E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για σοβαρά αδικήματα για τις ιστοσελίδες αντιεμβολιαστών

Η εντολή που έχει στα χέρια του ο εισαγγελικός λειτουργός είναι να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς αξιόποινων πράξεων, όπως η απάτη, η απόπειρα απάτης, η διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για σοβαρά αδικήματα για τις ιστοσελίδες αντιεμβολιαστών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρών αδικημάτων ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε με υλικό τους πρώτους φακέλους που διαβιβάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ερευνά ιστοσελίδες και αναρτήσεις που αμφισβητούν την πανδημία και την αναγκαιότητα εμβολιασμού.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ξεκινά με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και ήδη ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, στο πλαίσιο ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για ανάλογα ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εντολή που έχει στα χέρια του ο εισαγγελικός λειτουργός είναι να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς αξιόποινων πράξεων, όπως η απάτη, η απόπειρα απάτης, η διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων κ.ά.

Ο εισαγγελέας καλείται να διεκπεραιώσει ταχύτατα την έρευνα και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, υπό την εποπτεία του κ. Στεφανάτου, θα διενεργήσει έρευνες με στόχο τον εντοπισμό περιστατικών από πρόσωπα ή ομάδες προσώπων που μέσω του διαδικτύου παρεμβαίνουν, συμβουλεύουν, απειλούν και αμφισβητούν επιστημονικά δεδομένα για την πανδημία και τα πρωτόκολλα ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εφόσον προκύπτουν δεδομένα και ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων, να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των υπευθύνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιασε δουλειά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: «Εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων που παραβιάζουν τη νομοθεσία»

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί πολίτες έχουν ενημερώσει την Αστυνομία για τέτοιου είδους συμπεριφορές, υποδεικνύοντας συγκεκριμένα διαδικτυακά «προφίλ» και σελίδες, που ήδη ελέγχονται. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να ελεγχθεί αν τίθενται ζητήματα διάπραξης οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων, καθώς φαίνεται πως από πρόσωπα που έχουν τεθεί υπό διερεύνηση ζητούνται χρηματικές καταβολές για νομικές ή άλλες υπηρεσίες από όσους επιθυμούν να παρακάμψουν τους κανόνες για την πανδημία.

Η έρευνα της αρμόδιας Διεύθυνσης της Αστυνομίας ξεκίνησε ύστερα από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ πριν από λίγες ημέρες, με εγκύκλιο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, αναφερόμενος σε συμπεριφορές και ενέργειες αντιεμβολιαστών, «οι οποίες εκφεύγουν της νομιμότητας, στρεφόμενες σε βάρος της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου», ζήτησε να διερευνάται εάν διαπράττονται αδικήματα όπως αυτά της απείθειας, διέγερσης σε ανυπακοή, πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος, παράνομης βίας και απάτης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Χτες

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Χτες

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Χτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Χτες

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Χτες

Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Χτες

Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Χτες

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Χτες

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Χτες

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.