E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ιστορία που εξηγεί γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στην κορυφή

Είναι απλά τα πράγματα

Η ιστορία που εξηγεί γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στην κορυφή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Τι να πούμε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Στα 36 του μοιάζει με μια καλοκουρδισμένη μηχανή που μπορεί να πιάσει πάνω από 30 χλμ. μέσα στο γήπεδο και δεν δείχνει το παραμικρό σημάδι ότι πλησιάζει το τέλος της καριέρας του. Έχει καταφέρει τα πάντα στην καριέρα του, σε προσωπικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.

Μια πρόσφατη δημοσίευση ανέδειξε πόσα έχει κατορθώσει, τα οποία δεν είχαμε συνειδητοποιήσει. Και ίσως δίνει ακόμα ένα επιχείρημα για όσους υποστηρίζουν πω ς είναι ο GOAT. Πριν από 7 χρόνια λοιπόν, 6 κατηγορίες είχαν διαφορετικό πρώτο σκόρερ. Το 2021 και οι 6, έχουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και δεν μιλάμε για απλές κατηγορίες. Μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών, για τον πρώτο σκόρερ με τη φανέλα εθνικών ομάδων όλων εποχών, τον πρώτο σκόρερ του Champions League, των Euro, της Ρεάλ Μαδρίτης και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων. Δεν είναι καθόλου λίγο αυτό που κατάφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κριστιάνο δεν είχε ποτέ την τεχνική κατάρτιση του Λιονέλ Μέσι. Ήταν πολύ καλύτερος στην ταχύτητα και γενικότερα στο physical game. Αλλά αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει ήταν η θέληση του να γίνει No.1. Αν υπήρχε GOAT θέλησης στο ποδόσφαιρο, τότε αυτός ο τίτλος θα πήγαινε στο Κριστιάνο Ρονάλντο χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η πειθαρχία και η δουλειά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, η αποφασιστικότητα του και η εμμονή του με την βελτίωση του παιχνιδιού του, φαίνεται από μια ιστορία που διηγήθηκε ο άλλοτε συμπαίκτης του Πατρίς Εβρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυο τους μόλις είχαν τελειώσει την προπόνηση στη Manchester United. Ο Ρονάλντο όμως φαίνεται πως δεν είχε καμία όρεξη να χαλαρώσει. «Θα δώσω μια συμβουλή σε όλους, όταν ο Κριστιάνο σας καλέσει για δείπνο στο σπίτι του, απλά πείτε όχι», είχε πει ο Πατρίς Εβρά.

Μετά την προπόνηση ο Ρονάλντο του ζήτησε να πάει σπίτι του να φάνε. Ο Εβρά πήγε. Ήταν ήδη κουρασμένος. «Στο τραπέζι υπήρχε σαλάτα και σκέτο κοτόπουλο. Και νερό, όχι χυμός», θυμάται ο Εβρά. «Ξεκινήσαμε να τρώμε και εγώ σκεφτόμουν πως θα τρώγαμε μια γενναία μερίδα κρέας για κυρίως πιάτο. Αλλά δεν είχε τίποτα άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@strettynews.com

Ο Ρονάλντο τελείωσε το γεύμα του σηκώθηκε πάνω και άρχισε να παίζει με την μπάλα. Είπε στον Εβρά, «Έλα πάμε να κάνουμε πάσες με δυο επαφές». Ο Εβρά του απάντησε «Μπορώ τουλάχιστον να τελειώσω το φαγητό μου;», με τον Ρονάλντο να απαντάει, «Όχι πάμε να παίξουμε».

Αφού έκαναν τις ποδοσφαιρικές ασκήσεις, ο Ρονάλντο του είπε να πάνε να κολυμπήσουν. Ο Εβρά ξεφύσηξε και είπε από μέσα του ότι θα μπει και στο τζακούζι αλλά μετά δεν θα κάνει τίποτα άλλο. «Κριστιάνο, γιατί ήρθαμε εδώ; Έχουμε έρθει εδώ επειδή έχουμε παιχνίδι αύριο ή απλά για μεσημεριανό;».

Κλείνοντας ο Εβρά είπε πως «Γι’ αυτό λέω, αν σας καλέσει ποτέ το σπίτι του, μην πάτε. Πείτε απλά όχι, γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι μηχανή, δεν μπορεί να σταματήσει να προπονείται». Το τελευταίο είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Κι όσο κι αν μας φαίνεται αστείο ή υπερβολικό, είναι αυτή θέληση και η αποφασιστικότητα που έφερε τον Κριστιάνο στην κορυφή.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.