E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς να διώξετε τα έντομα από το σπίτι σας

Πώς να διώξετε τα έντομα από το σπίτι σας

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Τα έντομα αγαπούν το σπίτι για τους ίδιους βασικούς λόγους που το αγαπάτε κι εσείς. Θέλουν τροφή, νερό και καταφύγιο. Τα έντομα που συνήθως βρίσκονται σε σπίτια περιλαμβάνουν μυρμήγκια, κατσαρίδες, ψαλίδες, μύγες, σαρανταποδαρούσες, ασημόψαρα και αράχνες. Αν στο σπίτι υπάρχουν κατοικίδια ζώα, τότε ενδέχεται να υπάρξουν και ψύλλοι και τσιμπούρια.

Μικρά κενά γύρω και κυρίως κάτω από την εξώπορτα και σχισμές στις σήτες των παραθύρων είναι σημάδια που καλωσορίζουν (!) τα έντομα στο σπίτι σας. Παρόλο που φαίνεται σχεδόν αδύνατο να διώχνετε τα έντομα συνεχώς, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να τα αποτρέψετε.

  1. Σφραγίστε ρωγμές και ανοίγματα

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα παράθυρα και τις πόρτες σας. Αν δείτε ρωγμές, τρύπες ή άλλα ανοίγματα, σφραγίστε τα ή επιδιορθώστε τα. Προσθέστε καινούργιες ταινίες και αεροστόπ στην πόρτα σας για να κρατήσετε μακριά όχι μόνο τα κρύα ρεύματα αλλά και τα ενοχλητικά έντομα.

  1. Καθαρίστε την κουζίνα

Στα έντομα αρέσουν διάφορα τρόφιμα, όπως το αλεύρι, τα δημητριακά, τα μπισκότα, τα κράκερ, τα ζυμαρικά, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, το ποπ κορν και τα μπαχαρικά. Βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμά σας φυλάσσονται σε καλά σφραγισμένα δοχεία και αγοράστε μικρές συσκευασίες που μπορούν να καταναλωθούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Διατηρείτε τους πάγκους και τα πατώματά σας καθαρά και χωρίς ψίχουλα τροφίμων.

  1. Στεγνώστε τις υγρές περιοχές

Τα έντομα δεν αναζητούν μόνο τροφή, αλλά και νερό. Και ορισμένα έντομα που εισβάλλουν στο σπίτι, όπως το ασημόψαρο και οι σαρανταποδαρούσες, προτιμούν να συχνάζουν σε υγρούς χώρους. Επισκευάστε τυχόν βρύσες, αποχετεύσεις ή σωλήνες με διαρροές. Βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό, το πλυντήριο ρούχων και το στεγνωτήριο λειτουργούν σωστά. Σε περιοχές του σπιτιού σας που είναι πάντα υγρές, όπως το υπόγειο, χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα. Επίσης, ελέγχετε ανά διαστήματα τη σοφίτα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει σημάδια υγρασίας.

  1. Καθαρίζετε και σκουπίζετε τακτικά

Η καθαριότητα βοηθάει στο να κρατήσετε μακριά τα έντομα, ειδικά στην κουζίνα όπου μπορεί να πέφτουν ψίχουλα φαγητού. Αδειάζετε τακτικά τους κάδους απορριμμάτων και βάζετε ηλεκτρική σκούπα κάθε εβδομάδα. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις του νεροχύτη της κουζίνας και της μπανιέρας. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό αποχέτευσης σε τακτική βάση για να μην αφήσετε τα έντομα που ζουν εκεί να γίνουν πρόβλημα. Αποφύγετε τις στοίβες περιοδικών, εφημερίδων και κουτιών, αφού οι κατσαρίδες λατρεύουν να συχνάζουν εκεί.

  1. Διατηρήστε το εξωτερικό μέρος χωρίς σκουπίδια

Οι στοίβες καυσόξυλων, οι κάδοι κομποστοποίησης και τα απορρίμματα στην αυλή αποτελούν καλές κρυψώνες για τα έντομα σε εσωτερικούς χώρους. Βεβαιωθείτε ότι αυτά τα μέρη δε βρίσκονται κοντά στο σπίτι. Προτού φέρετε καυσόξυλα, ελέγξτε τα για έντομα. Μεριμνήστε για τις περιοχές με στάσιμα νερά στην αυλή σας, γιατί μπορεί να αποτελούν περιοχές αναπαραγωγής κουνουπιών. Διατηρήστε τα παρτέρια χωρίς ζιζάνια και κλαδέψτε τα φυτά σας.

  1. Καλέστε μια υπηρεσία απεντόμωσης

Για να μη γίνουν τα μικρά προβλήματα μεγάλα, ελέγξτε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, καλώντας μια εξειδικευμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών απολύμανσης και απεντόμωσης. Οι εταιρείες αυτές διαθέτουν πλήρεις σειρές προϊόντων καταπολέμησης εντόμων για τον έλεγχο των εντόμων σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων δολωμάτων, αερολυμάτων και άλλων έτοιμων προς χρήση προϊόντων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Σήμερα

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις

Σήμερα

Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Σήμερα

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου

Χτες

Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Χτες

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Τροφές που καταστρέφουν το έντερο και που οι διαιτολόγοι συνιστούν να κόψετε αμέσως

Προχτές

Eάν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά έως το καλοκαίρι

Αυτό το τραγούδι αντιπροσωπεύει το κάθε ζώδιο

Προχτές

Ποιο είναι το δικό σου;

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.