E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καπραβέλος: Lockdown των ανεμβολίαστων από παντού

Τα μέτρα που προτείνει

Καπραβέλος: Lockdown των ανεμβολίαστων από παντού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/11/2021 | 09:24

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου μίλησε ο διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Τρίτης, η αναζωπύρωση της πανδημίας είναι μπροστά μας υπογραμμίζοντας επιπλέον πως ο κορωνοϊός «τσάκισε» το σύστημα υγείας και πρότεινε μέτρα προς εφαρμογή ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία. Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία και να αποσυμφορηθεί η πίεση στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρότεινε αυτά να είναι το πρόωρο κλείσιμο των σχολείων, γήπεδα χωρίς θεατές, επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και τέλος lockdown των ανεμβολίαστων από παντού.

Τα μέτρα που πρότεινε:

«Τα σχολεία θα μπορούσαν να κλείσουν σαν χειμερινές διακοπές. Έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει από σήμερα για να σταματήσει η διασπορά του ιού. Δεύτερον, τα γήπεδα χωρίς θεατές. Δεν μπορεί το νοσοκομείο αν έχει γονατίσει και οι άλλοι να μαζεύονται χωρίς ίχνος ντροπής στα γήπεδα και σε συνωστισμούς, οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι, και να διασπείρουν τον ιό. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος και μερικοί που ήρθαν τραυματίες στο νοσοκομείο μας, όλοι ήταν ανεμβολίαστοι. Τρίτον, υπάρχουν εκκλησίες υποδειγματικές, πραγματικά, όμως πρέπει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις εκκλησίες», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τέταρτον, είμαστε η κατηγορία των εργαζομένων που εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού χωρίς να υπάρχουν νομικά προβλήματα. Επέκταση υποχρεωτικών εμβολιασμών στο δημόσιο, στην εστίαση, στα σώματα ασφαλείας. Να επεκταθεί, να αυξηθεί το τείχος ανοσίας. Πέμπτον, μάσκες παντού. Να σταματήσει η θεωρία των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Κολλάνε και μολύνονται και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι. Μάσκες παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Μέχρι να πέσει η πίεση στο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει. Και τελευταίο, λοικνταουν ανεμβολίαστων από παντού. Αν δεν έχεις ένα τεστ PCR ή rapid δεν μπαίνεις ούτε στα σούπερ μάρκετ ούτε στα ΜΜΜ», κατέληξε.

Η πίεση στα νοσοκομεία

«Αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα περνάνε τραγικές στιγμές. Έχουν υποβαθμιστεί όλα τα νοσοκομεία. Μία απλή εγχείρηση δεν μπορεί να γίνει, οι λίστες αναμονής των χειρουργείων μεγαλώνουν. Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ασχολείται με τα Covid περιστατικά. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να είναι άμεσα», είπε ο κ. Καπραβέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εμείς από το καλοκαίρι, με τις πληροφορίες που είχαμε από τον ΠΟΥ και από τα φημισμένα εργαστηριακά κέντρα για τη μετάλλαξη Δέλτα, είχαμε διαπιστώση ότι είχαν δίκιο, ότι η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και μολύνει ακόμα και τους εμβολιασμένους. Μερικές φορές παρακάμπτει τη φυσική ανοσία. Άρα η αναζωπύρωση της πανδημίας, όταν ο ιός θα έβρισκε την ευκαιρία ήταν μπροστά μας. Είχαμε πει με μία κραυγή αγωνίας ότι ο εφιάλτης έρχεται. Τώρα έχουμε πάλι το ίδιο σενάριο. Έχουμε μία άλλη μετάλλαξη, που είναι ακόμα πιο μεταδοτική από την Δέλτα, μολύνει τη φυσική και τεχνητή ανοσία, άρα κινδυνεύουμε να έχουμε ένα τεράστιο πέμπτο κύμα, χειρότερο από το τέταρτο, εάν δεν παρθούν κάποια μέτρα», δήλωσε.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως ο εμβολιασμός είναι σημαντικός, διότι όσες μεταλλάξεις και να έχει κάνει η πρωτεϊνη ακίδας, τα εμβόλια έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα. Η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ανησυχία, όπως είχε αναφέρει και ο ΠΟΥ, και ο ο κίνδυνος νδυαναζωπύρωσης της πανδημίας φαίνεται να είναι μπροστά μας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Σήμερα

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Στο νοσκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.