E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί εκατομμυριούχοι σχεδιάζουν διαμαρτυρία έξω από τα σπίτια του Τζεφ Μπέζος

Κινητοποιήσεις από εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ

Γιατί εκατομμυριούχοι σχεδιάζουν διαμαρτυρία έξω από τα σπίτια του Τζεφ Μπέζος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/5/2021 | 19:15

Εκατομμυριούχοι, που τάσσονται υπέρ της αύξησης της φορολόγησης των πλουσίων, σχεδιάζουν κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων και έξω από τα σπίτια του Τζεφ Μπέζος.

Οι διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα, ανήμερα της λεγόμενης Tax Day στις ΗΠΑ, δηλαδή της ημέρας που πρέπει να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω από τις κινητοποιήσεις είναι η Patriotic Millionaires (πατριώτες εκατομμυριούχοι). Τα μέλη της οργάνωσης είναι άνθρωποι με ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια, ή που η αξία των περιουσιακών στοιχείων τους υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια.

Το σχέδιό τους περιλαμβάνει μετακινούμενες πινακίδες με μηνύματα, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν «στάσεις» σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων τα σπίτια του Τζεφ Μπέζος στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Επίσης, οι επικεφαλής της οργάνωσης δήλωσαν στο CNBC ότι περίπου 30 διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από το σπίτι του ιδρυτή της Amazon στη Νέα Υόρκη, με πινακίδα που θα αναφέρει «Κόψτε τις μα@@@@@, φορολογήστε τους πλούσιους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν την αύξηση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και σε Αμερικανούς με ετήσιο εισόδημα άνω των 400.000 δολαρίων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το πακέτο των 2 τρισεκατομμυρίων που έχει ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος, για τις υποδομές.

«Ο Τζεφ Μπέζος είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόλυτης ηλιθιότητας του φορολογικού συστήματος της χώρας», δήλωσε στο CNBC η Έρικα Πέιν, ιδρύτρια και πρόεδρος των Patriotic Millionaires.

Ο ακραίος πλούτος του Μπέζος σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνει περισσότερους φόρους, τόνισε η Πέιν, ενώ υπενθύμισε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει παραγγείλει superyacht μήκους 127 μέτρων, που αναμένεται να κοστίσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οργάνωση τάσσεται υπέρ της πρότασης που έχει κάνει η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία προβλέπει συντελεστή ετήσιου φόρου πλούτου 2% για όσους έχουν περιουσία άνω των 50 εκατομμυρίων και 3% για περιουσία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο.


Ανάμεσα στις πινακίδες που έχει ετοιμάσει η οργάνωση για την κινητοποίηση είναι μία με τις φωτογραφίες των χαμογελαστών Τζεφ Μπέζος, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Έλον Μασκ και το σχόλιο «Φορολόγησέ μας αν μπορείς», όπως και άλλη που αναφέρει «Φορολογήστε τους πλούσιους. Σώστε την Αμερική. Ναι, είναι αλήθεια τόσο απλό».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Η σκόνη φεύγει, ο αεροχείμαρρος έρχεται

Χτες

Η πρόγνωση του meteo και η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα ‑ Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Χτες

Ζοφερό κοκτέιλ στην κουρασμένη από τον πόλεμο χώρα - Η βοήθεια από τη Δύση καθυστερεί, οι νέοι είτε είναι στα κλαμπ είτε έχουν εγκαταλείψει, ενώ ο Πούτιν δείχνει να μην έχει να χάσει τίποτα

Χάος σε Ντουμπάι, Ομάν, Μπαχρέιν και Κατάρ από τις βροχοπτώσεις‑ρεκόρ ‑ Αδιανόητες εικόνες στα εμπορικά κέντρα

Χτες

Κάτω από το νερό το αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Σ΄ένα 24ωρο η ποσότητα νερού που έπεσε αντιστοιχεί σε δύο χρόνια βροχής - Στο Ομάν 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα σε ανήλικους που λήστεψαν καθηγητή λυκείου έξω από σχολείο

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείτο ένας ακόμη ανήλικος που απηλλάγη της κατηγορίας

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στο στόχαστρο της ΕΕ οι influencers

Χτες

Σαρώνουν τα social, στη λίστα για παραπλάνηση των καταναλωτών και 20 Έλληνες

Τέμπη: Καταγγελία – φωτιά για τον σταθμάρχη: Ήταν μαζί με μία ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο

Χτες

Σε μία καταγγελία – φωτιά προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη

Πολικός αεροχείμαρρος» φέρνει σφοδρές βροχές και καταιγίδες – Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Χτες

«Καμπανάκι» για ραγδαία μεταβολή του καιρού από τις αμέσως επόμενες ημέρες χτυπά ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας

Χαμός στη Βραζιλία: Γυναίκα πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο €3.000!

Χτες

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα» ακούγεται να λέει η γυναίκα

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.