E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Γεννηθηκε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της metal μουσικής

Στις 3 Αυγούστου του 1963

Σαν σήμερα: Γεννηθηκε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της metal μουσικής
@wikipedia.org
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Ο James Hetfield είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στη metal μουσική. Η φωνή του έχει γίνει σήμα κατατεθέν του και το συγκρότημα που ίδρυσε μαζί με τον Lars Ulrich, οι Metallica, είναι εδώ και 40 χρόνια ένα από τα πιο σημαντικά του είδους, έχοντας ξεπεράσει τα όρια του.

Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια. Οι γονείς του ήταν αυστηροί χριστιανοί και επιστήμονες. Στο σχολειό ο Hetfield ήταν αντιδραστικός μέχρι εκεί που δεν πάει, μέχρι που η μητέρα του πέθανε από καρκίνο. Τότε αποφάσισε να αλλάξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στράφηκε στη μουσική και έπαιζε κυρίως garage rock με διάφορες μπάντες στην περιοχή. Κάποια στιγμή διάβασε μια αγγελία ενός ντράμερ, που ήθελε κάποιον απλά για να «τζαμάρουν». Αυτός ήταν ο Lars Ulrich, ο άνθρωπος που έμαθε στον Hetfield τι πάει να πει heavy metal.

Μαζί έφτιαξαν τους Metallica. Με τις προσθήκες των Cliff Burton και Dave Mustaine, η μπάντα ήταν έτοιμη. Αν και αρχικά δεν προόριζε τον εαυτό του για frontman, τελικά πήρε αυτή τη θέση δικαιωματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δισκογραφικές απέρριπταν το 1983 τους Metallica, λόγω του σκληρού ήχου τους. Ο απρόβλεπτος Mustaine έφυγε από το συγκρότημα και στη θέση του ήρθε ο Kirk Hammett. Οι μάνατζερ του συγκροτήματος αποφάσισαν να κάνουν οι ίδιοι δισκογραφική εταιρία και να κυκλοφορήσουν τη μουσική τους. Αν και η απόφαση είχε ρίσκο, η κυκλοφορία του δίσκου «Kill ‘em All» αποδείχθηκε επιτυχημένη.

Οι Metallica έγιναν αμέσως αγαπητοί. Ακολούθησε από την ίδια εταιρία το 1984 το «Ride the Lightning» και πια το 1986, οι μεγαλύτερες εταιρίες θέλησαν να κυκλοφορήσουν το «Master of Puppets». Στην περιοδεία τους για την προώθησή του, σε ένα περίεργο αυτοκινητιστικό δυστύχημα με το λεωφορείο, ο μπασίστας Cliff Burton θα χάσει τη ζωή του με τραγικό τρόπο.

Ο θάνατός αυτός τους επηρέασε όλους αλλά περισσότερο τον Hetfield. Μάλιστα λέγεται πως απείλησε να σκοτώσει τον οδηγό τη στιγμή του ατυχήματος. Έφτασαν στα πρόθυρα διάλυσης, αλλά ο Ulrich τους έπεισε να συνεχίσουν. Βρήκαν νέο μπασίστα, τον Jason Newsted, και συνέχισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιτυχία ήταν ακόμα μεγαλύτερη με το άλμπουμ «…and Justice For All». Και μπορεί το επόμενο, το «Black Album», να τους εκτόξευσε στην κορυφή, αλλά η διαδικασία δεν ήταν εύκολη για τον Hetfield. Οι διαφωνίες με τον Ulrich ήταν συχνές και έφτασαν to sygkr;othma πάλι στα πρόθυρα διάλυσης.

Σε μια συναυλία στο Μόντρεαλ το 1992, η σκηνή έπιασε φωτιά και ο Hetfield γέμισε με εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού. Δεν πτοήθηκε και επέστρεψε στη σκηνή μόλις 3 εβδομάδες αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαφωνίες με τον Ulrich συνέχιζαν. Το 2001 ο Newsted εγκατέλειψε το συγκρότημα και δυο χρόνια μετά ο Hetfield μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης. Εκείνη τη χρονιά ο Robert Trujillo έγινε ο νέος μπασίστας τον Metallica και το συγκρότημα μένει ενωμένο μέχρι σήμερα, έχοντας συνολικά κυκλοφορήσει 10 στούντιο άλμπουμ.

Ο Hetfield είναι παντρεμένος από το 1997 και έχει τρία παιδιά, ενώ ζει ακόμα στην Καλιφόρνια. Πολλές φορές έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, αλλά παραμένει μια από τις μεγαλύτερες μορφές της metal σκηνής και εδώ και 14 χρόνια είναι μέλος του “Rock and Roll Hall of Fame”.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.