E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Δείτε live την πορεία της

Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Δείτε live την πορεία της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/10/2021 | 14:43

Ένα βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει τη χώρα μας από τα δυτικά θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας από τη νύχτα της Τετάρτης 13/10 προς την Πέμπτη 14/10.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

- Χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

- Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης 14/10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή 15/10 στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές.

- Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Σημειώνεται πως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει ενημερώσει για την κακοκαιρία «Μπάλλος» με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων που εξέδωσε, χθες, Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Στην Αττική, σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ, λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στην περιοχή του Καστελλόριζου πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Συστάσεις της ΓΓΠΠ ενόψει της κακοκαιρίας

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της νέας κακοκαιρίας που προβλέπεται από την Πέμπτη.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 34
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.