E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο μέτρ του τρόμου, Stephen King

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1947

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο μέτρ του τρόμου, Stephen King
@Steve Schofield/Guardian
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Ο συγγραφέας μετρ των βιβλίων θρίλερ, που έχει καθηλώσει εκατομμύρια αναγνώστες αλλά και θεατές, που λάτρεψαν τις μεταφορές των βιβλίων του στον κινηματογράφο, γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1947 στο Πόρτλαντ.

Οι γονείς του Stephen King χώρισαν όταν ήταν σε μικρή ηλικία και μαζί με τον αδερφό του μοίρασαν την παιδική τους ηλικία μεταξύ Ιντιάνα και Κονέκτικατ. Όταν μετακόμισε μόνιμα στο Πόρτλαντ, αποφοίτησε από το λύκειο και γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Μέιν. Εκεί άρχισε να γράφει στην εφημερίδα του πανεπιστημίου και αποφοίτησε με πτυχίο στα Αγγλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δοκίμασε να γίνει δάσκαλος αλλά απέτυχε. Έπιασε δουλειά σε πλυντήριο για έναν χρόνο, μέχρι που έπιασε δουλειά ως καθηγητής. Το 1973 πούλησε τα δικαιώματα του πρώτου βιβλίου του. Ήταν το «Carrie», η ιστορία μιας βασανισμένης εφήβου που ζητά εκδίκηση από τους συμμαθητές της. Η τεράστια επιτυχία του βιβλίου του, τον έκανε να παραιτηθεί την επόμενη χρονιά και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο γράψιμο. Το 1976, το βιβλίο πέρασε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια τη Sissy Spacek.

Έγραφε συνεχώς βιβλία θρίλερ, όπως τα «Cujo» και «IT» με το όνομά του. Για να μη «πνίξει» το κοινό του με περισσότερα από ένα βιβλία τον χρόνο, υιοθέτησε το ψευδώνυμο Richard Bachman και εξέδωσε συνολικά 7 βιβλία με αυτό, μέχρι το 2007. Το βιβλίο του που θεωρείται ίσως το πιο δημοφιλές και έγινε ταινία το 1980, ήταν το «The Shining», που στο σινεμά είχε ως πρωταγωνιστή τον Jack Nicholson. Ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο του που έγινε ταινία είναι το «Misery», με την Kathy Bates να κερδίζει Όσκαρ για την ερμηνεία της.

Επίσης, λίγοι γνωρίζουν ότι η ταινία «The Shawshank Redemption», που συγκαταλέγεται στις καλύτερες όλων των εποχών, βασίζεται σε δοκίμιο του Stephen King. Όπως και το βιβλίο «The Green Mile» που εκδόθηκε το 1994 και πέντε χρόνια αργότερα πέρασε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks.

Έχει γράψει επίσης και σενάρια για ταινίες και σειρές. Στην προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος από το 1971 με την επίσης συγγραφέα Tabitha Spruce. Έχουν τρία παιδιά και παρόλη την τεράστια επιτυχία τους μένουν ακόμα στο Πόρτλαντ, αν και περνούν και κάποιο καιρό στη Φλόριντα. Σήμερα γίνεται 74 ετών και παραμένει ενεργός εκδίδοντας 1 και 2 βιβλία τον χρόνο, με το τελευταίο του με τίτλο «Billy Summers» να εκδίδεται στις 3 Αυγούστου του 2021.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 11 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 11 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 11 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.