E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Συγκλονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας ‑ Φώναζα έλεος θα τον σκοτώσετε

«Ο νεαρός είχε ορθάνοιχτα τα μάτια του και ήταν καρφωμένα στα δικά μου και τα χείλη του τρεμόπαιζαν»

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Συγκλονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας ‑ Φώναζα έλεος θα τον σκοτώσετε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/11/2021 | 16:28

«Ήταν κατατρομαγμένος, πανικοβλημένος και προσπαθούσε να βγει». Αυτή την εικόνα έδωσε για τον Ζακ Κωστόπουλο, καταθέτοντας στο δικαστήριο συνταξιούχος αστυνομικός, η οποία υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης σε βάρος του στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Η γυναίκα ήταν κατηγορηματική πως ο άτυχος ακτιβιστής δεν κρατούσε μαχαίρι ενώ αναφερόμενος στους κατηγορούμενους είπε πως της έδωσαν την εντύπωση «ότι τον σκότωσαν στο ξύλο». «Και πολύ πιο γρήγορα θα μπορούσε να είχε φύγει από τη ζωή. Ήταν πολύ δυνατά τα χτυπήματα. Τους φώναζα “θα τον σκοτώσετε και επέμεναν έξαλλοι”. Αισθανόμουν ότι τον χτυπούσαν με τέτοιο τρόπο για να τον τιμωρήσουν. Ήταν η οργή…» είπε συγκλονισμένη ακόμη από την εικόνα του νεαρού να ψυχορραγεί στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο νεαρός είχε ορθάνοιχτα τα μάτια του και ήταν καρφωμένα στα δικά μου και τα χείλη του τρεμόπαιζαν»

«Είδα έναν κύριο να πετάει κάτι πάνω στη βιτρίνα, μάλλον πέτρα, 3-4 φορές. Θεώρησα ότι κάποιον ήθελε να βρει με αυτή. Είδα τη βιτρίνα θρυμματισμένη και έναν νεαρό στην προθήκη να προσπαθεί να βγει. Ήταν κατατρομαγμένος, πανικοβλημένος και προσπαθούσε να βγει. Ο ίδιος κύριος και ένας άλλος κλωτσώντας τον τόσο δυνατά που το κεφάλι του τιναζότανε και πήγαινε πίσω.

Φώναζα «έλεος, θα τον σκοτώσετε! Σταματήστε!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πλησίασα σε απόσταση δύο μέτρων. Είδα τον πρώτο κύριο να ρίχνει μια κλωτσιά και πέφτει ένα μεγάλο κομμάτι τζάμι στο κεφάλι του νεαρού ο οποίος έπιασε το λαιμό του.

Φώναζα “καρατομήθηκε!”.

Εγώ ούρλιαζα και έκλεισα τα μάτια. Όταν τα άνοιξα, είδα το νεαρό στο πεζοδρόμιο και αυτοί έξαλλοι έβριζαν και τον χτυπούσαν. Φώναζα εγώ. Μπροστά από εμένα ένας κύριος προσπαθούσε να τους απωθήσει και εγώ ήμουν από πίσω του.». «Δεν θα το ξεχάσω…. Ο νεαρός είχε ορθάνοιχτα τα μάτια του και ήταν καρφωμένα στα δικά μου και τα χείλη του τρεμόπαιζαν. Δεν μπορούσα να συνέλθω για μήνες. Σαν να ήθελε κάτι να μου πει. «Βοήθεια» ίσως; Ήταν παρά πολύ κοντά μου. Ακόμα τον θυμάμαι. Το πρόσωπο του… δεν μπορώ… τίποτα άλλο…» είπε κλαίγοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνταξιούχος αστυνομικός δέχτηκε «βροχή ερωτήσεων» από την υπεράσπιση αλλά ήταν κατηγορηματική ότι δεν είδε τον Ζακ Κωστόπουλο να κρατά μαχαίρι.

«Δεν είδα μαχαίρι. Τα χέρια ήταν… καταματωμένος παντού… στο κεφάλι του. Παντού αίματα. Και την ώρα που έπεσε το μεγάλο κομμάτι από τη τζαμαρία…. Και συνέχιζαν να τον κλωτσούσαν… Δεν είχε μαχαίρι με τίποτα. Τα χέρια του ήταν πάνω στα τζάμια. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι κρατούσε μαχαίρι. Δεν είδα εγώ κανένα μαχαίρι» τόνισε.

Η μάρτυρας δεν μπόρεσε να πει με βεβαιότητα ποιος από τους κατηγορούμενους χτυπούσε περισσότερο τον 33χρονο. «Πέφτανε συνεχώς κλωτσιές. Έμεινα εκεί γιατί ήθελα να τον προστατεύσω. Τον αισθανόμουν ανυπεράσπιστο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ακόμα και όταν ήταν ξαπλωμένος τον χτυπούσαν προκαλώντας την αντίδραση της υπεράσπισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπεράσπιση: Όταν σας είπαν ότι ένας ληστής πήγε σε κοσμηματοπωλείο και εγκλωβίστηκε, νιώσατε ότι υπήρχε κίνδυνος;

Μάρτυρας: Κινδύνευε το παιδί που ήταν στο πάτωμα

Νωρίτερα, ο Σωκράτης Τσαντίρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου ακτιβιστή, προσδιόρισε τα θανατηφόρα χτυπήματα στα τραύματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι. «Αυτοί που συμμετείχαν στις κακώσεις της κεφαλής, κάποια από αυτά τα χτυπήματα είναι υπεύθυνα για το θάνατο», ανέφερε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως τα πιο σοβαρά τραύματα που συνέβαλαν στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου ήταν τα βαριά θλαστικά.

Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας ανέφερε πως συμφωνεί με τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο ίδιος διέκρινε μία τραυματική αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω των χτυπημάτων. «Θεωρώ ότι τα λακτίσματα ήταν ισχυρά, και αν δεν είχε σταματήσει η καρδιά του και πάλι δεν θα μπορούσε να πάει σπίτι του, γιατί είχε χτυπήματα στον εγκέφαλο» υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι προκλήθηκε τραυματική εγκεφαλική βλάβη από τα χτυπήματα. «Ήταν μικρή δεν μπορούσε να είναι αιτία θανάτου ακόμα, αλλά θα μπορούσε να εξελιχθεί» εξήγησε.

«Δεν μας σέβονται καθόλου! Ντροπή!»

Οι τόνοι ανέβηκαν στην δικαστική αίθουσα όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων αστυνομικών εξετάζοντας μάρτυρα αστυνομικό εμφάνισαν ένα κομμάτι γυαλί που προσομοίαζε σε μέγεθος με εκείνο που κρατούσε ο 33χρονος ακτιβιστής μετά την επίθεση που δέχθηκε. «Απ’ όλα τα ματωμένα τζάμια αυτό βρήκατε να φέρετε; Δεν είναι το αληθινό αυτό. Δεν μας σέβονται καθόλου! Ντροπή!» φώναξε η Ελένη Κωστοπούλου, ενώ μαζί με τον πατέρα του 33χρονου και τον αδελφό του, βγήκαν έξω από τη δικαστική αίθουσα. «Και εγώ μάνα είμαι και σέβομαι» ήταν η απάντηση της συνηγόρου υπεράσπισης την ώρα που ο μάρτυρας αστυνομικός κατέθετε πως οι ενέργειες των συναδέλφων του ήταν «απολύτως απαραίτητες» για να «θέσουν σε περιορισμό» το Ζακ Κωστόπουλο.

«Πιστεύω ότι η βία που ασκήθηκε ήταν ανάλογη της αντίστασης. Έπρεπε να ακινητοποιηθεί, να αφοπλιστεί και να χειροπεδηθεί.

Δε γνωρίζω αν υπήρχε ηπιότερος τρόπος, δεν ήμουν εκεί, για να γνωρίζω τα πλήρη γεγονότα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η on‑off σχέση αυτού του ζευγαριού που απασχόλησε πολύ τα tabloids

Πριν λίγο

Ένα από τα πιο cute ζευγάρια του Hollywood που χώριζαν και τα ξαναέβρισκαν συνεχώς!

Αυτή ήταν η τελευταία τους φωτογραφία ως ζευγάρι, αφού χώρισαν λίγο μετά

Πριν λίγο

Ο Christopher Lakkees και η Jessica Alba έχουν παρόλ`αυτά μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλο

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Χτες

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Χτες

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Χτες

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Χτες

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.