E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μία δόση εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό

Θεοδωρίδου: «Εντονότατη αντισωματική ανταπόκριση»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/5/2021 | 19:50

Αντισώματα μετά από φυσική λοίμωξη από κορωνοϊό, παραμένουν στον οργανισμό μέχρι και για 13 μήνες μειώνοντας τον κίνδυνο επαναλοίμωξης, σύμφωνα με μελέτη από ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας και του Στρασβούργου που επικαλέστηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Τα αντισώματα μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης από κορωνοϊό, σύμφωνα με μελέτη σε 1.309 σε επαγγελματίες υγείας που νόσησαν από κορωνοϊό και εμβολιάστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δρ. Θεοδωρίδου χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που επιβεβαιώνει την παραμονή μετα-εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά από φυσική λοίμωξη για έναν χρόνο και κατά 96% μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης. Η κάλυψη αφορά και στη βρετανική και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Η δε χορήγηση μιας δόσης εμβολίου σε άτομα που είχαν νοσήσει φυσικά, προκάλεσε εντονότατη αντισωματική ανταπόκριση - «μία αντίδραση που βλέπουμε στους επαναληπτικούς εμβολιασμούς» και τα αντισώματα είναι αποτελεσματικά και στις συνήθεις μεταλλάξεις. Ο «έλεγχος κυτταρικής ανοσίας δίνει αποτελέσματα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ανοσία είναι πολύ μακρότερη από τη διάρκεια του ενός έτους» δήλωσε η Δρ. Θεοδωρίδου που επισήμανε την κατακόρυφη αύξηση των αντισωμάτων σε άτομα που έχουν νοσήσει από Covid-19, μετά από τον εμβολιασμό.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, η σύσταση είναι, μετά από φυσική νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου, που παίζει τον ρόλο επαναληπτικής δόσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο επιχειρήματα που επικαλούνται οι διστακτικοί για τους εμβολιασμούς - ότι το εμβόλιο δεν είναι χρήσιμο ή δεν προστατεύει για πολύ χρόνο - δεν ευσταθούν, υπογράμμισε η Δρ. Θεοδωρίδου, προσθέτοντας πως τα εμβόλια μας προστατεύουν σχεδόν 100% από την σοβαρή νόσο και τον θάνατο και σε σημαντικό βαθμό προστατεύουν και για όλες τις μεταλλάξεις που μας έχουν απασχολήσει μέχρι σήμερα.

«Οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια είχαν την πρόνοια να ετοιμάσουν την εναλλακτική λύση - πολλές εταιρείες (...) έχουν προχωρήσει στην παρασκευή εμβολίων δεύτερης γενιάς - για να αντιμετωπίσουν και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού», σχολίασε, επαναλαμβάνοντας πως έχουν λάθος όσοι υποστηρίζουν ότι οι μεταλλάξεις κάνουν, δήθεν, ανενεργό το εμβόλιο.

«Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων», ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ισχύει για ανοσοκατασταλμένους και άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση

Η ίδια τόνισε πως αναμένονται περαιτέρω οδηγίες για ανοσοκατασταλμένους ασθενείς και όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Πάντως, ο έλεγχος της ανταπόκρισης στα εμβόλια για αυτή την ομάδα ατόμων, δείχνει ότι είναι μειονεκτικός, δεδομένου ότι με το σχήμα των δύο δόσεων του εμβολίου, το 46% έχει ικανοποιητική προστασία. «Η ευθύνη των ατόμων που είναι γύρω τους είναι αυξημένη - και όλων ημών ως κοινωνία που πρέπει να προστατεύουμε τα ευάλωτα άτομα» είπε η Δρ. Θεοδωρίδου.

Κλείνοντας, υπενθύμισε πως η ευλογιά ήταν το πρώτο νόσημα που εκριζώθηκε από τον πλανήτη χάρη στον εμβολιασμό, και η αντίστοιχη απόδειξη ανοσίας ήταν η επίδειξη της ουλής που είχαν στο χέρι. Μπορεί κάθε επιδημία να έχει διαφορετικό πρόσωπο αλλά «έχουν και πολλές ομοιότητες εκτός από τις διαφορές τους.»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.