελόριζο, Ψαρά, Μαθράκι, Θηρασιά, Ανάφη, Σίκινος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Θύμαινα, Τέλενδος, Τριζόνια, Καστός, Ψέριμος, Παλαιό Τρίκερι, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γυαλί, Αντίπαξοι, Μαράθι).

Επίσης, σε άλλα 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τα τέλη Μαΐου

Τα νησιά αυτά είναι: Φολέγανδρος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Περιστέρα, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, Άνδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος».

Σκέρτσος: Η άρση των περιορισμών δεν αύξησε τα κρούσματα

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος παρουσίασε κάρτες με στοιχεία που δείχνουν πως η σταδιακή άρση των περιορισμών το τελευταίο διάστημα δεν αύξησε τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα, μιλώντας για συνεχή αποκλιμάκωση των νέων μολύνσεων τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Self tests και εμβόλια

Ακολούθως τόνισε πως ήδη έχουν διατεθεί πάνω από 8.000.000 δωρεάν self tests, από τα οποία προέκυψαν 11.532 θετικά κρούσματα, τα οποία -εφόσον στην πλειοψηφία τους αφορούσε σε ασυμπτωματικούς πολίτες- δεν θα γίνονταν έγκαιρα αντιληπτά και η διασπορά του ιού θα ήταν μεγαλύτερη στην κοινότητα.

Αναφορικά με τα εμβόλια, είπε πως μέχρι τα τέλη Ιουνίου, τουλάχιστον το 50% των πολιτών της χώρας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Σήμερα

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Σήμερα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

par: 25
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.