E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

«Ανεμβολίαστοι κλαίνε μετανιωμένοι», λένε επιταγμένοι γιατροί

Εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/12/2021 | 08:07

Στην «πρώτη γραμμή» του ΕΣΥ και της επιδημίας βρίσκονται εδώ και περίπου μία βδομάδα ιδιωτικοί γιατροί, προκειμένου να προσφέρουν στις περιοχές, οι οποίες δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό, κατά βάση σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, την ώρα που η πίεση στο σύστημα Υγείας εξαπλώνεται ραγδαία.

Οι γιατροί που στην πλειοψηφία τους είναι πνευμονολόγοι και παθολόγοι κάνουν λόγο για εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με πολύ πόνο και ασθενείς μετανιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μέσα σε λίγες ημέρες, έχω δει πολύ πόνο. Ασθενείς με κοιτούν στα μάτια και με ρωτούν αν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όταν πάρουν εξιτήριο. Με κοιτούν μετανιωμένοι και κλαίνε, μου λένε ότι παρασύρθηκαν από άλλους. Δυστυχώς είναι αργά, όμως τους προτείνω να πάρουν τις οικογένειες τους και να τους παροτρύνουν να εμβολιαστούν» διηγείται ο πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής. «Ακόμα και ένας ιερέας που νοσηλεύεται, δήλωσε μετανιωμένος που δεν έκανε το εμβόλιο και θέλει να το κάνει τώρα» συμπληρώνει.

Δεν άλλαξε τίποτα στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, οι γιατροί δηλώνουν απογοητευμένοι από τις συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία, που όπως λένε δεν έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες. «Λείπω 12 χρόνια από τα δημόσια νοσοκομεία και δυστυχώς δεν βλέπω καμία βελτίωση. Ακόμα οι ανάγκες είναι οι ίδιες, από κουβέρτες μέχρι προσωπικό» τονίζει ο κ. Τσαβλής.

«Μετά από 23 χρόνια που έχω να δουλέψω σε δημόσιο νοσοκομείο, δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα. Είναι απαράδεκτο οι δομές και οι υπηρεσίες να είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο» επισημαίνει ο κ. Χατζηαποστόλου. «Θα έπρεπε να γίνεται σωστότερη διαχείριση» τονίζει ο πνευμονολόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν τρομάζω από τον κορωνοϊό»

Ο Πάνος Χατζηαποστόλου πηγαίνει στο «Ιπποκράτειο» από τις 8 το πρωί μέχρι το απόγευμα και μετά συνεχίζει στο ιατρείο του. «Φυσικά νιώθω διαλυμένος αλλά θα αντέξουμε» σχολιάζει. Ο ίδιος λέει πως δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό στην πρώτη γραμμή της μάχης. «Δεν τρομάζω, εξέταζα και πριν περιστατικά με κορωνοϊό δια ζώσης. Με αυτό που τρόμαξα είναι το δαιδαλώδες του νοσοκομείου που προσπαθώ να προσαρμοστώ» λέει ο κ. Χατζηαποστόλου.

Ωστόσο, οι ιδιώτες γιατροί επισημαίνουν πως σε κάθε περίπτωση έχουν συνδράμει στη μάχη με τον κορωνοϊό και πριν την επίταξη. «Για δύο χρόνια προσφέρουμε, αναχαιτίζοντας την πίεση από τα νοσοκομεία της πόλης, αφού δεχόμασταν περιστατικά στο γραφείο μας και τους βοηθούσαμε για να μην πάνε στα νοσοκομεία. Αυτή την στιγμή, μιλάω με 70 ασθενείς μου στο τηλέφωνο που έχουν κορονοϊό και τους δίνω οδηγίες αντιμετώπισης της νόσου για να το περάσουν σπίτι τους» δηλώνει ο Δρόσος Τσαβλής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.