E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε σχέση κάνουμε λιγότερο σeξ – Και άλλες 5 αλήθειες για τη σeξουαλική μας ζωή

Μειώνεται η συχνότητα των εpωτικών επαφών για όσους είναι σε μια συντροφική σχέση, αλλά από την άλλη η εγγύτητα φέρνει καλύτερο σeξ. Δείτε τι αποκαλύπτουν οι έρευνες για την εpωτική μας συμπεριφορά

Σε σχέση κάνουμε λιγότερο σeξ – Και άλλες 5 αλήθειες για τη σeξουαλική μας ζωή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/10/2021 | 21:13

Η σeξουαλική επαφή είναι ταυτισμένη με την ύπαρξή μας και, δεδομένης της μακράς πορείας του ανθρώπινου είδους, θα έλεγε κανείς πως όλα τα θέματα γύρω από το σeξ θα έχουν εξαντληθεί. Φαίνεται όμως ότι ακόμα μαθαίνουμε καινούργια πράγματα.

Την περασμένη χρονιά δημοσιεύθηκε πλήθος ερευνών που έφερε στην επιφάνεια ανεξερεύνητες πτυχές αυτής της ανθρώπινης δραστηριότητας. Διαβάστε τα έξι πιο σημαντικά θέματα που ανακαλύψαμε την προηγούμενη χρονιά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Οι γυναίκες δυσκολεύονται ακόμα να εκφραστούν στο κρεβάτι

Έρευνα του 2019, δημοσιευμένη στο Archives of Sexual Behavior, ανέδειξε τη μεγάλη δυσκολία των γυναικών μιλήσουν ανοιχτά για τις επιθυμίες τους κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής πράξης: 55% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως, παρά την επιθυμία τους να επικοινωνήσουν στον σύντροφό τους τι τις διεγείρει και πώς ευχαριστιούνται την εpωτική πράξη, αποφάσισαν να σιωπήσουν. Μία στις πέντε γυναίκες δεν αισθάνονταν καθόλου άνετα να εκφράσουν τις επιθυμίες τους και μία στις δέκα δεν είχε νιώσει ποτέ πως ο εpωτικός της παρτενέρ είχε ενδιαφερθεί για τις επιθυμίες της.

2. Καλύτερο σeξ για τις γυναίκες στο άκουσμα της λέξης «κλειτορίδα»

Ο ερεθισμός της κλειτορίδας δεν είναι ο μόνος τρόπος για τη σeξουαλική απόλαυση, είναι όμως ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Η παραπάνω έρευνα αποκάλυψε ακόμη πως οι γυναίκες που άκουγαν ανοιχτά τη λέξη «κλειτορίδα» από τους συντρόφους τους, δήλωσαν πιο ικανοποιημένες εpωτικά και είχαν λιγότερες πιθανότητες να προσποιηθούν οpγασμό. Η οικειότητα που εξασφαλίζεται έτσι, ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη και αμοιβαία απόλαυση, κατά τους ειδικούς.

3. Δεν είναι όλοι οι οpγασμοί καλοί

Ο οpγασμός δεν σημαίνει απαραιτήτως επιτυχία στο σeξ ούτε εγγυάται την απόλαυση. Σε άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior, το 55% των εpωτηθέντων απάντησε πως τουλάχιστον μία φορά έχει βιώσει «κακό οpγασμό», για περιπτώσεις που υπήρξε σωματικός πόνος κατά την κορύφωση ή ο οpγασμός δεν ήταν εξίσου καλός όσο παλαιότεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Οι άνθρωποι σε σχέση κάνουν λιγότερο σeξ

Οι επιστήμονες το αποκαλούν σeξουαλική ύφεση και παρατηρείται κυρίως σε έγγαμες σχέσεις ή ζευγάρια που συμβιώνουν. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ, το 2001 το 38% των γυναικών και το 30% των ανδρών σε επίσημες σχέσεις δεν είχαν κάποια σeξουαλική επαφή τον τελευταίο μήνα. Το 2012, ο αριθμός αυξήθηκε σε 51% και 66% αντίστοιχα. Ακόμα και στα σeξουαλικώς ενεργά ζευγάρια ωστόσο, η μειωμένη σeξουαλική πράξη ήταν εμφανής: 48% των γυναικών και 50% των ανδρών σε επίσημες μονογαμικές σχέσεις έκαναν σeξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

5. Αφοσίωση και καλύτερο σeξ πάμε μαζί

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex and Marital Therapy, τα ζευγάρια που είχαν ικανοποιητική σeξουαλική ζωή, την μία εβδομάδα την ακόλουθη εβδομάδα ένιωθαν μεγαλύτερη δέσμευση και αφοσίωση. Παρομοίως, μία εβδομάδα έντονης αφοσίωσης συνοδευόταν από μία επόμενη με καλό σeξ. Με άλλα λόγια το καλό σeξ φέρνει εγγύτητα και αυτή με τη σειρά της οδηγεί σε περισσότερο σeξ.

6. Μειώνεται το σeξ με το πέρασμα του χρόνου

Πάνω από το μισό των ανθρώπων μέσης ηλικίας 55 έως 74 ετών, δηλώνουν ανικανοποίητοι από τη σeξουαλική τους ζωή και όχι γιατί μειώθηκε η εpωτική τους επιθυμία, σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στο PLOS ONE. Άλλη έρευνα στο Menopause, επικεντρωμένη στις γυναίκες, αποκάλυψε πως το 78% των 4.000 γυναικών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δήλωσαν σeξουαλικά αδρανείς λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας ή στυτικής δυσλειτουργίας του συντρόφου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Σήμερα

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τα πέταξε όλα στην παραλία

Σήμερα

«Το καλύτερο στις διακοπές μου ήταν ότι ήμουν γυμνή στο νερό»

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Σήμερα

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Σήμερα

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

Οι γονείς παρέδωσαν τα παιδιά τους στην αστυνομία αφού... λήστεψαν τράπεζα!

Σήμερα

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν κάποιος άλλος εμπλέκεται στην περίεργη ληστεία

Τουρίστες έπαιξαν μπουνιές σε υψόμετρο 4.680 μέτρων για μια selfie

Χτες

Προσπαθούσαν να φτάσουν στην άκρη πλατώματος για να έχουν το καλύτερο δυνατό φόντο για τη selfie τους

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.