E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εύβοια: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά ‑ 30χλμ το μέτωπο

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού από την θάλασσα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/8/2021 | 16:42

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια, με τους κατοίκους στις Ροβιές να ζουν πολύ δύσκολες ώρες τις τελευταίες στιγμές, καθώς οι αρχές καλούν τους κατοίκους και τους τουρίστες να συγκεντρωθούν όλοι στην παραλία.

Πέντε σκάφη του Λιμενικού απεγκλωβίσαν 85 κατοίκους απο την παραλία  στις Ροβιές ενώ συμμετέχει και ένα ιδιωτικό σκάφος ακόμα, το οποίο τους οδήγησε στο λιμάνι της Αιδηψού. Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Βόρεια Εύβοια λόγω της φωτιάς, η οποία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με 30 χιλιόμετρα μέτωπο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προηγήθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Ροβιές και Παλαιοχώρι. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ένα τεράστιο μέτωπο της πυρκαγιάς έρχεται από τη βόρεια πλευρά με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή σε αρκετά σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φλόγες κάλυψαν ακόμη και το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Οι πυροσβέστες κυνηγούν κυριολεκτικά τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην καιόμενη έκταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες έχουν παραταχθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στις Ροβιές περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έχουν πλησιάσει.

Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο στις Ροβιές δημιουργώντας μια ζώνη προστασίας για τα σπίτια οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο την άμυνα των πυροσβεστών απέναντι στις φλόγες. Εκτός από τις Ροβιές η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο χωριό Κουρκουλοί και κατευθύνεται πλέον προς Σκεπαστή, ενώ το άλλο μέτωπο σταμάτησε λίγο πριν το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. ‘Αλλο μέτωπο είναι στη Δαμιά, ενώ υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο στο Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαυίδ.

«Εκλιπαρούμε την Πολιτεία για άμεση ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», τονίζει δε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος Λίμνης, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, χαρακτηρίζοντας «απελπιστική» την κατάσταση. Τις τελευταίες ώρες Παλαιοχώρι και Δάμια δοκιμάζονται ιδιαίτερα καθώς οι φλόγες περνούν μέσα στα χωριά, ενώ την ίδια στιγμή εκτός από τους τραυματισμούς των 3 πυροσβεστών και τη μεταφορά τους με ελαφρά εγκαύματα στο ΚΥ Μαντουδίου, οι πυκνοί καπνοί έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς κατοίκους του χωριού Κουρκουλοί και ορισμένοι από αυτούς ήδη έχουν καταφύγει στο κέντρο υγείας Μαντουδίου.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, -που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- «τη χθεσινή μέρα μεταφέρθηκαν 6 άτομα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και φιλοξενήθηκαν εκεί μέχρι σήμερα το πρωί μόνο για κοινωνικούς λόγους χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα -απλώς ήθελα να νιώσουν περισσότερη ασφάλεια». Ο ίδιος συμπληρώνει πως «ήδη έχουν ενισχυθεί οι υγειονομικές δυνάμεις στην περιοχή, υπάρχει συνεχής παρουσία ασθενοφόρων και τα πληρώματά τους, αν χρειαστεί, αντιμετωπίζουν τις οποιεσδήποτε περιπτώσεις, χωρίς μέχρι τώρα να έχουμε κάποια σοβαρά προβλήματα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.