E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: «Πελάτης» ο βενζινοπώλης που δολοφονήθηκε στη Νίκαια

Τουλάχιστον 5 εκατ. το όφελος του κυκλώματος από τα πλαστά διαβατήρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/12/2021 | 19:08

«Πελάτης» του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων φαίνεται να ήταν ο άνδρας που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο στη Νίκαια, στις 16 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 16/11 σε βενζινάδικο στην οδό Θηβών 181, στη Νίκαια, με συνέπεια ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και ένας ακόμη να τραυματιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άγνωστοι δράστες με αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ σε βενζινάδικο που βρίσκεται στο σημείο, με συνέπεια ένας άνδρας -αλβανικής καταγωγής- να πέσει νεκρός, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου, ενώ ο δεύτερος, που είναι φίλος του, φέρει τραύμα στο χέρι. Το βενζινάδικο είναι στο όνομα της γυναίκας του θύματος, η οποία είναι Ελληνίδα.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ΙΧ να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, στην οδό Μυριβήλη, στο ύψος του Κηφισού, και πιθανολογείται ότι είναι το αυτοκίνητο των δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο-σοκ με τη μαφιόζικη εκτέλεση του βενζινοπώλη

Στην κάμερα του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης του βενζινάδικου κατεγράφη η μαφιόζικη δολοφονία του βενζινοπώλη στη Νίκαια.

Ο εκτελεστής ήταν κρυμμένος στο πίσω κάθισμα μιας κλεμμένης BMW και όταν έλαβε το σύνθημα από τον οδηγό-συνεργό του, άνοιξε το παράθυρο και πυροβόλησε αλλεπάλληλες φορές εναντίον του 35χρονου. Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον 3-4 φορές, με ένα πιστόλι ανατολικού τύπου των 7,65 χιλιοστών, πλήττοντας το θύμα στο στήθος και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αμέσως οι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο τράπηκαν σε φυγή.

Τουλάχιστον 5 εκατ. το όφελος του κυκλώματος από τα πλαστά διαβατήρια

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις γύρω από το κύκλωμα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις με πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετέβη σήμερα το πρωί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ έστειλε και το μήνυμα πως «δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του…». Εκεί, επί 2,5 ώρες, ο υπουργός ενημερώθηκε από τον διοικητή, υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη, για την πορεία των ερευνών.

Συλλήψεις αστυνομικών για το κύκλωμα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις
Επειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθησαν πρωινές και απογευματινές ώρες της 30-11-2021, εντός των ορίων του αυτοφώρου, 20 άτομα, μεταξύ των οποίων: εννέα εν ενεργεία αστυνομικοί (εκ των οποίων ένας αξιωματικός), ένας πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μία υπάλληλος Ληξιαρχείου ΟΤΑ, ένας δικηγόρος και οκτώ πολίτες.

Συνολικά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, στην εγκληματική οργάνωση υπάρχουν στοιχεία ότι εμπλέκονται 34 αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της Υπηρεσίας και τη συνδυαστική αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων έχει προκύψει ότι τουλάχιστον από 26-4-2013 έως και 30-11-2021 είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη κυρίως από Έλληνες, παλιννοστούντες πρώην χωρών ΕΣΣΔ, αστυνομικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους.

Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση γνησίων (τυπικά) ελληνικών δελτίων ταυτότητας, ελληνικών διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης σε αλλοδαπούς υπηκόους με βαρύ ποινικό μητρώο, επιδιώκοντας την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Παράλληλα, διευκόλυναν την παράνομη παραμονή στη χώρα των αλλοδαπών υπηκόων, που απολάμβαναν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, όπως έκδοσης αριθμού φορολογικού μητρώου, αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, παραπλανώντας τις αρμόδιες δημόσιες αρχές και υπηρεσίες, δυσχεραίνοντας ταυτόχρονα τυχόν έρευνες των αστυνομικών αρχών που θα αποσκοπούσαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη ορισμένων εξ αυτών (με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν) και, επιπλέον, διευκολύνοντας την έξοδό τους από την Ελλάδα προς άλλες χώρες, ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν (SCHENGEN), όπου και ορισμένοι κάτοχοι των πλαστών εγγράφων συνελήφθησαν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.