E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Patrick Moylett: Ο άνθρωπος που έκανε το προφυλακτικό διάσημο

Δείτε την απίστευτη ιστορία του

Patrick Moylett: Ο άνθρωπος που έκανε το προφυλακτικό διάσημο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννιέται και μεγαλώνει στην Ιρλανδία, σε μια αυστηρή καθολική οικογένεια, όπου όμως έχει την τύχη τα αδέλφια του να είναι ανήσυχα πνεύματα σαν και αυτόν. Τα αδέλφια του ασχολούνται με τις τέχνες αλλά αυτός έχει έφεση στο εμπόριο και τις επιχειρήσεις.

Ο Patrick Moylett ενηλικιώνεται την εποχή που το AIDS αρχίζει και εμφανίζεται και οι μύθοι γύρω από αυτό είναι τόσο παραπλανητικοί που μπερδεύουν τον κόσμο.

Η καθολική εκκλησία απαγορεύει το προφυλακτικό, γιατί το θεωρεί μέτρο αντισύλληψης, κάτι που εναντιώνεται στη θέληση του Θεού για το "αυξάνεσθε και πληθύνεστε", όμως η κυβέρνηση στις αρχές του 1980 αφήνει ανοιχτό το παράθυρο να μπορούν να αγοράζουν προφυλακτικά οι οικογενειάρχες από το φαρμακείο.

Ο Moylett που γύρισε από το Παρίσι κατάφερε και πήρε άδεια να εισάγει προφυλακτικά, δημιουργώντας την εταιρεία  Frederick Trading Company.

Οι πωλήσεις είναι ικανοποιητικές, η διαφήμιση γίνεται από στόμα σε στόμα, αλλά όταν ο Moylett πηγαίνει ως καλεσμένος σε μια τηλεοπτική εκπομπή, γίνεται στόχος των συντηρητικών που πιέζουν την αστυνομία να τον συλλάβει.

Η αστυνομία του κάνει τη ζωή κόλαση και αναγκάζεται να φύγει στο Λονδίνο για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του κανονικά. Παγώνει το πρότζεκτ με τα προφυλακτικά και αποφασίζει να ασχοληθεί με τις κασέτες.

Όμως όταν τυχαία ακούει τη κουβέντα μεταξύ δύο ομοφυλόφιλων που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις σε προφυλακτικά, και για τις εξωφρενικές τιμές τους, αλλά και την ανθεκτικότητά τους, του μπαίνει η ιδέα να διαφημίσει τα προφυλακτικά στη γκέι κοινότητα.

Ως τότε κανείς δεν είχε κάνει διαφήμιση που να απευθύνονταν προς αυτούς. Δημιουργεί το περίφημο Red Stripe, το "δυνατό προφυλακτικό" που κοστίζει 50% κάτω από τα υπόλοιπα και δεν σπάει ποτέ, όπως ισχυριζόταν.

Οι πωλήσεις εκτοξεύονται, τα κέρδη είναι τεράστια και οι διαφημίσεις κατακλύζουν το Λονδίνο.

Τι Εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας αγοράζει 50000 προφυλακτικά την εβδομάδα και τα διανέμει δωρεάν στους πολίτες με σκοπό να ανακόψει την θανατηφόρα πανδημία του AIDS.

Όμως πλέον δεν παίζει μόνος. Οι εταιρείες βλέποντας τα κέρδη του μπαίνουν στο παιχνιδί και ιδρύονται άλλες 8 εταιρείες παραγωγής προφυλακτικών εντός Μεγάλης Βρετανίας.

Το τέλος έρχεται όταν σε μια τηλεοπτική εκπομπή δοκιμάζουν την ανθεκτικότητα του προφυλακτικού, και το Red Stripe σπάει πιο εύκολα από όλα.

Η γκέι κοινότητα του γυρνάει την πλάτη, νιώθει προδομένη από την εταιρεία, και ότι έθεσε τη ζωή τους σε κίνδυνο. Η εταιρεία βλέπει τις πωλήσεις να εξαφανίζονται και την ίδια χρονιά έβαλε οριστικό λουκέτο.

Όμως χάρη στο δαιμόνιο Ιρλανδό 75% περισσότεροι Άγγλοι άρχισαν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό, γεγονός που συνέβαλε στη μείωση των θανάτων από AIDS.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.