E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συμβουλές συντήρησης κλιματιστικού για αύξηση απόδοσης

Συμβουλές συντήρησης κλιματιστικού για αύξηση απόδοσης

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Η αποτελεσματική λειτουργία του κλιματιστικού σας δεν είναι μόνο θέμα άνεσης, αλλά ενδέχεται να είναι και θέμα υγείας και ασφάλειας.

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί να φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η υψηλή εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να αυξήσει επίσης τις εσωτερικές θερμοκρασίες.

Ο κλιματισμός συμβάλλει επίσης στον έλεγχο της υγρασίας ο έλεγχος της υγρασίας συμβάλλει στην πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας ο περιορισμός της ανάπτυξης μούχλας συμβάλει στην προστασία της υγείας του αναπνευστικού σας συστήματος.

Ακολουθούν πέντε συμβουλές συντήρησης του κλιματιστικού που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε ή να διατηρήσετε την απόδοση της μονάδας σας.

  1. Αλλάξτε τα φίλτρα αέρα

Το σύστημα του κλιματιστικού σας είναι εξοπλισμένο με φίλτρα αέρα για να μαζεύει τη σκόνη, τις τρίχες κατοικίδιων ζώων και άλλους ρύπους. Αυτά τα φίλτρα εμποδίζουν αυτούς τους ρύπους να παρεμβαίνουν στη λειτουργία του συστήματός σας.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα φίλτρα λερώνονται ή φράζουν. Ένα βρόμικο φίλτρο αέρα μπορεί συχνά να δημιουργήσει πάγο στη μονάδα κλιματισμού σας, ο οποίος ζορίζει τη μονάδα περισσότερο από όσο χρειάζεται. Η αλλαγή των φίλτρων μία φορά τον μήνα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτού του προβλήματος.

  1. Απομακρύνετε τα φυτά και τους θάμνους

Για να λειτουργεί σωστά, η μονάδα κλιματισμού σας χρειάζεται αέρα που ρέει ελεύθερα. Καθώς οι θάμνοι, τα φυτά στα παρτέρια, το γρασίδι ή τα ζιζάνια μεγαλώνουν γύρω από τη μονάδα, εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Αυτό επίσης ζορίζει τη μονάδα περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Δώστε προσοχή που θα γίνει η εγκατάσταση του κλιματιστικού και απομακρύνετε κάθε φυτό που φυτρώνει κοντά στη μονάδα. Έτσι, θα διασφαλίσετε ότι η μονάδα σας θα λαμβάνει αρκετό αέρα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η απόδοσή της.

  1. Ελέγξτε τη γραμμή αποστράγγισης

Η μονάδα κλιματισμού σας πρέπει να αποστραγγίζει την υπερβολική υγρασία από τον συμπυκνωτή. Αυτή η γραμμή αποστράγγισης μπορεί να φράξει από την ανάπτυξη φυκιών.

Κατά καιρούς, συντηρείτε προληπτικά το κλιματιστικό σας ξεπλένοντας τη γραμμή με λίγη χλωρίνη – ένα φλιτζάνι συνήθως αρκεί.

Εάν τα φύκια ή η μούχλα έχουν φράξει ως επί το πλείστον τη γραμμή, μπορείτε να τα απομακρύνεται με μια απλή ηλεκτρική σκούπα υγρού/στεγνού τύπου.

  1. Αποκτήστε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη

Πολλοί άνθρωποι έχουν το κλιματιστικό τους αναμμένο όλη την ημέρα, ψύχοντας ένα άδειο σπίτι ή διαμέρισμα. Άλλοι απλώς ξεχνούν να ρυθμίσουν τον θερμοστάτη καθώς φεύγουν από το σπίτι. Αυτές οι ενέργειες μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μονάδας κλιματισμού και σας κοστίζουν χρήματα.

Ο προγραμματιζόμενος θερμοστάτης αφαιρεί το ανθρώπινο στοιχείο: Απλώς, προγραμματίζετε τον θερμοστάτη στις θερμοκρασίες που θέλετε για διαφορετικές ώρες της ημέρας και έτσι εξοικονομείτε χρήματα και παρατείνετε την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μονάδας σας.

  1. Προγραμματίστε επαγγελματικές συντηρήσεις

Πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να δείτε μπορεί να πάνε στραβά σε μια μονάδα κλιματισμού. Ένας επαγγελματίας τεχνικός ή ένα εξειδικευμένο συνεργείο συντήρησης κλιματιστικού μπορεί να ελέγξει πράγματα, όπως:

  • τα ηλεκτρικά εξαρτήματα
  • τα μηχανικά εξαρτήματα
  • τα επίπεδα ψυκτικού υγρού
  • την ακεραιότητα αγωγών.

Καλώντας, λοιπόν, έναν επαγγελματία μία ή δύο φορές τον χρόνο διασφαλίζετε ότι το κλιματιστικό σας θα παραμείνει αποδοτικό για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.