FITNESS

Να τι θα συμβεί στο σώμα σου αν περπατάς κάθε μέρα

Eίτε στο διάδρομο είτε στο δρόμο
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Να τι θα συμβεί στο σώμα σου αν περπατάς κάθε μέρα
Photo by Daniel Reche from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν εσείς και το περπάτημα γίνατε αρχικά φίλοι επειδή ελπίζατε να χάσετε μερικά κιλά, τότε ενισχύστε αυτή την φιλία όσο μπορείτε

Ο διάδρομος ή το περπάτημα στο δρόμο "μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για την οικοδόμηση αερόβιας ικανότητας, την καύση θερμίδων και την ανάπτυξη του επιπέδου φυσικής σας κατάστασης", δήλωσε ο Lee Wratislaw, εκπαιδευτής του Gold's Gym.

Αλλά, το ότι απλώς θα περπατάτε, δεν θα κάψει απαραίτητα τα μακαρόνια που φάγατε χθες το βράδυ. Έχει σημασία τόσο η διάρκεια όσο και η ένταση. Αν απλώς πάτε για βόλτα στα μαγαζιά, μην περιμένετε σοβαρά αποτελέσματα. 

Αν ανεβείτε όμως π.χ. στο διάδρομο και βάλετε μια σταθερή ταχύτητα - τότε το σώμα σας θα πάρει μπρος. Αυτή η τεχνική ονομάζεται steady state cardio και για να κάψετε αρκετές θερμίδες, θα πρέπει να περπατήσετε γρήγορα τουλάχιστον 30 λεπτά λέει ο Wratislaw. Πόσες θερμίδες θα κάψετε εξαρτάται από τα κιλά και την ταχύτητά σας. Όμως συχνά ανεβάστε την ταχύτητα ή την κλίση για να δυσκολεύετε τον οργανισμό σας - για να μη συνηθίζει.

Το γρήγορο περπάτημα θα σας δώσει και ένα άλλο πολύ καλό δώρο. Θα χάσετε λίπος ειδικά στην κοιλιά - και μάλιστα θα το χάσετε μια για πάντα! Και τέλος, η φυσική σας κατάσταση θα βελτιωθεί και έτσι δεν θα λαχανιάζετε με το παραμικρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 399 / position2: 1058
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb