E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από τα λύματα: Αύξηση σε 10 από τις 12 περιοχές

145% πάνω στην Θεσσαλονίκη σε διάστημα ενός μήνα

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από τα λύματα: Αύξηση σε 10 από τις 12 περιοχές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/10/2021 | 18:12

Τα δείγματα λήφθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων.

Όπως αποκαλύπτεται, την εβδομάδα 18 έως 24 Οκτωβρίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές μεταβολές, σε σχέση με την εβδομάδα 11 έως 17 Οκτωβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των δέκα από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +33% στη Θεσσαλονίκη έως +247% στον Άγιο Νικόλαο, ενώ οριακές αυξήσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής (+11%) και στο Βόλο (+14%).

Οριακές μειώσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-18%) και στα Ιωάννινα (-27%).

Πιο αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Περιφέρεια Αττικής το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα παρουσίασε οριακή αύξηση, με στατιστικά μη σημαντική μεταβολή (+11%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

Στην Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+33%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το ιικό φορτίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσίασε συνεχή άνοδο, με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται σε +145%.

Την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα παρουσίασε αύξηση (+60%) σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο παρουσίασε οριακή αύξηση (+14%) σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

Την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, στο Ηράκλειο, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης παρουσίασε σημαντική αύξηση (+109%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη σταδιακή αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου, που είχε παρατηρηθεί στα αστικά λύματα της πόλης του Ηρακλείου, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.

Στα Χανιά την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+200%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη συνεχόμενη αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου, που είχε παρατηρηθεί στα αστικά λύματα της πόλης των Χανίων, από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Ρέθυμνο, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+118%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη συνεχόμενη μείωση του ιικού φορτίου, που είχε παρατηρηθεί στα αστικά λύματα της πόλης του Ρεθύμνου, από τα τέλη του μηνός Αυγούστου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα.

Στον Άγιο Νικόλαο, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+247%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη μείωση που είχε παρατηρηθεί στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης του Αγίου Νικολάου από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.

Στην Πάτρα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης παρουσίασε σημαντική αύξηση (+139%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

Στην Ξάνθη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-18%) σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

Στην Αλεξανδρούπολη, παρατηρήθηκε αύξηση (+35%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

Τέλος, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-27%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλέξης Γεωργούλης: Θα είναι ξανά υποψήφιος Ευρωβουλευτής ‑ Με ποιο κόμμα

Σήμερα

Ο Αλέξης Γεωργούλης εκλεγμένο ευρωβουλευτής, θα διεκδικήσει μία νέα θητεία στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Κασσελάκης: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη» στο στρατό, να λέγεται «Κούλης»

Σήμερα

Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που θέλει να αποκαλείται η «διάσημη Καλλιόπη» στο στρατό.

Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή στα σχολεία

Σήμερα

Τι αλλάζει με τις απουσίες των μαθητών

Αϊτή: Χάος στη χώρα που θυμίζει πλέον «Mad Max»

Σήμερα

Εικόνες αποκάλυψης στους δρόμους

Εργασιακό bullying σε 60χρονη: Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί ‑ Ο λόγος

Σήμερα

Η υπόθεση του εργασιακού bullying βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Βίντεο με την φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ της Ερυθράς Θάλασσας

Χτες

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία

Πένθος στο Λασίθι – Απαρηγόρητη η οικογένεια του 33χρονου Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του

Χτες

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο νέο

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.