E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νοτιοκορεάτης αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα!

Ένας νοτιοκορεάτης πέρασε εχθές Κυριακή τα αυστηρώς φρουρούμενα σύνορα που χωρίζουν τη χώρα του από τη Βόρεια Κορέα και έκτοτε αγνοείται η τύχη του

Νοτιοκορεάτης αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/1/2022 | 18:23

Πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν ακολουθήσει τον αντίστροφο «δρόμο» από τότε που συνήφθη ανακωχή μεταξύ των δύο κρατών, ωστόσο η αυτομόληση προς τον Βορρά είναι εξαιρετικά σπάνια

Ένας νοτιοκορεάτης πέρασε εχθές Κυριακή τα αυστηρώς φρουρούμενα σύνορα που χωρίζουν τη χώρα του από τη Βόρεια Κορέα και έκτοτε αγνοείται η τύχη του, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της Νότιας Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα χρόνια που ακολούθησαν την ανακωχή ανάμεσα στα δύο κράτη, οι συνθήκες καταπίεσης και φτώχειας που επικράτησαν στη Βόρεια Κορέα εξώθησαν πάνω από 30.000 ανθρώπους να «αποδράσουν» προς τη Νότια Κορέα, ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ωστόσο η αυτομόληση από την Νότια Κορέα προς τη Βόρεια είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια, και κάθε φορά προσελκύει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του Συμβούλιου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, μετά τον εντοπισμό του ατόμου στην ανατολική πλευρά της αποστρατικοποιημένης ζώνης που χωρίζει τα δύο κράτη το βράδυ της Κυριακής, διεξήχθη επιχείρηση αναζήτησης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Επιβεβαιώσαμε ότι το άτομο πέρασε τη γραμμή οριοθέτησης των συνόρων γύρω στις 22.40 και αυτομόλησε στον Βορρά», ανέφερε η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν το άτομο είναι ζωντανό ή νεκρό. Επίσης, επισημαίνεται ότι εστάλη ειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα μέσω στρατιωτικής γραμμής επικοινωνίας, ζητώντας την προστασία του ατόμου που παραβίασε τη νομοθεσία της χώρας του περνώντας τα σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της στις αρχές του 2020 εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανά τον πλανήτη. Μέχρι σήμερα ωστόσο, η Πιονγκγιανγκ δεν έχει αποκαλύψει στοιχεία για το αν υπάρχουν κρούσματα στη χώρα και πόσα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 ξέσπασε σάλος όταν Βορειοκορεάτες στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο που είχε χαθεί στη θάλασσα. Η Πιονγκγιάνγκ επικαλέστηκε τους αυστηρούς κανόνες που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω Covid και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε ποιες χώρες υπάρχουν οι περισσότεροι φαλακροί

Πριν 4 ώρες

Η θέση της Ελλάδας σε αυτή τη περίεργη έρευνα

Γιάννης Πουλόπουλος: «Ο Alpha έστειλε στη Eurovision τη Βίκυ Χαντζή αντί για μένα, μην πω γιατί»

Χτες

«Γελάει ο κόσμος. Με χρυσοπλήρωσαν τα διπλά λεφτά για να με φέρουν από το MEGA για τη Eurovision και τελικά έστειλαν εκείνην»

Ο Kρητικός κομμωτής που έγινε viral: Σχεδίασε τον Μυστικό Δείπνο σε… μούσι

Χτες

Σχεδίασε σε μούσι τους μαθητές και τον Ιησού στον Μυστικό Δείπνο.

Έλλη Κοκκίνου: Αυτή την αισθητική επέμβαση έκανε και το παραδέχθηκε!

Χτες

Η Έλλη Κοκκίνου στα 54 της χρόνια αποκάλυψε την αισθητική επέμβαση που έκανε

Βαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά ‑ «Καλό ταξίδι ... Σ΄αγαπώ»

Χτες

Δείτε την ανάρτηση του μοντέλου

Αρκάς: Η «Καλημέρα» με την Αθήνα πνιγμένη στη σκόνη

Χτες

Η σκόνη είναι τόση που έχει καλύψει ακόμη και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.