E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτό είναι το ζώδιο που εμβολιάζεται περισσότερο σύμφωνα με την επιστήμη

Και μάλιστα, από Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Αυτό είναι το ζώδιο που εμβολιάζεται περισσότερο σύμφωνα με την επιστήμη
Φωτογραφία από τον χρήστη Nataliya Vaitkevich στο Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Συναρπαστικά νέα για τους ανθρώπους που πιστεύουν αρκετά στην επιστήμη για να θέλουν τον μαζικό εμβολιασμό, αλλά όχι αρκετά για να πιστεύουν ότι ισχύουν τα ωροσκόπια: Το τμήμα υγείας της κομητείας Salt Lake της Γιούτα λέει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στα ποσοστά εμβολιασμού ανάλογα με το ζώδιό σας.

Τουλάχιστον, αυτό διαπίστωσαν οι επιστήμονες όταν ανέλυσαν ανώνυμα δεδομένα για 1,2 εκατομμύρια άτομα, παρέχοντας έναν πίνακα με τα λιγότερα και τα περισσότερα εμβολιασμένα ζώδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

via GIPHY

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Λέοντες – βάση χαρακτηριστικών οι πιο συμπονετικοί – ήταν και οι πιο εμβολιασμένοι, σε ποσοστό 70%, ακολουθούμενοι από τους ανθρώπους με το ζώδιο του Υδροχόου (67%). Οι Σκορπιοί (το πιο κακό ζώδιο, ξεκάθαρα) ήρθαν τελευταίοι – μόνο το 46% ήταν εμβολιασμένοι, με τους Παρθένους (50%) να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

via GIPHY

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους αυτή η μελέτη μπορεί να πει λιγότερα για τη γενναιόδωρη φύση των Λεόντων και περισσότερα για τη σημασία των ομοιόμορφων διανομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής δεδομένων στην Guardian US, Alvin Chang, το αναλύει: «Για να καταλάβουμε ποιο ποσοστό των ανθρώπων κάθε ζωδίου είναι εμβολιασμένο, η κομητεία έπρεπε να βρει δύο αριθμούς: 1) Πόσα άτομα από κάθε ζώδιο έχουν εμβολιαστεί, κάτι που το έκανε χρησιμοποιώντας ανώνυμα κρατικά δεδομένα, που πιθανότατα είναι αρκετά ακριβή και 2) πόσα άτομα από το κάθε ζώδιο ζουν στην κομητεία συνολικά. Αυτό, το υπολόγισαν εξετάζοντας την πανεθνική κατανομή των ζωδίων, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Στη συνέχεια υπέθεσαν ότι η κομητεία τους θα είχε παρόμοια κατανομή. Αλλά η κατανομή του πότε γεννιούνται οι άνθρωποι μπορεί να διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία και ακόμη περισσότερο από κομητεία σε κομητεία».

via GIPHY

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά γίνονται πιο ξεκάθαρα αφού κοιτάξουμε μια άλλη κατηγορία στοιχείων,  που δείχνουν πόσο κοινό είναι κάθε ζώδιο στην Αμερική.

Αυτή η κατηγορία είναι σχεδόν ακριβώς αντίστροφη του εμβολιασμού. Έτσι, ενώ οι Σκορπιοί ήρθαν τελευταίοι στον πίνακα του Salt Lake για εμβολιασμό, είναι επίσης το πιο συχνά αντιπροσωπευόμενο ζώδιο στον πληθυσμό των ΗΠΑ (στους Αμερικανούς αρέσει να αναπαράγονται κατά την περίοδο των διακοπών, φαίνεται). Το αντίθετο ίσχυε για τους Λέοντες και τους Υδροχόους – τα λιγότερο κοινά ζώδια στον πληθυσμό των ΗΠΑ, αλλά τα υψηλότερα στον πίνακα των εμβολιασμών.

«Είναι πιθανό η κατανομή των ζωδίων της κομητείας Salt Lake να είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είναι σε εθνικό επίπεδο», λέει ο Alvin. «Γι’ αυτό πιθανώς οι Λέοντες – ένα από τα λιγότερο κοινά ζώδια – έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Η κομητεία πιθανώς υπομετρά τον αριθμό των Λέων εκεί».

Η αστρολογία δεν είναι «επιστήμη»

via GIPHY

Όταν η Guardian μίλησε με ειδικούς της υγείας του Σολτ Λέικ Σίτι, ήταν ειλικρινείς σχετικά με τα όρια της έρευνάς τους.

«Προφανώς και η έρευνα δεν είναι εντελώς επιστημονική γιατί μιλάμε για αστρολογία», είπε ο Nicolas Rupp, εκπρόσωπος του τμήματος υγείας του Σολτ Λέικ, προς απογοήτευση των απανταχού θαυμαστών του ωροσκοπίου.

«Κάναμε τα μαθηματικά πολύ γρήγορα», όπως είπε ο ίδιος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ιδέα για τη μελέτη προέκυψε αφού κάποιος από το τμήμα πληροφορικής αστειεύτηκε σχετικά με την ανάλυση των ποσοστών εμβολιασμού ανά ζώδιο.

«Σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να συνεχίσουμε τη συζήτηση γύρω από τον εμβολιασμό, όταν υπάρχει τόσο μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να το ακούει. Οπότε είπαμε να βάλουμε μια νέα χροιά σε αυτό».

Ο Rupp, που δεν ήξερε πολλά για τα ζώδια πριν από αυτήν την έρευνα, είπε ότι το Twitter σίγουρα είχε κάνει τους ανθρώπους να μιλήσουν.

«Ακούω ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Σκορπιοί βρίσκονται στον πάτο επειδή τείνουν να είναι δύσπιστοι. Τείνουν να είναι πολύ κλειστοί», είπε, προσθέτοντας: «Μαθαίνω τα πάντα για την αστρολογία και είναι πραγματικά διασκεδαστικό».

Επίσης, είχε και αρνητικά σχόλια, καθώς μερικοί σκληροπυρηνικοί θαυμαστές του ωροσκοπίου τον επικρίνουν επειδή αναλύει δεδομένα με ζώδια του Ήλιου αντί για ζώδια της Σελήνης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Λέοντες και να τους συγχαρώ που ήταν στην κορυφή· πάντα ήξεραν ότι ανήκαν εκεί. Τους αξίζει να είναι εκεί και το αποδεικνύουν», είπε ο ερευνητής. «Αλλά επίσης δεν θέλω οι Λέοντες να επαναπαυτούν στις δάφνες τους: το 70% δεν είναι 100%.

«Στους Σκορπιούς, θέλω πραγματικά να πω ότι το κλειδί για να έχουν τον έλεγχο και να συνεχίσουν την κυριαρχία τους στην πιο σκοτεινή πλευρά του ζωδιακού κύκλου, είναι να μπορούν να είναι έξω και να ασκούν επιρροή. Και ο εμβολιασμός είναι το κλειδί για αυτήν την επιρροή», είπε.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μνημείο στην Αθήνα που όλοι ξεχνούν να επισκεφτούν

Πριν 8 ώρες

Κι όμως, περνάμε καθημερινά από εκεί!

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Πριν 8 ώρες

Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Σε αυτά τα εστιατόρια θα φας την καλύτερη deep dish pizza της Αθήνας

Πριν 8 ώρες

Για σένα που θέλεις να δοκιμάσεις την deep dish pizza καλό είναι να ξέρεις και που θα βρεις την καλύτερη!

Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο

Πριν 8 ώρες

Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου

Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις

Χτες

Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!

Τι είναι το Σύνδρομο του Βαμπίρ

Χτες

Τα βαμπίρ είναι αληθινά ...κάποιες φορές!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Χτες

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου

Προχτές

Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στα δόντια

Προχτές

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Προχτές

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

par: 25
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.